2023
Біткоїн, піца і пошуки тривалого щастя
Лютий 2023


“Біткоїн, піца і пошуки тривалого щастя”, Заради зміцнення молоді, лют. 2023.

Біткоїн, піца і пошуки тривалого щастя

Ніщо і ніколи не зрівняється з тим, що Небесний Батько приготував для нас.

Зображення
піца

Ілюстрації Ембер Дей

Для багатьох людей немає нічого смачнішого піци. В залежності від того, що ви на неї покладете, піца може бути такою, як ви захочете!

Ваша піца може бути гострою (лише додайте шматочки халапеньйо або червоного перцю). Вона також може допомогти вам їсти ваші овочі, якщо ви покладете зверху шпинат, цибулю, гриби або чорні оливки. З таким набором смачних варіантів—від пепероні до ананасів—піца може бути смачною майже для будь-кого.

Але є цікаве питання: чи заплатите ви за піцу 400 млн. доларів США?

Дуже коштовна піца

Колись один хлопець зі штату Флорида, США, віддав 10000 біткоїнів, віртуальної валюти, за дві піци. На той час вартість біткоїна була мізерною. Вартість транзакції становила 40 доларів. Через кілька років ціна біткоїна злетіла. Сьогодні 10000 біткоїнів коштували б майже 400 млн. доларів! Тому якби він використав 10000 біткоїнів для придбання піци сьогодні, він заплатив би за піцу 400 млн. доларів!

Якщо дивитися на це з цього боку, ці дві піци є найкоштовнішими у світі. Сподіваюся вони дійсно були смачні!

Дивіться за межі “тут і зараз”

Якби той хлопець знав, якою буде вартість біткоїнів, чи думаєте ви, що він так само виміняв би їх на піцу? Урок для нас полягає у тому, що нам не слід міняти те, що є важливим, на те, чого нам хочеться прямо зараз.

План Небесного Батька для нас—це вічне життя. Ніяка кількість біткоїнів, піц або будь-чого іншого ніколи не зрівняється з тим, що Він для нас приготував. Він пообіцяв, що все, що Він має, буде нашим, якщо ми будемо вірними.

Запрошення до тривалого щастя

У квітні 2020 року Президент Рассел М. Нельсон представив новий символ для Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів, “який буде означати, що Ісус Христос займає центральне місце у Своїй Церкві”. У його центрі “зображено воскреслого, живого Господа, який простягає руки, щоб обійняти усіх, хто прийде до Нього”1.

Цей символ оснований на мармуровій статуї Христос. Оригінал, створений руками датського скульптора Бертеля Торвальдсена, знаходиться у соборі у Копенгагені, Данія. Над оригіналом статуї Христос містяться такі слова: “Це Син Мій Улюблений, Його слухайтеся” (Maрк 9:7). А знизу написано: “Прийдіть до Мене” (Maтвій 11:28)2.

Запрошення Небесного Батька слухати Його Сина і запрошення Ісуса Христа прийти до Нього є Їхнім запрошенням для нас отримати вічне щастя.

Слухай Його

Президент Нельсон навчав: “Коли б [Бог] не представляв Свого Єдинонародженого Сина, … Він … робив це всього лише кількома словами. … Слухайте Його!

Наш Батько знає, що … допоможе нам найкраще[—це] слухатися Його Сина”.

Ви слухаєте Його, коли вивчаєте Писання і відвідуєте храм. Ви можете дізнатися, як Святий Дух промовляє до вас і прислухатися до слів пророків провидців та одкровителів.

Президент Нельсон сказав, що “у цих двох словах—“слухайте Його”—Бог дає нам модель досягнення успіху, щастя й радості в цьому житті”3.

Зображення
Статуя “Христос”

Прийдіть до Нього

Чого б ви не хотіли від цього життя—включаючи щастя—запрошення Спасителя ніколи не змінюється: “Прийдіть до Мене”.

Ми приходимо до Нього, коли застосовуємо віру в Нього, відвідуємо церкву, приймаємо причастя і любимо Бога і наших ближніх (див. Maтвій 22:37–39). Ісус також навчав на Своєму прикладі, що нам потрібно молитися і прощати інших.

Щоб побудувати наше життя на вченнях Ісуса Христа, потрібні зусилля і час, але вам не потрібно робити це самим. Ісус—це “дорога, і правда, і життя” (Іван 14:6). Він допоможе вам.

Потім, одного дня, ви зможете озирнутися на життя, яким і ви, і Спаситель будете пишатися. І це зробить вас щасливішими, ніж будь-що інше коли-небудь могло зробити, навіть піца!

Роздрукувати