2023
Вам важко розпізнавати вплив Святого Духа?
Серпень 2023


“Вам важко розпізнавати вплив Святого Духа?”, Заради зміцнення молоді, серп. 2023.

Вам важко розпізнавати вплив Святого Духа?

Мені теж було важко. Але це не має бути так складно, як ми іноді вважаємо.

Зображення
молода жінка

Ілюстрації Альберта Еспі

В юності я боялася, що якщо не зрозумію підказку від Святого Духа, то якимось чином зіпсую якийсь великий план, який Бог підготував для мене. Й іноді після цього мені взагалі було страшно приймати будь-які рішення! Але потім, після певного досвіду я зрозуміла, що це не має бути так заплутано.

1. Небесний Батько довіряє вам

У старших класах у мене була можливість перейти до іншої школи. Я дуже хотіла туди перейти, але не була впевнена, чи хотів цього від мене Небесний Батько. Коли я не отримала чіткого підтвердження, то почала ускладнювати прийняття цього рішення у своїх думках. Одного дня я відкрила упаковку шоколадного батончика, і у внутрішній частині обгортки було сказано: “Ти саме там, де тобі потрібно бути”. Чи то була відповідь мені? Чи промовляв до мене Небесний Батько через обгортку від шоколадного батончика? Я так не думала.

Коли я так і не отримала чіткої відповіді, я зрештою зробила вибір, який здавався мені найкращим, і перейшла до іншої школи. У той же час я продовжувала непокоїтися, що, можливо, обгортка від шоколаду таки була відповіддю, яку я проігнорувала. Потім, одного дня, коли я розповіла про свої занепокоєння подрузі, я відчула спокій. Той спокій був моєю відповіддю, але він прийшов лише після того, як я прийняла рішення і діяла відповідно до нього.

Небесний Батько довіряє вам, коли ви намагаєтеся дотримуватися Його заповідей і йти за Ісусом Христом. Вам слід прагнути Його скерування, коли ви приймаєте великі рішення, але якщо ви не відчуваєте чіткої відповіді, приймайте рішення і рухайтеся вперед! Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Духовне світло рідко приходить до тих, хто просто сидить у темряві, чекаючи, щоб хтось увімкнув перемикач. Щоб відкрити свої очі Світлу Христа від нас вимагається діяти з вірою”1.

2. Вас скеровують

Як місіонерка у Центрі підготовки місіонерів я переглядала відео виступу старійшини Девіда А. Беднара, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Він розповів про те, що коли був місіонером в Німеччині, то допомагав президенту Бойду К. Пекеру (на той час члену Кворуму Дванадцятьох Апостолів), коли той відвідував його місію. Перед тим, як президент Пекер поїхав, старійшина Беднар дав йому трохи грошей у німецькій валюті. Згодом президенту Пекеру знадобилися кошти, щоб перейти небезпечний район.

Старійшина Беднар не знав, що Дух скеровував його, коли він давав президенту Пекеру гроші. Він просто думав, що, можливо, президент Пекер зголодніє2 ! І так само, як у випадку зі старійшиною Беднаром, Дух, вірогідно, скеровує ваші дії, хоча ви цього навіть не знаєте. Вірте, що коли ви намагаєтеся жити на шляху завітів, вас скеровують більше, ніж ви усвідомлюєте.

3. З вами перебуває Святий Дух

Одного дня на місії ми з напарницею помолилися про те, щоб краще розпізнавати Святого Духа протягом дня. Коли ми міркували, то думали про те, що нам обіцяно, що Дух буде з нами завжди. Ми усвідомили, що вплив Духа був з нами постійно. Але ми так звикли Його відчувати, що іноді не розпізнавали цього.

Ви можете так звикнути до відчуття Святого Духа, що можете цього навіть не помічати. Або ви можете думати, що зовсім не відчуваєте його! Запитайте себе, чи прагнете ви великих, яскравих ознак, замість тихої присутності Духа. Вивчайте Писання і слова пророків, щоб дізнатися більше про вплив Святого Духа. Якщо ви будете молитися, щоб розпізнати Святого Духа, ви можете почати помічати ті маленькі способи, в які Він скеровує, навчає й утішає вас.

Заключна частина

Вам треба докладати найкращих зусиль, аби бути гідними і розпізнавати особисте одкровення і діяти за ним. Але якщо ви надто багато про це думаєте, зупиніться! Під час свого виступу на заході “Віч-на-віч” старійшина Беднар сказав: “[Святий Дух] скеровуватиме наші кроки, надихатиме наші слова та вчинки, і у той момент ми цього навіть не усвідомлюватимемо”3.

Під час прийняття рішень знайте, що Господь довіряє вам і допомагає. Коли ви будете намагатися дотримуватися ваших завітів, вас буде скеровано шляхом, який зрештою приведе вас додому, до вашого Небесного Батька.

Роздрукувати