Заради зміцнення молоді
Міцні стосунки
Серпень 2024


Міцні стосунки

Завіт — це більше, ніж договір, це стосунки.

Зображення
зелені крісла

У мене досі є фото зелених крісел, на яких сиділи старійшина Пістоун і старійшина Мораско, коли навчали нашу сім’ю у нас удома в Аргентині. Вони навчали нас з такою великою духовною силою, що моя 10-річна сестра і я (тоді 9-річна) бігли, щоб торкнутися крісел після того, як старійшини виходили, сподіваючись, що до нас перейде їхня сила.

Невдовзі я дізналася, що та сила не передається через крісла, але ми отримуємо її через завітні стосунки з Богом та Ісусом Христом.

Мій досвід з хрищенням

Я уклала свій перший завіт 3 листопада 1977 року. Я небагато пам’ятаю про своє хрищення, але пам’ятаю, як старійшина Пістоун допоміг мені зайти у воду, а старійшина Мораско конфірмував мене, коли моє волосся було ще вологе. Я також пам’ятаю радість, яку відчула, коли мої нові приходські друзі обнімали і цілували мене за аргентинським звичаєм, і як сильно я хотіла бути вірною дочкою Небесного Батька.

Зображення
сім’я на хрищенні

Юна сестра Спаннаус (посередині), її батьки (зліва), її сестра Сільвіна (крайня справа) та старійшина Мораско.

Пізніше я зрозуміла, що радість, яку я відчувала, прийшла завдяки дару Святого Духа. Я дізналася, що якщо віддано дотримуватимуся моїх завітів з Богом, зі мною буде Дух. Святий Дух — це лише одне з великих благословень, які приходять завдяки завітним стосункам з Богом та Ісусом Христом.

Тепер, навіть коли моя мотивація, мої думки і дії недосконалі, я маю надію, яка спонукає мене продовжувати докладати зусилля. Чому? Тому що прийняття причастя дає мені змогу поновлювати мої завіти і щотижня укладати нові. Я дуже вдячна за це благословення.

Теплі, завітні стосунки

Ми часто чуємо, що завіти — це двосторонні обіцяння між нами і Богом. Хоча це правда, але це не все. Насправді, “дотримання завітів — це не холодна бізнесова угода, а теплі стосунки”.

То як ви створюєте завітні стосунки з Небесним Батьком і Спасителем? Вони вже люблять вас досконалою любов’ю і хочуть благословити вас (див. 3 Нефій 14:11). Але будь-які двосторонні стосунки вимагають часу і любові з обох сторін.

Чи хочете ви проводити більше часу з Ними? Коли ви робите те, що робили б Вони, ви ходите з Ними! Це може бути настільки просто, як вислухати друга, коли тому важко, знайти час погратися з братом чи сестрою, або залучити когось, хто почувається зайвим. Недавно я провела час, ходячи з Богом, коли записувала голосові повідомлення і надсилала текстові повідомлення подрузі в Аргентині, яка почувалася самотньою. Я також вирішила завжди мати дійсну храмову рекомендацію, аби мати змогу проводити час із Господом у Його святому домі. Ви можете помолитися, аби знайти ідеї того, як проводити час із Небесним Батьком і вашим Спасителем.

Чи хочете ви показати Їм, що ви небайдужі? Ставтеся до заповідей, дотримуватись яких ви пообіцяли укладенням завіту, як до способу виявити свою любов, а не як до переліку правил. Наприклад, щоб дотримуватися Слова мудрості, я навчилася готувати корисні страви. Тепер я навчаю своїх дочок робити те саме. Коли ви з готовністю будете виконувати заповіді Бога, ваша любов до Нього і до Спасителя зросте.

Наші завітні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом допоможуть нам краще Їх знати і мати більше доступу до Їхньої сили у нашому житті — безкінечно більше, ніж можуть надати два зелених крісла. І ця сила змінить нас назавжди!

Посилання

  1. Ann M. Madsen, in Truman G. Madsen, The Temple: Where Heaven Meets Earth (2008), 69.

Роздрукувати