Семінарія
Іван 7–10


Іван 7–10

Огляд

Перебуваючи в Єрусалимі під час свята Кучки, Ісус навчав людей, що якщо вони хочуть знати, чи від Бога вчення, якого Він навчає, їм потрібно жити за цим вченням. Він допоміг жінці, схопленій у перелюбі. Ісус свідчив, що Він Світло для світу, та зцілив сліпонародженого. Ісус навчав, що Він є Добрим Пастирем.

Готуйтеся навчати

Представлена нижче інформація пропонує вчителям ідеї стосовно того, як вони можуть завчасно готуватися до кожного уроку.

Іван 7

Мета уроку: Цей урок допоможе студентам дізнатися, що вони можуть зробити, щоб пізнати істинність учень Небесного Батька та Ісуса Христа.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів подумати про те, хто або що найбільше вплинуло на формування їхнього теперішнього розуміння та вірування в Ісуса Христа та Його вчення. Запропонуйте їм записати свої думки на аркуші паперу та принести цей аркуш у клас.

  • Матеріал для показу: Висловлювання президента Бонні Л. Оскарсон

  • Матеріали для студентів: Доступ до брошури Заради зміцнення молоді (брошура, 2011) у цифровій чи друкованій формі

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: Уривки з Писань, наведені в таблиці, можна розділити між студентами в невеличких групах у режимі відеоконференції. Кожен студент може підготуватися і розповісти про те, яку думку про Ісуса Христа він прочитав.

Опанування доктрини: Іван 7:17

Мета уроку: Цей урок допоможе студентам запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань для опанування цієї доктрини, пояснити суть доктрини та застосувати принципи набуття духовного знання у реальній життєвій ситуації.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам поміркувати про різні заповіді, вчення або доктрини Спасителя, про які підлітки мають прагнути отримати свідчення.

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: Можна показати зміст Іван 7:17 у Doctrinal Mastery mobile app (Додаток для мобільних пристроїв. Опанування доктрини). (Щоб отримати доступ до змісту, клацніть на кнопці Запам’ятати, потім знайдіть Іван 7:17). Студенти можуть користуватися додатком для запам’ятовування ключових фраз з Писань разом.

Іван 8

Мета уроку: Цей урок допоможе студентам отримати уявлення про характер Ісуса Христа і відчути силу Його милості.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам згадати випадок, коли вони виявляли милість до когось, потребували її чи сподівалися на неї.

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: Можна використовувати кімнати групових обговорень, щоб дати студентам можливість обговорити свої враження після перегляду відео. Ви можете запросити людину, у якої день народження буде найближчим часом, бути ведучим обговорення. Ведучий обговорення може на уроці ставити запитання, які наведено під відео.

Іван 9

Мета уроку: Цей урок допоможе студентам зрозуміти, як збереження вірності тому, що вони знають про Спасителя, навіть під час випробувань, може зміцнити їхнє свідчення про Нього.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам подумати про ті випадки, коли вони залишалися вірними тому, що вони знають й у що вірять про Ісуса Христа, незважаючи на протистояння.

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: Перегляньте усім класом відео “Ісус зцілює сліпонародженого”. Поки студенти дивляться, запропонуйте їм скористатися чатом, щоб поділитися доказами цього принципу з життя сліпого, який був зцілений.

Іван 10

Мета уроку: Цей урок допоможе студентам відчути більшу впевненість в Ісусі Христі як своєму Пастирі й посилить їх прагнення чути Його голос і слідувати за Ним.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам прочитати статтю “ Добрий Пастир ” у Путівнику по Писаннях. Попросіть їх підготуватися до відповіді на питання “Чому титул “Добрий Пастир” добре описує Ісуса Христа?”

  • Матеріал для показу: Зображення Доброго Пастиря

  • Ідеї для навчання через відеоконференції: Скористайтеся функцією “біла дошка”, щоб створити список того, що учні дізналися про Христа як про Доброго Пастиря, та який вони зможуть поповнювати протягом всього уроку.

Роздрукувати