Заради зміцнення молоді
Чинити добро у Парижі
Серпень 2024


Чинити добро у Парижі

Ця учениця і цей учень Христа показують, як вони наслідують Спасителя.

Зображення
молода жінка

Фотографії Крістіни Сміт

Коли в усьому світі так багато випробувань і людей, які потребують допомоги, чи запитували ви себе коли-небудь, що ви можете зробити такого, що дійсно мало б користь?

Під час Свого земного священнослужіння Ісус “ходив… добро чинячи” (Дії 10:38). Як Його учень або учениця, ви можете наслідувати Його приклад і чинити так само. Так! Ви можете зробити багато чого дійсно корисного.

Саме це зрозуміли Елоді (14 років) та Міка (12 років) з Парижа, Франція. Ось кілька способів, якими вони наслідують Ісуса Христа і “ходять, добро чинячи” у своєму оточенні.

Зображення
молодий чоловік

Зосереджуватись на нужденних

“Учень Христа завжди покладається на Спасителя, — каже Елоді. — Учень Христа любить Його і вдячний за те, що Він для них зробив. Учень Христа намагається йти Його шляхом”.

Елоді йде за Спасителем тим, що “завзято займа[єть]ся доброю справою” (Учення і Завіти 58:27). “Ми з друзями організовуємо заходи, аби зібрати кошти для менш привілейованих людей або країн, які переживають труднощі, — каже Елоді. — Кошти йдуть на придбання одягу, книжок, іграшок, засобів гігієни та їжі. Ми також підвищуємо обізнаність серед людей, які можуть не знати про це, аби вони подивилися, чи зможуть допомогти. Ми намагаємося зайняти у цьому питанні активну позицію і допомагати людям”.

Зображення
брати і сестра йдуть разом

Восени 2022 року Елоді та її друзі співпрацювали з благодійною організацією у Франції, що допомагає жінкам, яким важко знайти роботу, або яким потрібна допомога у підтримці їхніх сімей. Вони провели показ мод для збору коштів. Вони пожертвували зібрані кошти цій організації, сподіваючись, що це підтримає нужденних жінок і матиме позитивний вплив на їхнє життя.

“Я відчуваю радість, коли можу змінити щось, що пішло неправильно у чиємусь житті, — каже Елоді. — Також цікаво збиратися разом з людьми, аби спробувати зрозуміти, як залучити інших і допомогти їм побачити, що вони теж можуть взяти участь і змінити щось на краще”.

Зображення
сім’я готує їжу

Бути другом

“Учень Христа зосереджує своє серце і життя на Христі, — каже Міка. — Він намагається бути схожим на Нього”.

Зображення
юнак читає Писання

Міка служить у своїй школі її представником. Представник школи допомагає новим учням. Він проводить екскурсії по школі, показує, як організовано навчання, і допомагає новим учням добре освоїтися.

“Я допоміг одному своєму другові, коли він вперше потрапив до нашої школи, — каже Міка. — За обідом він розпитував мене про школу, а я йому відповідав. Я хотів, щоб він почувався комфортно. Це добре — допомагати друзям, які можуть бути пригніченими, сумними або самотніми. Це допомагає мені відчути, що я стаю більш подібним до Ісуса Христа”.

Зображення
юнак грається з молодшим братом

Коли кілька років тому для Міка настав час охриститися, його мама запитала його, кого він хотів би запросити на своє хрищення. Міка запросив сімох друзів, і всі вони прийшли! “Я був радий, що мене всі підтримали”, — каже він.

Протягом кількох наступних днів друзі Міки запитували його про його хрищення і Церкву. “Я приніс Писання і розповідав їм про Церкву, — сказав Міка. — Було чудово розказувати їм про те, що означає Церква для мене і моєї сім’ї”.

Зображення
молода жінка вивчає Писання

Знайти силу чинити добро

Пам’ятаючи про Спасителя і наслідуючи Його, Елоді та Міка знаходять силу чинити добро.

“Мені дуже допомогло те, що я покладаюся на Ісуса, — каже Елоді. — З Ним поруч я можу ділитися євангелією, проводити час із сім’єю, зміцнювати стосунки, брати участь у молодіжних заходах, зростати у своєму свідченні, готуватися до служіння на місії і продовжувати збирати Ізраїль”.

Зображення
молода жінка

Міка також знаходить силу у тому, що є учнем Христа. “Якщо в якихось ситуаціях я не знаю, що робити, то запитую себе, що робив би Спаситель. Якщо Спаситель зробив би щось, тоді і я маю це робити, — каже Міка. — Раніше я був надто сором’язливий, аби розповідати комусь про свої вірування. Я думав: “Вони глузуватимуть з мене”. Те, що я ходжу до церкви і до храму та допомагаю іншим, дозволяє моїм друзям розуміти, що вони знають реального мене”.

Елоді нагадує нам, що “Ісус Христос віддавав увесь Свій час, усі Свої зусилля і всю Свою любов іншим”. Згадування про це багато в чому допомогло Елоді. “Коли ми з друзями організовуємо благодійні заходи, ми намагаємося повторювати те, що робив Ісус усе Своє життя, — каже вона. — Ми робимо те, що робив би Він, якби був тут. Це нагадує мені, що я учениця Христа”.

Ісус Христос “є “силою для молоді”. Це означає, що Він є вашою силою. Він зміцнить вас так само, як Він зміцнив Елоді та Міку. З Ним ви “все можете” (див. Филип’янам 4:13) і ходити, чинячи “багато добра” для ваших друзів, сім’ї та людей навколо вас.

Роздрукувати