Заради зміцнення молоді
Спробуйте!
Серпень 2024


Спробуйте!

Як вам переконатися, що слова пророків і Писань є істинними і cтосуються вас?

Зображення
молода жінка позначає рядки у гігантській книзі писань гігантським маркером

Ілюстрація Емілі Е. Джоунс

Ми отримуємо від пророків і з Писань важливе спрямування. Вони благословляють наше життя і допомагають ставати найкращими версіями себе. Важливо, щоб ви самі зрозуміли, що їхні вчення є істинними.

Але як це зробити?

Алма навчав, що ми можемо “зробити дослід над… словами, і скорист[атися] принаймні частинкою віри” (Aлма 32:27). Люди завжди щось досліджують, і з допомогою дослідів ми можемо вивчати навколишній світ. Вони також можуть допомагати нам знаходити відповіді на духовні запитання і зміцнювати нашу віру.

Ось духовний дослід, який ви можете провести:

Знайдіть Спасителя в Писаннях

Кілька років тому Президент Рассел М. Нельсон запросив дорослу молодь Церкви “зміцнити їхнє свідчення” і “дізнатися все, що вони можуть, про Ісуса Христа”. Він попросив їх щотижня присвячувати певний час “для вивчення усього, що сказав і зробив Ісус, як це записано в Головних трудах”, використовуючи посилання на Писання за темою Ісус Христос у Путівнику по Писаннях.

На той час Президент Нельсон вже “прочитав і підкреслив кожний вірш, в якому говориться про Ісуса Христа, і які перелічені під головним заголовком і в 57 виносках у Topical Guide”. Він опрацював понад 2200 уривків з Писань! На виконання цього завдання у нього пішло шість тижнів. Коли дружина Президента Нельсона, Венді, запитала його, як на нього вплинуло вивчення усіх тих уривків, він відповів: “Я інша людина!”

Ми попросили кількох молодих людей зробити той самий дослід і прочитати про Спасителя у Писаннях стільки, скільки вони встигнуть за один тиждень. Потім ми запитали їх, що вони дізналися. Ось що вони розповіли.

Якими були результати?

Зображення
молода жінка

“Я відчула Духа у свідченнях і вченнях про Ісуса Христа. Мені особливо подобаються вірші про Христа, як нашого Пастиря. Він наглядає за нами. Коли я читала про Нього, я відчувала, як мене оточує Його любов. Я дізналася, що наш Спаситель відчував спокуси і фізичні страждання точно так, як відчуваємо їх ми. Коли ми прагнемо стати такими, як Він, то нормально відчувати спокуси і втому, оскільки наш Спаситель теж переносив їх, але це не зупинило Його від виконання роботи Його Батька. Я хочу згадувати це, коли надто втомлена, щоб читати Писання. Я хочу жити за вченнями Спасителя, бо я люблю Його — а не тому, що так треба. Я хочу, щоб моє життя свідчило про те, що я є послідовницею Христа”.

Ів С., 17 років, провінція Альберта, Канада

Зображення
молодий чоловік

“Я дізналася, що у нас можуть бути великі випробування, але з допомогою нашого Спасителя ми можемо здійснити все і бути зміцненими у цих випробуваннях. Спаситель може допомогти нам підготуватися до проблем, які будуть у нас у майбутньому. Читання Писань допомогло мені зрозуміти важливість нашого Спасителя і Його Спокути у плані Бога. Щоденне вивчення Писань викликає у мене відчуття, що мене люблять, і нагадує про те, що я важлива для Спасителя. Читаючи уривки з Писань про Ісуса Христа, я отримала особисте скерування для того, аби чинити краще і “мислити целестіально”. Я попрошу своїх друзів приєднатися до мене у читанні Книги Мормона, щоб ми могли ділитися між собою тим, про що дізналися”.

Амбер Л., 17 років, Нуева Есіха, Філіппіни

Зображення
молода жінка

“Коли Ісус Христос ходив по землі, Він зосереджувався на людях, яких благословляв і зцілював. Коли я читав і міркував про Спасителя, у мене було сильне відчуття спокою. Я міг відволіктися від стресу і тривог життя та побачити все з іншого кута зору. Отримавши це нове знання про Спасителя, я маю намір молитися, аби знайти людей, яким Ісус хоче, аби я допоміг, і служити їм так, як це робив би Він”.

Джош Х., 16 років, шт. Флорида, США

Роздрукувати