2023
Ідіть за істинним світлом
Січень 2023


“Ідіть за істинним світлом”, Заради зміцнення молоді, січ. 2023.

За Мною йдіть

Іван 1:1–5

Ідіть за істинним світлом

Світло Ісуса Христа завжди сяє для вас—учора, сьогодні і завжди.

Зображення
Ісус Христос

Погляньте на польові лілеї, художниця Хейлі Міллер

На заході сонця одного недільного дня у 1948 році, я йшов біля річки Трент, у Ноттінгемі, Англія. Тоді я був 20-річним місіонером. У мене був довгий, виснажливий день, але я був щасливий і задоволений роботою.

Йдучи біля річки, я подумки помолився. Сподіваючись відчути скерування від Господа, я запитав: “Чи роблю я те, що Ти хочеш?”

Раптом я відчув всеохоплюючий спокій і розуміння. Саме у ту мить я зрозумів, що Ісус Христос знає і любить мене. У мене не було видіння і я не чув голосу, але я не міг би з більшою впевненістю пізнати реальність і божественність Христа, навіть якби Він стояв переді мною і назвав мене по імені.

З того дня і до сьогоднішнього, на кожне моє важливе рішення впливало моє знання, що Ісус Христос є Сином Бога. Я люблю Його глибше і сильніше, ніж це можна описати словами. Він—мій Господь, мій Спаситель, мій Викупитель і мій Друг.

Протягом багатьох років по всьому світу я свідчив про Спасителя. Я знаю, що Він є істинним і вічним Світлом, яке “у темряві світить” (Іван 1:5). Це привілей для нас—приходити до Нього, йти за Ним і відчувати Його світло у нашому житті.

Істина про Світло

Кожні 24 години день заміняє ніч і ніч заміняє день. Коли ми бачимо темряву ночі, ми не переймаємося тим, що сонце згасло. Ми знаємо, що земля крутиться і сонце знову нам засяє. Ми, можливо, не завжди будемо бачити або відчувати світло, але воно завжди є.

Це є істинним і в духовному вимірі. Я відчув нагадування про це, коли багато років тому ми з моєю дружиною Барбарою з трепетом дивились в небо. Мільйони зірок, які ми бачили, здавалися надзвичайно яскравими й прекрасними. Мої думки тоді із захопленням звернулися до Ісуса Христа.

Він був у “Бога … споконвіку” (Іван 1:2). Під скеруванням Небесного Батька Він створив землю і світи без числа (див. Moйсей 1:33). Він є силою, яка дає світло сонцю, місяцю і зіркам (див. Учення і Завіти 88:7–10). Він є джерелом світла і життя усього (див. Іван 1:3–4; Учення і Завіти 93:10). Він проголосив: “Я Світло для світу. Хто йде вслід за Мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя” (Іван 8:12).

У наші дні Сатана працює понаднормово, щоб затьмарити світло Спасителя. Але ви ніколи не будете у настільки темному місці, що світло Ісуса Христа не зможе сяяти вам, якщо ви прийдете до Нього. Його світло завжди поруч.

Зображення
вранці, вдень та ввечері

Ілюстрації Адама Нікеля

Він освітлює наш шлях

Як Син Бога, Ісус Христос мав славу з Богом Батьком “поки світ не постав” (Іван 17:5). Він був досконало слухняним Своєму Батькові (див. Іван 5:30) і з готовністю прийшов на землю. Він відмовився від Своєї слави, щоб народитися у непримітному хліву, де матір “Його сповила і до ясел поклала Його” (Лука 2:7).

У юності Він діяв у “тому, що належить [Його] Отцеві” (Лука 2:49), і вражав тих, хто чув Його вчення. Під час Свого служіння Він мав силу творити чудеса, благословляти і зцілювати хворих, повертати мертвих до життя і зрештою здійснити безкінечну Спокуту.

У всьому, що казав і робив Спаситель, особливо під час Його спокутної жертви, Він вказував нам шлях до нашого Небесного Батька. Його приклад і вчення освітлюють шлях, яким нам слід іти, щоб повернутися до нашої небесної домівки.

Діліться Його світлом

Після того, як ми відчуємо у нашому житті світло Сина Божого, нам слід прагнути ділитися тим світлом з іншими. Мені подобалося бути місіонером в Англії. Мені подобалося бути президентом місії у Канаді. І мені подобається моє нинішнє покликання, як члена Кворуму Дванадцятьох Апостолів, яке дозволяє мені свідчити про Ісуса Христа по всьому світу.

Спаситель навчав: “Знайте, Я є світоч, який ви будете піднімати—те, що ви бачили, як Я роблю” (3 Нефій 18:24).

Світло Спасителя сяє в нас щоразу, коли ми молимося і шукаємо Його слово в Писаннях. Його світло сяє, коли ми любимо, як любить Він, ділимося нашими свідченнями і безкорисливо служимо. Це виганяє з нашого життя темряву і приваблює інших, хто прагне Його світла.

Зображення
дівчинка стоїть і хлопчик тримає світло

Його світло сяє вічно

Світло Ісуса Христа завжди вам доступне. Ніщо—абсолютно ніщо—ніколи не зможе подолати чи знищити Його світло. Воно перебуватиме вічно. Ісус Христос—це “світло і життя світу; так, світло, що є нескінченним, що ніколи не затьмариться” (Moсія 16:9).

Я вічно вдячний за досвід, який був у мене, молодого місіонера, коли я зрозумів це особисто. Я знаю це зі ще більшою впевненістю сьогодні, після того, як прожив життя з усіма його випробуваннями і радощами.

Якщо ви не знаєте, куди піти чи що робити, дивіться на істинне світло Сина Божого. Якщо ви бажаєте прийти до Нього і йти за Його світлом, Він освітить ваш шлях.

Роздрукувати