2023
Духовний квест усього вашого життя
Серпень 2023


“Духовний квест усього вашого життя”, Заради зміцнення молоді, серп. 2023.

Духовний квест усього вашого життя

Ви навчаєтеся пізнавати і любити Господа Ісуса Христа усе ваше життя.

Зображення
молода жінка

Старійшина Андерсен вітає неодружену молодь у провінції Аврора, Філіппіни, у листопаді 2015 року.

Що спадає вам на думку, коли ви чуєте слово квест? Чи згадуються вам фільми або книги, де сміливі герої рушають у подорож, сповнену пригод і небезпеки? Чи, мабуть, ви думаєте про когось, кому потрібно було попри величезну протидію відважно виконати якусь місію і здійснити щось неможливе?

Квести існують у багатьох історіях з усіх куточків світу. Але чи не спадало вам на думку, що у вас є квест — щось значне і величне, що ви могли би зробити і що навіки змінило б ваше життя і життя інших на краще?

І так, у вас дійсно є дуже важливий духовний квест! Але на відміну від квестів, про які ви читаєте у книгах чи бачите у фільмах, ваш квест починається з доленосного запрошення від Спасителя і Викупителя світу: “Прийдіть до Мене” (Maтвій 11:28).

Запрошення Спасителя

Він запрошує всіх вірити в Нього і довіряти Йому, прийняти Його ім’я, Його вчення і Його заповіді.

Де б ви не жили, і якими б не були ваші таланти, якості та унікальний життєвий досвід, постійні зусилля зробити так, аби Ісус Христос був понад усе у вашому житті, є квестом усього вашого життя. Ви живете у цьому світі, сповненому викликів і відволікань. Для того, щоб підтримувати зосередженість на Ісусі Христі і прожити сповнене віри в Нього життя, вимагатиметься сміливість і допомога небес.

Зображення
дівчинка сходить у христильну купіль

Знайдіть силу в обрядах і завітах

Величезною допомогою небес є храмові обряди і завіти, які допомагають нам бути “твердими, вкоріненими, основаними та впевненими”1 під час нашого квесту — прийти до Спасителя.

Ви укладаєте завіти під час вашого хрищення. Коли ви просуваєтеся в євангелії, то укладаєте у храмі ще більше завітів. Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Кожна людина, яка укладає завіти у христильних купелях та у храмах, і дотримується їх, має більший доступ до сили Ісуса Христа”2.

У цьому світі, де лунає так багато голосів, які відволікають і висловлюють зневіру, і де зростає неспокій і спокуси, безпека і нагадування, які надають обряди і завіти, допоможуть вам просуватися вперед на тому, що Президент Нельсон вдумливо назвав шляхом завітів.

Живіть гідно Святого Духа

Майже 2000 років тому апостол Павло сказав, що те, що від Бога, можна пізнати і зрозуміти лише через Святого Духа (див. 1 Коринтянам 2:11–14). Його слова досі неймовірно істинні й сьогодні.

Коли ви під час хрищення отримуєте дар Святого Духа, вам слід прагнути жити гідно Його постійного впливу в усьому, що ви робите, що ви кажете і з ким ви проводите час. Якщо ви будете це робити, духовне світло більш надійно увійде у вашу душу.

Президент Нельсон радив нам вирішити “уникати всього, що віддаляє Духа”3 та “виконувати духовну роботу, яка вимагається, щоб насолоджуватися даром Святого Духа і чути голос Духа частіше і ясніше”4.

Зображення
юнак читає Писання

Пам’ятайте свій духовний досвід

Павло навернувся до Господа, коли його “осяяло світло велике з неба” і він почув голос Господа (Дії 22:6–7). Павло тримався цього та інших особливих духовних проявів протягом усього свого життя. Ми маємо робити те саме.

Пророк Джозеф Сміт часто зустрічав протидію і переслідування, але він ніколи не забув і не відмовився від того, що пережив під час Першого видіння. Він сміливо свідчив, що йому явилися Батько і Син. “Я знаю це, — казав Джозеф, — і я знаю, що Бог це знає, і я не можу … зрікатися цього” (Джозеф Сміт — Історія 1:25). Те, що Джозеф тримався свого духовного досвіду, запевнювало його в любові Бога і зміцнило у роботі, яку йому доручив Господь.

У той час, як небесні видіння приходять в особливих випадках, духовні прояви і чудеса відбуваються з тими, хто смиренно і молитовно прагне цього. Подумайте про ваш досвід, який був у вас на конференціях ЗЗМ, або почуття, які у вас були, коли ви вперше читали Книгу Мормона. Міцно тримайтеся цих значущих моментів у вашому житті. Вони зміцнять вас у вашому квесті прийти до Христа.

Зображення
Ісус Христос

Вибирайте віру

Протягом усього його життя апостола Павла били і каменували, і він пережив три корабельні аварії (див. 2 Коринтянам 11:24–25). Йому зустрічалося багато людей, які хотіли завдати йому шкоди, і він перебував “у виснажуванні та в праці”, “у голоді й спразі” і “у холоді та в наготі” (2 Коринтянам 11:26–27).

Небагато людей матимуть такі великі випробування, які були у Павла, але навіть у своїх найбільших стражданнях він міг бути “сумн[им], але завжди весел[им]” і “нічого не ма[ти], але всім володі[ти]” (2 Коринтянам 6:10), оскільки він вирішив мати віру в Ісуса Христа.

Не дуже важко вирішити мати віру в Ісуса Христа, коли ми відчуваємо духовну силу, але нам також слід вибирати віру, коли життя стає складним. Ви побачите, що Спаситель не стоїть в кінці вашого квесту в очікуванні, що ви до Нього дійдете. Він стоїть поруч і вказує шлях. Він і є шлях (див. Іван 14:6).

Президент Нельсон сказав: “Спаситель піднімає нас над трясовиною цього занепалого світу, благословляючи нас у більшій мірі милосердям, смиренням, щедрістю, добротою, самодисципліною, миром і спокоєм5 . У путівнику Заради зміцнення молоді сказано: Ісус Христос є “силою для молоді”6.

Його обіцяння будуть виконані

Я вдячний за своє тверде знання, що Ісус є Христос. Я свідчу, що пізнати і любити Його є однією з найкращих можливостей земного життя.

Колись ви станете на коліна біля Його ніг. У той день, якщо ви дотримувалися ваших обіцянь, ваша душа радітиме, коли Він виконає всі Свої обіцяння усім тим, хто прийшов до Нього “з щирими намірами в серці” (3 Нефій 18:32), зросли у своїй любові до Нього і прагнули відчувати Його божественну присутність усе своє життя.

Це буде найсвятіший, найголовніший момент вашої духовної подорожі!

Роздрукувати