Семінарія
Оцініть результати навчання 9


Оцініть результати навчання 9

1 Коринтянам 8–16 і 2 Коринтянам

Зображення
Young man studying scriptures

Цей урок має на меті допомогти оцінити встановлені вами цілі та ваше зростання під час вивчення Нового Завіту.

Як допомогти студентам оцінити їхнє навчання. Дайте студентам можливості оцінити своє навчання. Один із способів—запросити їх поміркувати про встановлені ними цілі, щоб жити за євангелією Ісуса Христа. Коли студенти розмірковують, вони розуміють, що їм потрібно покращити, а що вони вже покращили. Заохочуйте студентів запрошувати на допомогу Духа, щоб вони могли відчувати надію й знати, як вони можуть продовжувати вчитися.

Підготовка студентів: запропонуйте студентам переглянути, як вони намагалися застосувати принципи, яких навчилися з 1 Коринтянам 8–16 та 2 Коринтянам .

Можливі навчальні завдання

Мета цього уроку полягає в тому, щоб допомогти студентам оцінити встановлені ними цілі, їхню здатність пояснювати вчення Нового Завіту або те, як змінюються їхнє ставлення, бажання та здатність жити за євангелією. Під час вивчення 1 Коринтянам 8–16 і 2 Коринтянам у класі, можна підкреслити істини, відмінні від тих, які наводяться в наступних вправах. Якщо це робити, то завдання можна адаптувати, щоб включити ці істини.

На цьому уроці ви матимете можливість оцінити своє навчання та те, як ви застосовували принципи, викладені в 1 Коринтянам 8–16 і 2 Коринтянам . Оцінка вашого навчання може допомогти вам проаналізувати, як вивчення Писань допомагає вам стати більш схожими на Спасителя.

Оцінюйте свої цілі

Радимо розпочати урок, запропонувавши студентам вгадати, скільки друкованих сторінок Писань міститься в Біблії, Книзі Мормона, Ученні і Завітах та Дорогоцінній Перлині разом узятих. Після того, як студенти зроблять свої припущення, запропонуйте їм дізнатися справжню кількість сторінок, щоб побачити, чиє припущення було найближчим.

Вгадайте, скільки друкованих сторінок Писань міститься в Біблії, Книзі Мормона, Ученні і Завітах та Дорогоцінній Перлині разом узятих.

  • Як ви гадаєте, чому Господь дав нам так багато сторінок Писань?

  • Як ви можете виявити вдячність за Його слово?

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон з Кворуму Дванадцятьох Апостолів пояснив, чому Господь дав так багато Своїх слів у Писаннях. Прочитайте наступне твердження або подивіться відео “The Blessings of Scripture” (Благословення від Писань)(3:03), доступне на ChurchofJesusChrist.org.

Зображення
Portrait of Elder D. Todd Christofferson. Photographed in March 2020.

Подумайте про значущість нашого благословення мати … так[у] кількіст[ь] святих письмен. І не лише це—тепер кожен чоловік, кожна жінка й кожна дитина можуть мати й вивчати свій власний примірник цих священних текстів, переважно своєю рідною мовою. … Дійсно, цим благословенням Господь каже нам, що нам потрібно постійно використовувати Писання й робити це більше, ніж будь-коли раніше. Давайте ж постійно бенкетувати словами Христа, які скажуть усе, що нам треба робити (див. 2 Нефій 32:3).

(Д. Тодд Крістофферсон, “Благословення від Писань”, Ensign або Ліягона, трав. 2010 р., с. 35)

Роздрукувати