Семінарія
2 Коринтянам 8–9


2 Коринтянам 8–9

Піклування про вбогих

Зображення
Two young men standing on a door step collecting fast offerings from an elderly woman.

Ісус Христос щиро піклується про всіх дітей Небесного Батька й запрошує нас приєднатися до Нього в забезпеченні вбогих і нужденних. Павло закликав коринтських святих наслідувати приклад Спасителя, жертвуючи своїми статками, щоб піклуватися про вбогих. Цей урок може допомогти вам наслідувати приклад Ісуса Христа, ділячись тим, що ви маєте, з нужденними людьми.

Створення сприятливої навчальної атмосфери. Намагайтеся усунути всі відволікання, що можуть перешкоджати вивченню та обдумуванню Писань. Президент Бойд К. Пекер (1924–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав, що “натхнення легше приходить у спокійній атмосфері” і що “благоговіння сприяє одкровенню” (Reverence Invites Revelation, Ensign, лист. 1991 р., ст. 21–22).

Підготовка студентів: запропонуйте студентам ознайомитися з пунктами, переліченими у бланку “Десятина та інші пожертвування”, і підготуватися пояснити, що кожна графа означає. Вони також можуть поставити будь-які запитання щодо цього бланка.

Можливі навчальні завдання

Великий виклик

Радимо показати наведене нижче незакінчене висловлювання та запропонувати студентам назвати труднощі, які можна було б записати в порожньому місці. Хваліть студентів за надані відповіді, навіть якщо вони не співпадають з тим, що сказав старійшина Холланд у своєму висловлюванні.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, розповів про велике випробування. Подумайте про кілька випробувань, які можна було б записати у пробіл у цитаті нижче.

Зображення
Official Portrait of Elder Jeffrey R. Holland. Photographed January 2018.

З давніх часів ____________ була одним з найбільших і найрозповсюдженіших випробувань людства. Ясно, що вона помітна більше фізично, але духовна та емоційна шкода, яку вона може спричинити, може бути навіть ще більш руйнівною.

(Джеффрі Р. Холланд, “Хіба всі ми не є жебраками?Ensign або Ліягона, лист. 2014 р., с. 40)

Проблема, про яку згадав старійшина Холланд,—це “бідність”, тобто стан нестачі або браку грошей, товарів чи засобів існування. Поняття бідності також може означати відсутність того, що нам потрібно в багатьох сферах нашого життя, включаючи фізичну, емоційну, соціальну чи духовну.

  • З якими проблемами стикаються ті, хто має менше, ніж інші?

  • Як ці труднощі можуть вплинути на когось емоційно, духовно й фізично?

Навчаючись сьогодні, пам’ятайте про думки та почуття, які Небесний Батько може надіслати вам через Святого Духа щодо того, як Він може використовувати вас, щоб допомагати нужденним.

Як записано в 2 Коринтянам 8:1–8 , апостол Павло запросив коринтських святих наслідувати приклад членів Церкви в Македонії, які щедро віддавали на піклування про вбогих. Потім він записав багато важливих повчань стосовно того, як турбуватися про вбогих за прикладом Спасителя

Приклад Ісуса Христа

Павло звертається до прикладу Спасителя, щоб заохотити нас задовольняти потреби інших, керуючись щирою любов’ю.

Прочитайте 2 Коринтянам 8:9 і зверніть увагу на безкорисливий приклад Ісуса Христа у забезпеченні наших потреб.

  • Як ви думаєте, що мав на увазі Павло, коли писав, що Ісус збіднів, щоб ми могли збагатитися?

Одна з істин, яку ми можемо зрозуміти з послання Павла, полягає в тому, що коли ми починаємо осягати все, що Спаситель зробив для нас, ми починаємо охочіше давати іншим.

Про важливість турботи про тих, хто потребує допомоги, розповідається в Писаннях, зокрема в Книзі Мормона. Прочитайте наведені нижче вчення Павла, а також пов’язані з ними уривки з Книги Мормона, звертаючи увагу на те, чого ці уривки навчають стосовно піклування про інших. Подумайте про зв’язок між уривками.

Це може бути гарною нагодою нагадати студентам про навичку пов’язування віршів під час вивчення Писань.

Запропонуйте студентам вивчити наведені нижче уривки в малих групах, де кожен студент вивчатиме окремий розділ, а потім розповість групі про те, що дізнався.

Роздрукувати