Семінарія
3 Нефій 8–11: огляд


“3 Нефій 8–11: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“3 Нефій 8–11”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

3 Нефій 8–11

Огляд

В Америці надзвичайна розруха й темрява ознаменували розп’яття Спасителя. Десь упродовж трьох днів непроглядної темряви Ісус Христос звертався до людей. “Він спустився і став поміж них” (3 Нефій 11:8). Він навчав їх про Свою місію й усе, що Він зробив для них. Він запросив людей особисто засвідчити, що Він був страчений за гріхи світу. Один за одним люди підходили до Нього й торкалися рани на Його боку та слідів цвяхів на Його руках і ногах. Потім Він проголосив їм Своє вчення.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

3 Нефій 8–10

Мета уроку: на цьому уроці ви дізнаєтеся про риси характеру Ісуса Христа, що допоможе студентам відчути більшу любов і довіру до Нього.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати 3 Нефій 8, уявляючи, що вони б відчували, якби були присутніми під час цих подій.

  • Відео:Jesus Christ Appears in the Ancient Americas (Ісус Христос являється в давній Америці)” (16:43; перегляньте з часового коду 0:35 до 3:19)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: на цьому уроці студенти почнуть складати список того, що вони вивчають про Ісуса Христа. Цей список поповнюватиметься в міру того, як вони продовжуватимуть вивчати Його служіння в стародавній Америці. Ви можете створити загальний список для класу, який можна буде використовувати впродовж наступних уроків. Це може бути електронний документ або група для дискусії, до якої студенти матимуть доступ і яку зможуть доповнювати.

3 Нефій 11:1–11

Мета уроку: цей урок може допомогти посилити любов і вдячність студентів до Ісуса Христа за те, Ким Він є, і за те, що Він зробив для них.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам знайти уривок із Писань або висловлювання церковного провідника, які допоможуть їм краще зрозуміти, що Ісус Христос зробив для них.

  • Відео:Jesus Christ Appears in the Ancient Americas (Ісус Христос являється в давній Америці)” (16:43; перегляньте з часового коду 11:19 до 13:29)

  • Матеріали для демонстрації: посилання на уривки з Писань, які студенти вивчатимуть наприкінці уроку

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете використати функцію дошки, щоб написати список того, що студенти дізналися про Ісуса Христа, вивчаючи 3 Нефій 11:1–11. Це може допомогти студентам доповнити список, який їм було запропоновано почати складати на попередньому уроці.

Опанування доктрини: 3 Нефій 11:10–11

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для 3 Нефій 11:10–11, пояснити вчення та застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів запитати когось із членів сім’ї або церковного провідника, чому вони вирішили йти за Ісусом Христом.

  • Зображення: Ісус Христос з’являється в храмі

  • Матеріали для демонстрації: таблиця про слідування за іншими або за Ісусом Христом

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: крім причин з таблиці для допомоги Діані прийняти рішення йти за Ісусом Христом, студенти можуть скористатися тим, що їх оточує. Запропонуйте їм показати щось у їхніх домівках, що допомагає їм пам’ятати про своє зобов’язання йти за Ісусом Христом і благословення, які вони отримують, роблячи це.

3 Нефій 11:12–17

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам отримати або зміцнити їхнє свідчення про те, що Ісус Христос є їхнім особистим Спасителем.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати 3 Нефій 11:12–17 і уявити, що б вони відчували, маючи таку особисту взаємодію з Ісусом Христом.

  • Відео:Рішення для вічності” (31:24; перегляньте відео з часового коду 26:05 до 26:28); “Jesus Christ Appears in the Ancient Americas (Ісус Христос являється в давній Америці)” (16:43; перегляньте з часового коду 13:29 до 16:03)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: протягом уроку запропонуйте студентам уявити події, описані в 3 Нефій 11:12–15. Заохотьте їх вимкнути мікрофони й камери, щоб вони могли повноцінно брати участь у виконанні завдання й почуватися комфортніше. Через певний час попросіть їх знову ввімкнути мікрофони й камери та поділитися своїми думками й враженнями.

3 Нефій 11:18–41

Мета уроку: цей урок допоможе студентам краще зрозуміти й пояснити вчення Ісуса Христа.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам ознайомитися з вченням Христа до початку уроку. Вони можуть опрацювати вчення Спасителя з 3 Нефій 11:31–41 або знайти матеріал, шукаючи інформацію за словосполученням “учення Христа” в додатку “Євангельська бібліотека” чи на сайті ChurchofJesusChrist.org.

  • Роздатковий матеріал: “План уроку з учення Христа”

  • Матеріали для демонстрації: запитання для самооцінювання в кінці уроку

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: охочих студентів можна попросити, щоб вони поділилися своїм матеріалом уроку з усім класом. Ви також можете використати кімнати для обговорення й запропонувати студентам провести свій урок у невеликій групі.

Роздрукувати