2022
Визволення від наших труднощів через Небесного Батька та Ісуса Христа
Жовтень 2022


Лише в цифровому форматі

Визволення від наших труднощів через Небесного Батька та Ісуса Христа

Небесний Батько та Ісус Христос можуть звільнити нас від будь-якої обтяжливої неволі.

Зображення
Ісус зцілює чоловіка

Нефій навчав, “що лагідні милості Господа огортають усіх, кого Він обрав, через їхню віру, щоб зробити їх сильними і навіть надати їм рятівну силу” (1 Нефій 1:20).

Таке визволення може звільнити нас від усіх видів неволі. Старійшина Л. Том Перрі (1922–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав, що в Книзі Мормона можна побачити безліч прикладів визволення:

“Багато історій в Книзі Мормона є розповідями про визволення. Вихід Легія у пустиню разом із сім’єю був певною мірою визволенням від знищення, яке мало прийти на Єрусалим. Історія про яредійців—це розповідь про визволення, як і історія про мулекійців. Алма молодший був визволений від гріха. Юні воїни Геламана були визволені від загибелі на війні. Нефій і Легій були визволені із в’язниці. Тема визволення проходить через усю Книгу Мормона”. Які інші приклади визволення в Писаннях спадають вам на думку?

Подібно окремим людям і громадам у Книзі Мормона, ми всі потребуємо божественного визволення в нашому житті. Нижче наведені кілька прикладів з посиланнями на досвід інших людей, які відчули це чудове визволення, що ми можемо отримати через Небесного Батька та Ісуса Христа. Розглядаючи їхні історії, подумайте про тягарі, які обтяжують вас, і моліться про натхнення, аби дізнатися, що, на думку Небесного Батька, ви маєте зробити в своєму житті, аби відчути звільнення, яке Він та Ісус Христос пропонують нам в усьому.

Визволення від втрат і важких часів

  • У своєму Портреті віри Рейчел Лайтхолл розповідає про те, як виявлення віри в Небесного Батька та Ісуса Христа й вміння сумувати саме так, як Бог хоче, щоб ми сумували, допомогли її сім’ї після втрати свого дому через пожежу.

  • У статті “Запас свідчення” людина розповідає, як те, що вона спиралась на невеликі свідчення про Христа, згодом допомогло їй, коли вона дізналася про гріховне життя свого батька.

  • У статті “За мудрістю Того, Хто знає все” Крістофер Дівер розповідає, як слова Христа принесли йому та його другові мир після смерті кожного з їхніх батьків.

  • У статті “Величний новий розділ” Сільві Корнет розповідає, як зближення з Небесним Батьком та Ісусом Христом у храмі зміцнило її, коли вона стала вдовою, а потім була змушена покинути роботу через нещасний випадок, який обмежив її рухливість.

  • У статті “Відповідь на ненадісланий лист” Елізабет Аллен розповідає, як Господь відповів на кожне її запитання, коли вона переживала смерть брата від самогубства.

  • У статті “Ісус Христос знає біль, спричинений упередженим ставленням до нас” Соня Н. розповідає, як звернення до Спасителя та Його приклад допомогли їй подолати біль від десятиліть упередженого ставлення.

Визволення від гріха

Визволення від несподіваних обставин

Визволення від депресії, самотності й смутку

Визволення від хватки світу

  • У статті “Чому ми тут?” Грегоріо Рівера розповідає, як Господь спонукав його та його дружину переїхати в нове місце, щоб допомогти їм зосередитися на Богові і стати ближче до Нього як сім’я.

  • У статті “Будь ласка, повертайтеся” Карлос Феррейра розповідає, як повернення до активності в євангелії Ісуса Христа стало саме тим, що було йому потрібно для благословення всієї його сім’ї, коли світ обтяжував їх.

Роздрукувати