Семінарія
Перевірка опанування доктрини 8


Перевірка опанування доктрини 8

Вивчення напам’ять посилань і ключових фраз з Писань

Зображення
A Bolivian boy reading scriptures.

Вивчення напам’ять уривків та істин з Писань може допомогти вам різними способами. Протягом року вам буде запропоновано запам’ятати посилання та ключові фрази з Писань для кожного з 24 уривків для опанування доктрини з Нового Завіту. Мета цього уроку полягає в тому, щоб допомогти вам запам’ятати деякі з посилань і ключових фраз з Писань з перших 11 уривків для опанування доктрини з Нового Завіту.

Підготовка студентів: Запропонуйте студентам принести примірники старих церковних журналів, з яких вони можуть зробити наочний матеріал для запам’ятовування доктринальних уривків для опанування.

Можливі навчальні завдання

Можливо, замість цього уроку повторення слід буде розглянути урок, присвячений уривкам для опанування доктрини. Див. розклад, наданий територіальним чи регіональним директором або координатором, щоб переконатися, що всі уроки, присвячені уривкам для опанування доктрини, будуть викладатися під час занять у семінарії у цьому семестрі.

Для завдання цього уроку принесіть до класу такі предмети: кілька примірників старих друкованих церковних журналів, кілька ножиць, клей, кольоровий папір, маркери та олівці. Студенти також можуть використовувати власні пристрої для пошуку зображень або фотографій у медіа-бібліотеці Церкви.

Використання наочних матеріалів для допомоги при запам’ятовуванні

Подумайте про проведення наочного уроку, щоб проілюструвати переваги використання наочних матеріалів для допомоги при запам’ятовуванні.

Один із способів це зробити—описати навчальну ситуацію або скласти комплект предметів, а потім попросити студентів повторити ці деталі. Потім скористайтеся наочним матеріалом, наприклад зображеннями або малюнками, щоб описати іншу навчальну ситуацію або скласти інший комплект предметів, після чого попросіть студентів повторити ці деталі. Запитайте студентів, який з двох підходів полегшив їм запам’ятовування деталей.

Вивчення напам’ять уривків з Писань для опанування доктрини може допомогти вам пам’ятати слова Спасителя і пригадати їх у часи потреби. Існує багато різних стратегій, які можуть допомогти вам запам’ятати уривки з Писань. На цьому уроці ми зосередимося на використанні наочних матеріалів, які допоможуть вам закріпити в пам’яті певні ключові фрази з доктринальних уривків для опанування з Нового Завіту.

Нижче наведено перелік перших 11 доктринальних уривків з Писань для опанування з Нового Завіту. Можна позначити ці уривки, а також їхні ключові фрази з Писань, якщо ви досі цього не зробили.

Покажіть наведений нижче роздатковий матеріал, щоб студенти могли звертатися до нього, поки не зроблять свої під час виконання наступного завдання.

Зображення
Doctrinal Master - Matthew - John

Посилання на Писання

Ключові фрази з Писань

Лука 2:10–12

“Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь”.

Іван 3:5

“Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже”.

Іван 3:16

“Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого”.

Матвій 5:14–16

“Отак ваше світло нехай світить перед людьми”.

Матвій 11:28–30

“Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!”

Матвій 16:15–19

Ісус сказав: “І ключі тобі дам від Царства Небесного”.

Іван 7:17

“Коли хто хоче волю чинити Його, той довідається про науку”.

Матвій 22:36–39

“Люби Господа Бога свого. … Люби свого ближнього”.

Лука 22:19–20

Ісус Христос заповів приймати причастя “на спомин про [Нього]”.

Іван 17:3

“Життя ж вічне—це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа”.

Лука 24:36–39

“Бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите, маю”.

Створення наочного матеріалу

Залежно від кількості студентів у класі наступне завдання можна виконувати індивідуально, в парах або в малих групах. Якщо це можливо, принесіть для студентів старі примірники церковних журналів. Якщо друкованих зображень немає, попросіть студентів намалювати власні малюнки на аркушах паперу. Можливо, варто створити наочний матеріал разом зі студентами. Запропонуйте студентам поділитися своїми наочними матеріалами наприкінці виконання цього завдання.

Знайдіть або намалюйте зображення, які допоможуть вам запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань одного з перших 11 уривків для опанування доктрини з Нового Завіту. Ваша робота може містити одне або два зображення, які допоможуть вам запам’ятати всю ключову фразу з Писань, або ж воно може містити різні зображення для кожного слова в ключовій фразі з Писань. Виконуючи цю роботу, подумайте про те, як уривок, на якому ви зосереджуєтесь, пов’язаний з Ісусом Христом та Його євангелією.

Після того, як студенти завершать роботу, запропонуйте їм показати її класу.

Якщо є час, студенти також можуть підготувати короткий урок про вибраний уривок, який можна використати під час домашнього чи сімейного вечора з вивчення Писань. Запропонуйте студентам знайти спосіб використати створений наочний матеріал як частину їхнього уроку. Під час підготовки до уроків студентам можуть допомогти наступні запитання:

  • Що цей уривок з Писань допомагає нам зрозуміти про Ісуса Христа та Його євангелію?

  • Як істини з цього уривка з Писань можуть вплинути на ваше життя?

  • Який досвід, пов’язаний з істинами, викладеними в цьому уривку з Писань, ви мали?

Подумайте про те, щоб заохотити студентів самостійно вивчати напам’ять посилання та ключові фрази з Писань. Можливо, вони навіть захочуть вивчити напам’ять декілька повних уривків.

Роздрукувати