2022
30 простих способів допомогти в збиранні Ізраїля
Жовтень 2022


Лише в цифровому форматі

30 простих способів допомогти в збиранні Ізраїля

Ви можете допомагати збирати Ізраїль різними способами. Ці ідеї можуть допомогти вам почати шукати натхнення стосовно того, що Небесний Батько хоче, аби ви робили.

Зображення
молода жінка читає Писання

Фотографія Коуді Белла

У своєму історичному зверненні “Надія Ізраїля” Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Кожного разу, коли ви робите щось, що допомагає будь-кому—по цей або по той бік завіси—наблизитися на крок до укладання завітів з Богом та отримання необхідних цим людям обрядів хрищення і храмових обрядів, ви допомагаєте збирати Ізраїль. Ось і все”1.

Президент Нельсон також сказав: “Господь прискорює Свою роботу, щоб зібрати Ізраїль. Це збирання є найважливішим з того, що відбувається на землі сьогодні. Ніщо інше не зрівняється з ним за розмахом, ніщо інше не зрівняється з ним за важливістю, ніщо інше не зрівняється з ним за величчю. І якщо ви вирішите, якщо ви прагнете цього, то можете відіграти в ньому важливу роль. Ви можете відіграти важливу роль у чомусь великому, чомусь грандіозному, чомусь величному!”2

На щастя, участь у цій грандіозній справі не завжди вимагає грандіозних жестів—прості речі, які ми робимо щодня, іноді мають велике значення. Наведені нижче ідеї можуть допомогти вам подумати про різні способи, як допомогти в збиранні Ізраїля3. Розглядаючи їх та шукаючи особистого одкровення для отримання додаткових ідей, моліться, щоб Небесний Батько благословив вас, аби ви через Духа знали, що можете робити, аби більше допомагати у збиранні Ізраїля по обидва боки завіси.

Живіть за євангелією як послідовник Ісуса Христа.

Президент Спенсер В. Кімбол (1895–1985) навчав: “Більша частина великого зростання Церкви в останні дні відбувається завдяки багатьом добрим жінкам світу, … які великою кількістю приходитимуть до Церкви. Це відбуватиметься такою мірою, що жінки Церкви випромінюватимуть праведність і красномовність у своєму житті, і такою мірою, що жінки Церкви чітко відрізнятимуться—по-хорошому—від жінок світу”4. Чоловіки також можуть мати сильний вплив на наближення інших до Небесного Батька та Ісуса Христа, коли наслідують приклад Спасителя.

Якщо ми живемо за євангелією, інших буде приваблювати наше світло, радість, віра й зосередженість, і це може надихнути їх захотіти дізнатися більше про Небесного Батька, Ісуса Христа та євангельські принципи і обряди. Ось як ми можемо допомогти іншим прийти до Небесного Батька та Ісуса Христа:

  • Доброзичливо відстоювати те, у що ми віримо, і допомагати іншим зрозуміти, чому це вчення є важливим для нас.

  • Говорити про те, як читання Книги Мормона та інших Писань благословляє нас, і поділитися з іншими примірником Книги Мормона або заохочувати їх завантажити додаток “Книга Мормона”.

  • Жити за нормами євангелії, зокрема тими, що викладені в брошурі Заради зміцнення молоді, незалежно від нашого віку. Бути готовими розповідати, чому ми вибираємо жити за цими нормами, за якими живемо, і як це благословляє наше життя.

  • Запрошувати інших разом із нами жити за євангелією—від служіння до дотримання євангельських норм—аби відчувати радість, яку відчуваємо ми.

  • Брати участь у Програмі для дітей та молоді, а потім розповідати іншим про те, як Христос допомагає нам зростати й розвиватися в усіх аспектах нашого життя.

  • Записувати свої духовні переживання в наш щоденник. Коли доречно й ви відчуваєте спонукання, ділитися ними зі своєю сім’єю зараз, а також зберігати їх для майбутніх поколінь, щоб вони могли знаходити силу завдяки нашому досвіду відданості.

  • Вивчати й намагатися покращувати в собі риси Христового характеру. Щоб розпочати, ви можете використати ідеї, викладені в шостому розділі путівника Проповідуйте Мою євангелію.

Спілкуйтеся з іншими.

Допомога іншим прийти до Христа починається зі знайомства з ними. Що більше людей ми знаємо, то більшій кількості ми можемо допомогти прийти до Небесного Батька та Ісуса Христа. Подумайте, як ми можемо:

  • Представлятися людям, яких зустрічаємо в нашій громаді. Будувати нові дружні стосунки, щоб інші хотіли більше дізнатися про наше життя і вірування.

