2023
4 напрямки, в яких Ісус Христос зміцнює вас
Січень 2023


“4 напрямки, в яких Ісус Христос зміцнює вас”, Заради зміцнення молоді, січ. 2023.

4 напрямки, в яких Ісус Христос зміцнює вас

Я все можу в Христі.
Филип’янам 4:13

Зображення
піраміда з каменів

По всьому світу християни радіють посланню, яке міститься у цьому уривку: “Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє,—в Ісусі Христі” (Филип’янам 4:13).

Коли люди чують це, дехто може вважати, що це означає, що вони можуть здати будь-який екзамен, виграти у будь-якій грі і що здійсниться будь-яке їхнє бажання. Але цей уривок означає дещо інше.

Його написав апостол Павло, перебуваючи у в’язниці. Як в’язень, Павло багато чого не міг робити, але він знав, що Ісус Христос має змогу зміцнити його для здійснення найважливішого.

Те ж саме стосується і вас!

1 Христос зміцнює вас, щоб ви могли знати

Ісус Христос дав вам кілька важливих способів пізнати істину. Він навчав нас усіх завжди молитися (див. 3 Нефій 18:18) і запитувати, щоб дізнатися, що є істинним (див. Мороній 10:4–5). Ви також можете знайти і дізнатися, що є істинним, коли будете вивчати Писання.

Молитва і вивчення Писань запрошують у ваше життя Духа. Дух може промовляти до вашого розуму і до вашого серця (див. Учення і Завіти 8:2), Він “сповнить [вашу] душу радістю” і “просвітить [ваш] розум” (Учення і Завіти 11:13).

Ось як ви можете “слухати Його”—прислухатися до слів Спасителя і виконувати те, що Він сказав. Президент Рассел М. Нельсон навчав, що це “модель для досягнення успіху, щастя й радості в цьому житті”1.

2 Христос зміцнює вас, щоб ви могли діяти

До вас приходить сила, коли ви прагнете дотримуватися заповідей і приймати правильні рішення, які принесуть спокій і щастя. Ісус Христос зміцнює вас, щоб ви робили це навіть тоді, коли важко приймати такі рішення. Іноді ви можете прийняти погане рішення. На щастя, Спокута Спасителя уможливлює покаяння. Завдяки Ісусу Христу ви можете стати чистими і знайти радість. Він може зміцнити вас щодня “чинити краще і бути кращими”2.

3 Христос зміцнює вас, щоб ви могли подолати

Коли Павло був у в’язниці, він написав: “Навчився я бути задоволеним із того, що маю.

Умію я й бути в упокоренні, умію бути й у достатку. Я привчився до всього й у всім” (Филип’янам 4:12).

Інакше кажучи, Павло дізнався, що завдяки Христу він може подолати свої випробування і труднощі та навчатися з них. Ісус Христос може зміцнити вас робити те саме.

Спаситель зніс “муки, і страждання, і спокуси всякого роду”. Він узяв на Себе наші недуги, щоб “Він міг знати … як допомогти Своєму народові в його недугах” (Aлма 7:11–12). З чим би ви не стикалися, Ісус Христос може зміцнити вас, щоб ви подолали це і здійснили те, чого не могли б самотужки.

4 Христос зміцнює вас, щоб ви могли стати

Ісус Христос зробив воскресіння реальністю для всіх нас, і Він робить вічне життя можливим для тих, хто покається, отримає необхідні обряди і буде укладати та дотримуватися пов’язаних з ними завітів. Без Христа ми не могли б виконати те, чого Небесний Батько хоче найбільше—щоб ми стали більше схожими на Нього й на Його Сина, Ісуса Христа, і жили разом з Ними вічно.

Зображення
Ісус Христос

Ви можете стати більше схожими на Ісуса Христа, якщо будете дізнаватися про Нього, покладатися на Нього, довіряти Йому і наслідувати Його приклад. Це приведе вас до того, що у вашому житті буде більше віри, надії, милосердя, терпіння, смирення, чистоти і слухняності. Це все якості Спасителя.

Коли ви будете намагатися наслідувати Ісуса Христа, Він стане вашою надією і вашим світлом, що буде скеровувати вас стати такими, якими, як Він знає, ви можете стати. І разом з Павлом ви зможете сказати: “Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє,—в Ісусі Христі”.

Роздрукувати