2023
Наше обіцяння бути світлом
Січень 2023


“Наше обіцяння бути світлом”, Заради зміцнення молоді, січ. 2023.

За Мною йдіть

Матвій 3

Наше обіцяння бути світлом

Ісус Христос є Світлом для світу. Давайте робити усе можливе, щоб ділитися Його світлом.

Зображення
хрищення

Натовпи людей приходили звідусіль, аби побачити чоловіка у пустині, який носив одяг з верблюжого волосу та їв сарану і мед. Їм було цікаво почути його вчення про Спасителя, покаяння і хрищення. Послухавши його, багато людей захотіли охриститися. Він христив тих, хто покаявся. Ім’я цього чоловіка було Іван Христитель.

Одного дня, коли Іван христив людей у річці Йордан, прийшов Ісус Христос і попросив, щоб Його охристили. Іван здивувався. Він знав, що Ісус завжди виконував заповіді Бога і Йому не потрібно було христитися. Насправді він думав, що саме Ісус мав охристити його (див. Maтвій 3:14)! Ісус пояснив, що Бог заповідав усім людям христитися, тому Йому теж потрібно охриститися, аби показати приклад. Іван погодився і охристив Ісуса у річці Йордан.

Хрищення Ісуса навчає нас, що нам також потрібно христитися. Коли ви охристилися, ви уклали завіт і виявили свою готовність наслідувати приклад Спасителя не лише під час свого хрищення, але завжди.

Обіцяння і можливості

Під час хрищення ви уклали з Богом завіт і пообіцяли узяти на себе ім’я Ісуса Христа (див. Moсія 5:8–10). Ви також пообіцяли дотримуватися Його заповідей, стояти як свідок Бога “в усі часи і в усьому, і в усіх місцях” (Moсія 18:9), і служити Йому (див. Moсія 18:8–10; Учення і Завіти 20:37).

Щотижня у церкві ви поновлюєте цей завіт, коли причащаєтеся (див. Учення і Завіти 20:77, 79). Тоді ви “просува[єте]ся вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей” (2 Нефій 31:20).

На цьому шляху у вас буде багато можливостей наслідувати приклад Спасителя і виявляти любов до Нього і до людей навколо вас. Старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “У нас є ближні, щоб їх благословляти, діти, щоб їх захищати, нужденні, щоб їх піднімати, та істина, щоб її обороняти. У нас є помилки, щоб їх виправити, істини, щоб ними ділитися, і добро, щоб його чинити. Одним словом, нам треба жити відданими учнями”1.

Світло для тих, кому це потрібно

Наш досконалий взірець, Спаситель, завжди любив людей і служив їм, і “ходив …, добро чинячи” (Дії 10:38).

У складні часи Ісус Христос є Світлом, яке “у темряві світить” (Іван 1:5). Він також навчав нас бути світлом. Він сказав: “Знайте, Я є світоч, який ви будете піднімати—те, що ви бачили, як Я роблю” (3 Нефій 18:24).

В рамках вашого завіту хрищення ви обіцяєте “бажа[ти] нести тягарі один одного, так щоб вони були легшими; … сумувати з тими, хто сумує; так, і співчувати тим, хто потребує співчуття” (Мосія 18:8–9).

Коли ви зустрічаєте людину, яка відчуває сум чи збентеження, для вас може бути очевидним, як допомогти. Але бувають інші часи, коли ви не знаєте, що сказати чи зробити. У ті моменти ви все ще можете відкрити свої серця. Ви можете вислухати цих людей і підтримати їх.

Коли ви любите людей і служите їм, світло Спасителя сяє яскравіше всередині вас і буде освітлювати шлях попереду вас. Воно також привабить інших, хто шукає світло Спасителя. Просуваючись вперед і виконуючи обіцяння, зроблені вами під час хрищення, ви знайдете багато способів допомогти зробити цей світ кращим і яскравішим.

Роздрукувати