Семінарія
1–2 Солунянам


1–2 Солунянам

Огляд

У своїх посланнях до солунян Павло хвалив святих за їхню вірність та те, як їхній хороший приклад допомагав іншим прийти до Ісуса Христа. Він відповів на багато їхніх запитань про Друге пришестя Ісуса Христа і прояснив деякі з їхніх непорозумінь. Він пророкував, що Друге пришестя Ісуса Христа відбудеться тільки після того, як спочатку відбудеться відхід від істин або відступництво.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів, як їм заздалегідь готуватися до кожного уроку:

1 Солунянам 1–3

Мета уроку: цей урок має на меті допомогти студентам благословляти інших і бути для них прикладом, намагаючись служити так, як це робив наш Спаситель Ісус Христос.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про час, коли вони відчували любов Спасителя, оскільки хтось служив їм. Заохочуйте їх бути готовими розповісти про те, як служіння цієї людини викликало у них бажанння слідувати за Ісусом Христом.

  • Зображення: покажіть кілька зображень Ісуса Христа, Який служить іншим.

  • Відео: Служити так, як Спаситель” (13:04; перегляньте відео з часового коду 0:45 до 1:54)

1 Солунянам 4–5

Мета уроку: цей урок має на меті допомогти студентам зрозуміти, як вони можуть жити, щоб підготуватися до того часу, коли Ісус Христос повернеться на землю.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів уявити, яким буде життя, коли Спаситель прийде знову. Нехай вони в своїх щоденниках для навчання або на аркуші паперу дадуть відповідь на запитання: Що стосовно Другого пришестя викликає у вас радість? Що змушує вас нервувати?

  • Зображення: покажіть зображення, що демонструє Друге пришестя Ісуса Христа.

  • Роздаткові матеріали: підготуйте копії роздаткових матеріалів для уроку, щоб у кожного студента був хоча б один з трьох роздаткових матеріалів.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: одним зі способів виконання трьох навчальних завдань для студентів є функція відеочату, щоб розділити студентів на три кімнати групових обговорень. Призначте лідера групи в кожній кімнаті й надішліть цим лідерам зміст роздаткових матеріалів. Кожна група має дотримуватися інструкцій, вказаних у роздатковому матеріалі. Коли вони закінчать, попросіть лідера групи призначити представника, щоб він поділився з класом тим, що обговорювала група.

2 Солунянам 2

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зрозуміти реальність Відступництва Новозавітної Церкви і необхідність відновлення Церкви Спасителя в останні дні.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам проглянути статтю “Відступництво” в “Путівнику по Писаннях” на сайті ChurchofJesusChrist.org. Нехай вони прийдуть підготовленими, щоб поділитися тим, що вони дізналися, або поставити будь-які запитання, що цікавлять їх.

  • Роздатковий матеріал: підготуйте копію “Розуміння Відступництва і необхідності Відновлення” для кожного учня або підготуйтеся показати зміст роздаткового матеріалу.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: на початку уроку можна запросити когось не з класу прийти і зіграти роль зацікавленого Церквою. Нехай студенти розкажуть цій людині про Велике Відступництво та Відновлення.

Опанування доктрини: 2 Солунянам 2:1–3

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання для опанування доктрини та ключову фразу з Писань для 2 Солунянам 2:1–3 , пояснити суть вчення та застосувати принципи набуття духовного знання у реальній життєвій ситуації.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам обдумати таке запитання й підготуватися до того, щоб пояснити, яку відповідь на нього вони дадуть: “Чому Богу потрібно було з’явитися Джозефу Сміту, щоб відновити Свою Церкву, якщо християнство вже було встановлене й багато людей вже вірили в Біблію?”

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: для завдання з практичного застосування можна поділити студентів на три групи і розмістити кожну групу в кімнаті групових обговорень. Кожна група може підготувати відповідь щодо одного з принципів набуття духовного знання, а потім три групи можуть зібратися разом і поділитися одне з одним своїми відповідями.

Оцініть підсумки навчання 10

Мета уроку: цей урок має допомогти вам оцінити цілі, які ви встановили, та особисте зростання, якого ви досягли під час вивчення Нового Завіту.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про цілі, поставлені під час вивчення Нового Завіту від Послання до галатів до 2-го послання до солунян. Нехай вони підготуються поділитися успіхами, яких досягли, і перешкодами, з якими зіткнулися, працюючи над досягненням цих цілей.

  • Матеріал для демонстрації: зображення чого-небудь, наприклад автомобіля, що потребував відновлення—до його відновлення і після нього. Зображення когось одягнутого в обладунки. Це також можна намалювати на дошці.

Роздрукувати