2023
Постійне навернення
Серпень 2023


“Постійне навернення”, Заради зміцнення молоді, серп. 2023.

Постійне навернення

Підтримання постійного навернення не є чимось складним. Ви на це здатні.

Навернення — це не нагорода, яку вам дають під час хрищення і з якої вам потрібно щонеділі у церкві струшувати пил. Віру потрібно підживлювати. Ваше навернення має тривати. Ви не можете покладатися на те, що воно станеться під час значущої події, й очікувати, що воно поглибиться через якусь автоматичну ланцюгову реакцію, подібну до падіння кісточок доміно.

Натомість ви робите свідомі кроки для побудови кращого земного і вічного життя. Постійне навернення відбувається завдяки тому простому, що ви робите щодня, наприклад, коли ви просите вибачення за якесь недобре слово (або зупиняєтеся ще до того, як його скажете) або коли ви згадуєте, що потрібно читати Писання. Воно відбувається, коли ви знову і знову вирішуєте продовжувати вірити. Воно відбувається, коли ви завжди докладаєте найкращих зусиль. Саме так ви зможете стати найкращою версією себе і зміцнити свою віру в Небесного Батька та Ісуса Христа.

Старійшина Девід А. Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Євангелія Спасителя [полягає] … у тому, щоб робити добро й ставати хорошими. І Спокута [Ісуса Христа] допомагає нам долати погане і уникати його, робити добро й ставати хорошими. Допомога від Спасителя доступна упродовж усієї подорожі земним життям — від поганого до хорошого, а потім до ще кращого і до зміни самої нашої природи”1.

Ось кілька ідей, які можуть стати у пригоді.

Зображення
ведення записів у щоденнику

Записуйте свої успіхи

Якщо ви відчуваєте, що ваш розвиток призупинився, спробуйте помічати те хороше, що ви робите щодня. Приділіть час записуванню всього того, що ви сьогодні зробили добре.

Відвідували церкву, вивчали Писання, дотримувалися завітів, виявляли доброту, молилися — всі ці маленькі успіхи є моментами доброчесності, які відбуваються у вашому щоденному житті. Це — просування; це ваші кроки у напрямку до вашої вічної долі!

Зображення
силует рук проти сонця

Прагніть отримати більше світла

Бог нагороджує ваші маленькі кроки віри щоразу, коли ви вибираєте щось хороше. Він робить ваші зусилля результативними, даючи вам силу, сміливість і знання, щоб ви й надалі просувалися у напрямку до вічного життя.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Ми робимо ці важливі духовні кроки упродовж років знову й знову. Ми починаємо бачити, що “той, хто сприймає світло і залишається в Богові, сприймає більше світла; і те світло яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого” [Учення і Завіти 50:24]. На наші запитання і сумніви приходить відповідь або ж вони перестають нас так турбувати. Наша віра стає простою й чистою”2.

Коли ви стаєте все більше наверненими до євангелії, ви стаєте кращими, ніж були раніше. Ви дізнаєтеся, що означає бути хорошою людиною, і на що ви здатні. Святий Дух навчає вас, коли ви прагнете покращуватися. Коли ви отримуєте більше світла, то стаєте більше схожими на Бога та Ісуса Христа. А Вони — терплячі, співчутливі, люблячі, мудрі, добрі і вміють прощати. Коротше кажучи ви наближаєтеся до досконалості (див. 3 Нефій 12:48).

Зображення
яблуко і пончик

Формуйте хороші звички

Подумайте про те, як у вас утворюється звичка. Ви робите щось знову і знову, доки це не стає для вас автоматичним. Те саме відбувається і з хорошими думками. Коли ви свідомо прагнутимете, щоб у ваших думках було більше доброти, любові, бажання служити іншим або більше вдячності, у вашому мозку такі думки виникатимуть частіше. Потім, коли ви будете діяти на основі цих думок, у вас виникне хороша звичка.

Щоб цілеспрямованіше прагнути покращення, ви можете ставити цілі — зосередитися на розвитку конкретних якостей Христа.

Наприклад:

  1. Я щодня казатиму компліменти трьом людям, щоб навчитися бачити в людях більше хорошого.

  2. Я не буду слухати погану музику, щоб зі мною завжди був Дух.

  3. Коли я гніватимусь, то молитимусь, щоб мати більше доброти.

З такими звичками може бути простіше продовжувати рухатись до досконалості і мати вже зараз більше радості в житті. Набагато легше бути хорошими, якщо у вас є звичка “постійно творити добро” (див. Aлма 63:2).

Зображення
молоді жінки

Пам’ятайте про хорошу новину

Щодня працюючи над ціллю — мати більш щасливе, більш подібне до Христового життя, ви одночасно просуваєтеся до досконалості. Чи це не дивовижно?! Ви перетворюєтеся на людину, якою маєте стати. І в той же час ви покращуєте своє земне життя. І в усьому цьому процесі ви можете бути щасливими зараз й у вічностях.

Саме так запланував Бог. Якщо ви вирішите стати найкращою версією себе, наслідуючи Ісуса Христа, це допоможе і вам, і людям навколо вас. І це приведе вас до того, щоб ви перебували у Його люблячих руках у вічності.

Хороша новина євангелії Ісуса Христа дає вам дивовижну можливість зрозуміти мету життя і виконати її. Але все це залежить від вас. Ви вибираєте, чи скористатися цією можливістю. Завдяки вашій свободі вибирати, ваші “рішення визначають [вашу] долю”3 . Ваш вибір має значення, оскільки він впливає на те, якими ви є зараз і якими ви станете. І те, якими ви станете, — це і буде ваша доля.

Бог довіряє вам. Він хоче, щоб ви повернулися до Нього і стали як Він. І Він створив досконалий план, щоб допомогти вам у цьому. Усе, що вам потрібно, — і Він знає, що ви на це здатні, — це якомога краще діяти за цим планом.

Посилання

  1. Девід А. Беднар, “Спокута й подорож земним життям”, (Ensign або Ліягона, квіт. 2012, с. 14).

  2. Ніл Л. Андерсен, жовтнева генеральна конференція 2008 р. (Ensign або Ліягона, лист. 2008, с. 14).

  3. Thomas S. Monson, “Decisions Determine Destiny” (Church Educational System fireside, Nov. 6, 2005), 3; speeches.byu.edu.

Роздрукувати