  • “Завжди готовими бу[ти] на відповідь кожному, хто в [н]ас запитає рахунку про надію, що в [н]ас” (1 Петра 3:15).

  • Вивчати мови, щоб краще допомагати людям з нашої країни або інших місць світу. Прочитайте про те, як Президент Нельсон прийняв запрошення вивчити китайську і як це допомогло йому служити народу Китаю.

  • “Щодня мол[итися], аби всі Божі діти могли отримати благословення євангелії Ісуса Христа”5.

  • Молитися, щоб усі країни було відкрито для проповідування євангелії.

  • Ділитися в соціальних мережах або особисто враженнями про те, як Небесний Батько та Ісус Христос благословляють наше життя і як наша віра в Них дає нам силу.

  • Служити іншим в ім’я Христа й давати їм знати, що ми служимо їм заради Нього.

Підготуйтеся духовно.

Щоб допомогти іншим людям підготуватися до укладання і дотримання священних завітів із Богом, ми повинні робити те ж саме. Ми можемо:

  • Молитися щодня, щоб знати, як ми можемо бути знаряддям у Господній роботі, а потім діяти відповідно до спонукань, які надходять протягом дня.

  • Щодня вивчати Писання, зокрема навчаючись за програмою За Мною йдіть. Якщо ми більше знаємо про євангелію, то ми більше можемо ділитися нею з іншими.

  • “Перетворіть свою домівку на святилище віри,—навчав Президент Нельсон,—[і] старанно працюйте, … щоб переробити свою домівку в осередок вивчення євангелії”6.

  • Дізнаватися більше про завіти з Писань та на сайті temples.ChurchofJesusChrist.org. Бути готовими говорити про те, які завіти ми укладаємо і чому це робимо.

  • Вивчати євангельські теми, з приводу яких у людей часто виникають запитання, щоб знати, до яких саме місць у Писаннях можна звернутися, а також вивчати слова сучасних пророків через їхні звернення на генеральних конференціях, коли виникають відповідні запитання.

Віддавайте пріоритет сімейній історії та храмовому служінню.

Ми можемо працювати в храмах, щоб ті, хто перебуває по той бік завіси й вирішив прийняти наше служіння, могли отримати обряди, які не можуть виконати самостійно. Ми також можемо допомогти живим людям побачити, як храмові обряди можуть благословити їхнє життя сьогодні й дозволити їхнім сім’ям бути разом навіки. Подумайте, як ми можемо:

  • Підготувати більше родинних імен для храму на сайті FamilySearch.org.

  • Допомогти іншим дізнатися про сайт FamilySearch.org і навчитися ним користуватися, а також знайти там імена їхніх родичів.

  • Індексувати записи на сайті FamilySearch.org, щоб іншим було легше знайти цифрову інформацію про членів їхніх сімей.

  • Говорити про вічні сім’ї з іншими людьми. Розказувати їм про храм, обряди, які виконуються там, і про те, як члени сімей—живі і померлі—можуть бути запечатані разом навіки.

  • Виділити час на відвідування храму й регулярно робити це.

  • Запрошувати інших приєднатися до нашого храмового поклоніння.

Знаходьте способи жертвувати своїм часом.

Ми всі маємо напружене життя, тому не завжди легко знайти час для участі в збиранні Ізраїля. Але якщо ми зробимо ці прості дії частиною нашого повсякденного буття, то побачимо, що в нас залишається більш ніж достатньо часу для справ, які Небесний Батько і Ісус Христос вважають найважливішими для нас і для тих, кому ми можемо допомогти наблизитися до Них. Знайдіть способи, щоб:

  • Переглянути свій розклад і зрозуміти, від чого слід відмовитися, а що треба почати робити, аби знайти час для збирання Ізраїля.

  • Скоротити час, який ми проводимо за екраном, аби повніше брати участь у збиранні Ізраїля.

  • Свідоміше розуміти наші цілі і можливості, коли ми користуємося соціальними медіа—використовувати їх як знаряддя, що допомагає збирати Ізраїль.

  • Свідомо спілкуватися з іншими людьми на заходах, у яких ми вже беремо участь.

  • Пам’ятати про настанову: “Не прагніть речей цього світу, але прагніть найперше будувати царство Боже і встановлювати Його праведність, а все це вам додасться” (Переклад Джозефа Сміта, Матвій 6:38 [у Путівнику по Писаннях]).

Роздрукувати