2017
П’ять обіцянь молитви
January 2017


5 обіцянь молитви

Автор живе в штаті Юта, США.

Небесний Батько дав молитву як засіб безпосереднього спілкування з Ним, аби ми дякували, просили благословень і зростали духовно. Іноді все, що потрібно,—це схилити голову, скласти руки і промовити кілька простих, щирих слів. Непогано, правда ж? Ось п’ять різних обіцянь або благословень, які ми можемо отримати, якщо будемо молитися:

1 Сила для подолання труднощів

Як людські створіння ми можемо мати різні слабкості—фізичні, емоційні, духовні та розумові. Нам може бути нелегко бігти в перегонах або складати екзамен, чи протистояти спокусі або навіть відчувати Духа. Однак молитва може дати нам силу, необхідну для подолання будь-чого, що може трапитися в житті.

Як сказав Нефій: “Я піду і зроблю те, що Господь наказав, бо я знаю, що Господь не дає заповідей дітям людським без того, щоб не приготувати шлях для них, аби вони могли виконати те, що Він наказав їм” (1 Нефій 3:7). Господь може давати нам силу здійснювати будь-яку хорошу справу, до якої ми докладаємо зусиль, якщо на те Його воля.

Моліться, щоб мати силу подолати спокусу. Моліться, щоб мати силу зосередитися і продуктивно підготуватися до екзамену. Моліться, щоб мати силу бігти і не стомлюватися. Моліться, щоб мати силу, і Він зробить вас сильними.

Зображення
Pray for strength

Ілюстрації Клейтона Томпсона

2 Прощення

Хоча й хотілося б думати по-іншому, але ми не досконалі. Ми припускаємося помилок, але таким є життя. Однак Господь забезпечив спосіб виправлення помилок: силу Спокути Ісуса Христа. І один зі шляхів, що веде до Його сили—це молитва.

Коли ми в молитві просимо прощення, то можемо отримувати прощення наших гріхів завдяки Спасителевій Спокуті. Хоча для подолання більших гріхів може знадобитися допомога єпископа чи президента філії, особиста і щира молитва завжди буде одним з перших кроків до прощення—незалежно від того, просимо ми Небесного Батька простити нас чи допомогти нам пробачити іншу людину. Він навіть допоможе нам навчитися, як прощати себе.

Зображення
Pray for forgiveness

3 Знання і скерування

Особисте одкровення може бути одним з перших обіцяних благословень молитви, яке може вам пригадатися, особливо беручи до уваги нову тему для спільних заходів, яка звучить у вашій голові. Джозефу Сміту не вистачало знання, аби зрозуміти, до якої ж церкви приєднатися, тож він став на коліна в Священному гаю, поставив своє запитання і отримав відповідь, яка була грандіозною.

Однак одкровення призначається не лише пророкам, і воно не має бути вражаючою подією. Якщо комусь з нас не вистачає мудрості з будь-якого питання, ми можемо і маємо запитати у Бога. Він відповість, хоча іноді не в той спосіб, у який ми сподіваємося. Господь відповість на наші запитання і допоможе скеровувати своє життя, але спочатку нам треба запитати!

Зображення
Pray for knowledge

4 Бажання виконувати Господню волю

Може бути важче роздивитися в цьому благословення, оскільки, чесно кажучи, іноді ми хочемо для себе того, чого Господь не хоче для нас. Але коли ми молимося, щоб бути по-справжньому наверненими й мати бажання чинити Господню волю, то помітимо щось дивовижне: те, чого хочемо ми, почне більше співпадати з тим, чого хоче Він.

Однак така зміна серця не відбувається відразу ж. Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Для більшості з нас навернення є тривалим процесом, і воно не відбувається внаслідок однієї значної або драматичної події. Рядок за рядком і приписання за приписанням, поступово й майже непомітно, наші мотиви, наші думки, наші слова і наші вчинки починають узгоджуватися з волею Бога” (“Навернені до Господа”, Ліягона, лист. 2012, сс. 107–108).

Зображення
Pray for desire

5 Спокій

Одне з благословень, обіцяних нам завдяки молитві—це спокій, що приходить через Святого Духа. Зрештою, Його називають Утішителем. Будьте впевнені, що той спокій прийде навіть у важкі часи. Пам’ятайте Господнє обіцяння, що міститься в Євангелії від Івана 14:27: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається”. Мир прийде поступово, якщо ми просимо.

Молитва—це прямий спосіб спілкування з нашим люблячим Батьком. Вдавайтеся до неї і давайте Йому благословити вас за це. Однак після отримання цих благословень, що надходять після щирої молитви, не забудьте висловити свою щиру вдячність за допомогою—як ви здогадалися—молитви.

Зображення
Pray for peace

Роздрукувати