2012
Вірний уривок з Писань у вірний час
Серпень 2012 р.


Вірний уривок з Писань у вірний час

Аллен Хансейкер, Аризона, США

Коли я служив помічником капелана у в’язниці округу Марікопа, шт. Аризона, США, то відвідував в’язнів, які просили про зустріч з капеланом святих останніх днів, читав з ними Писання і молився. Одного разу про таку зустріч попросила молода жінка.

Я пішов у ту частину в’язниці, де вона перебувала за кількома закритими на замок дверима. У кімнаті для побачень було два невеличкі столи, біля яких з обох боків стояли лави, і стіл для охоронця. Я показав охоронцю документ про виклик, сів на одну з лав і почав чекати на молоду жінку.

Коли вона увійшла в кімнату для побачень, я встав, привітав її і запропонував сісти за стіл. Вигляд у неї був сумний, неохайний, а в очах стояли сльози. Коли вона розповідала про свою ситуацію, я думав, який уривок з Писань їй прочитати. Я уважно слухав про її негаразди і, коли вона розповідала про труднощі, спричинені її необдуманими вчинками і неправильними рішеннями, подумав, що для неї ідеально підійде ось цей вірш: Мосія 3:19.

Я відкрив Книгу Мормона на відповідній сторінці, поклав її перед жінкою і попросив прочитати. Спочатку здалося, що це її трохи роздратувало, тож вона почала швидко і монотонно читати, не приховуючи невдоволення від того, що я попросив її це зробити. Коли вона закінчила першу фразу “Бо тілесна людина є ворогом для Бога”, я зупинив її і пояснив, що означає “тілесна людина”. Коли вона зрозуміла пояснення, то продовжила читати. Поступово її тон змінився, і вона уповільнила темп, коли слова почали набирати для неї сенсу.

Коли вона почала читати перелік дитячих якостей, притаманних “святому”, вона почала читати ще повільніше. Можу сказати, що вона всотувала значення кожної якості, перерахованої у вірші. Коли жінка читала “смиренною, лагідною, покірливою, терпеливою”, то я почав відчувати Духа навколо нас. Коли вона читала слова “сповненою любові, бажаючою підкорятися”, я побачив у ній зміну. Її обличчя посвітлішало і поведінка, інтонація голосу і загальні манери змінилися під впливом Духу. Я побачив надію, коли Дух її навчав значенню цих слів і тому, як вона має здійснити зміни, описані в тому вірші.

Я промовив молитву, а потім дружньо потиснув руку молодої жінки. Я пішов із в’язниці з духовним підйомом. Я ніколи не бачив такого негайного, потужного, надзвичайного впливу Писань на людину. Я знав уривок з Мосії 3:19, оскільки часто читав його під час вивчення Писань, але ніколи раніше не розумів глибини впливу, який він може справити на людину.

Роздрукувати