2023
Найбільше чудо
Січень 2023


“Найголовніше чудо”, Заради зміцнення молоді, січ. 2023.

За Мною йдіть

Лука 1, 5

Найголовніше чудо

Є одне чудо, яке є найважливішим з усіх.

З Богом усе є можливим (див. Лука 1:37; Филип’янам 4:13). Але чи можете ви молитися буквально будь про що і чи здійсниться воно? Чому у деяких людей відбуваються чудеса, а у інших, здається, такого не буває? І що це все насправді означає для вас?

Три давні чуда, три сучасних чуда і одне найголовніше чудо трохи більше пояснюють нам про це.

1

Давнє чудо

Зображення
Йосип, Марія та немовля Ісус

Ілюстрації Каміли Грей

Марія була мабуть дуже здивована, коли ангел Гавриїл сказав їй, що вона стане матір’ю Спасителя. Це було неможливо. Але ангел Гавриїл пояснив, що Ісус буде Сином Бога і сказав: “Для Бога нема неможливої жадної речі” (Лука 1:37). І ангел був правий. Марія дійсно народила Спасителя світу.

Сучасне чудо

Зображення
сестри-місіонерки допомагають жінці похилого віку

Дві місіонерки, які служили у Мексиці, щодня переходили вулицю, де рух транспорту ніколи не припинявся. Іноді їм доводилося чекати аж 10 хвилин, перш ніж вони могли перейти, а їм, звичайно, таки потрібно було ту дорогу перебігати! Потім вони зустріли дуже стару, дуже повільну жінку, яка була малоактивним членом Церкви. Вона хотіла прийти з ними до церкви, але—і тут починається неможливе—їй потрібно було перетнути ту заповнену транспортом вулицю. І місіонерки не могли перенести її через дорогу (хоча і такий варіант вони обдумували!). Але потім у них сталося чудо. “Коли ми дійшли до тієї вулиці,—сказала одна з сестер-місіонерок,—машин там не було. Ми змогли перейти дуже повільно і безпечно”.

Неможливо? Подумайте ще раз!

З Богом можливо усе (навіть неможливе!)

2

Давнє чудо

Зображення
Ісус Христос зцілює хворого чоловіка, якого спустили через дах

Був один чоловік, який був “розслаблений”, тобто паралізований. Він вірив, що Спаситель може зцілити його. Але Ісуса оточувало багато людей і до Нього було важко пробитися. То що ж зробив той чоловік? Його друзі спустили його на ліжку вниз через дах будинку, щоб дістатися до Спасителя. Ні, то, мабуть, було зовсім нелегко. Але він та його друзі, певно, мали велику віру. І вона окупилася—Ісус пробачив чоловікові гріхи і зцілив його (див. Лука 5:17–26).

Сучасне чудо

Зображення
хамелеон

Елла У. гралася зі своїми друзями у парку, коли хтось з її друзів загубив свою домашню тваринку—хамелеона. Це може здаватися не дуже складною справою. Але пам’ятайте, хамелеони змінюють колір, щоб злитися з оточенням. Пошукавши його протягом певного часу, Елла вирішила, що настав час помолитися з вірою. Невдовзі вони змогли знайти хамелеона на дереві! “Коли його вже упіймали, ми промовили молитву подяки Небесному Батькові”,—сказала Елла.

Чудеса відбуваються завдяки вірі в Ісуса Христа

Неможливе завжди є можливим для Бога. Але нам потрібно мати віру в Спасителя (або принаймні мати бажання вірити!) і діяти на основі тієї віри, щоб чудеса здійснилися.

3

Давнє чудо

Зображення
Єлизавета, Захарій та немовля Іван Христитель

Єлизавета і Захарій були одружені протягом багатьох років, але у них не було дітей. Іноді їм здавалося, що на їхні сповнені віри молитви відповідь не приходила. І зрештою вони стали надто старими, щоб мати дітей. Але потім Захарію явився ангел і повідомив, що у Єлизавети народиться немовля. (Цікавий факт: немовля зрештою стало Іваном Христителем!) Урешті-решт, неможливе стало можливим. Але Єлизавета і Захарій мали чекати дуже і дуже довго (див. Лука 1).

Сучасне чудо

Зображення
благословення священства

Ліндсі М. страждала на епілепсію. “Щоранку я благала мого Небесного Батька позбавити мене судом”—каже Ліндсі. Але вони не зникали. Поки Ліндсі чекала на зцілення, вона отримала благословення священства, яке дало їй спокій. І той спокій сам по собі був чудом. “Коли ми звертаємося до нашого Небесного Батька, Він безсумнівно допоможе нам, творячи чудеса і даючи втішення”,—каже вона. Ліндсі зрештою зробили операцію, яка допомогла впоратися з нападами.

Чудеса відбуваються згідно з волею Бога

Бог може робити все. У вас може бути велика віра. Але чудеса відбуваються згідно з розкладом і волею Небесного Батька та в Його спосіб. Звертайте увагу на інші чудеса, такі як: спокій і силу, щоб витримати.

Найбільше чудо

Ми багато говорили про чудеса. Але є одне чудо, яке є найбільшим і найважливішим з них усіх. Це чудо сталося, коли Син Бога прийшов на землю як немовля, потім навчав та зцілював, і, зрештою, віддав Своє життя. Ісус Христос узяв на Себе наші гріхи, скорботи та недуги. Його чудо складалося з трьох днів у гробниці. А потім було воскресіння, яке забезпечило всім нам життя після смерті. Те чудо змінює все.

Легко піддатися бажанню мати віру у конкретне чудо. І це може бути важко, якщо ми не знаємо волі Небесного Батька. Тому замість того, щоб зосереджувати вашу віру на чуді, якого хочете ви, зосередьте її на чуді Спасителевої Спокути. Майте віру, що для Бога немає нічого неможливого, зокрема і те, про що ви молитеся. Але також майте віру, що Його воля є кращою, ніж ваша. Якщо на ваші молитви не буде такої відповіді, на яку ви сподіваєтеся, Він зміцнить вас і допоможе перетерпіти.

Найголовніший урок

Якщо ви зосередите вашу віру на Ісусі Христі, ви зрозумієте, що це означає, що усе можливо для Бога. Ви будете вірити, що Небесний Батько може дати відповідь на ваші молитви, і будете довіряти Його волі та отримаєте Його спокій, коли щось піде не за планом. Тому покладайте вашу віру на Ісуса Христа. Він—і є чудо. І все можливо з Ним.

Роздрукувати