2008
Кожна сестра є улюбленою дочкою небесних батьків і має божественну долю
Серпень 2008 р.


Голоси святих останніх днів

Кожна сестра є улюбленою дочкою небесних батьків і має божественну долю

Навчайте уривкам з Писань та висловлюванням, що відповідають потребам сестер, яких ви відвідуєте. Свідчіть про це вчення. Запросіть тих, кого ви навчаєте, поділитися тим, що вони відчули й чого навчилися.

Що означає бути улюбленою дочкою Небесних Батьків?

Джулі Б. Бек, генеральний президент Товариства допомоги: “Ви є буквальними духовними дочками Бога, “нащадками піднесених батьків” з божественною природою і вічною долею. Ви отримали свої перші уроки у світі духів від своїх Небесних Батьків. Вас було послано на землю щоб “випробувати”. …

Ви—безцінні діти обітниці. Якщо ви будете дотримуватися постанов і заповідей Господа і прислухатися до Його голосу, Він обіцяв поставити вас “найвищими понад усі народи на хвалу, на ім’я і на славу” (“Ви—носії благородного первородства”, Ліягона, трав. 2006, сс. 106, 108).

Президент Джеймс Е. Фауст (1920–2007), другий радник у Першому Президентстві: “Переконаність, що ви є дочками Бога, дає вам відчуття спокою у власній гідності. Це означає, що ви можете знайти силу у зцілюючій любові Христа. Це допоможе з вірою і спокоєм справитися зі стражданнями та випробуваннями” (“Що це означає—бути дочкою Бога”, Ліягона, січ. 2000, с. 123).

Президент Лоренцо Сноу (1814–1901): “Ми віримо в те, що є нащадками нашого Небесного Батька і що наш дух володіє тими ж здібностями, можливостями і якостями, які має Батько, але вони знаходяться у зародковому стані. Необхідно пройти певний шлях або суворе випробування, щоб вони розвинулися і вдосконалилися відповідно до послуху отриманих нами принципів” (“Discourse,” Deseret News, Jan. 24, 1872, 597).

Як я можу зрозуміти і реалізувати свою божественну долю?

Президент Спенсер В. Кімбол (1895–1985): “Усім вам необхідно тамувати вашу спрагу євангельськими істинами вічної природи стосовно вашої особистості й унікальності вашої індивідуальності. Вам треба більше і більше відчувати досконалу любов нашого Небесного Батька до вас й усвідомлювати, яку цінність Він вклав у вас як в особистість. Обдумуйте ці великі істини, особливо у ті моменти, коли (ваші особисті і тривалі страждання) можуть звести ваші думки на манівці” (Учення Президентів Церкви: Спенсер В. Кімбол [2006], с. 222).

Римлянам 8:16–17: “Сам Цей Дух свідчить разом із духом нашим, що ми—діти Божі: А коли діти, то й спадкоємці, спадкоємці є Божі, а співспадкоємці Христові, коли тільки разом із Ним ми терпимо, щоб разом із Ним і прославитись”.

Старійшина Рассел М. Нельсон, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Ми маємо стати самі собі творцями—творцями особистої віри в Бога, віри в Господа Ісуса Христа і віри в Його Церкву. Ми маємо зміцнювати сім’ї й запечатуватися в святих храмах. Ми маємо розбудовувати Церкву і царство Боже на землі. Ми маємо готуватися до власної божественної долі—до слави, безсмертя і вічного життя. Усі ці небесні благословення можуть через нашу вірність бути нашими” (“Сотворіння”, Ліягона, лип. 2001, сс. 104–105).

Роздрукувати