2020
Як Книга Мормона допомогла мені пережити соціальну ізоляцію
Грудень 2020


Лише в цифровому форматі

Як Книга Мормона допомогла мені пережити соціальну ізоляцію

Я читала Книгу Мормона багато разів, але цього разу я краще зрозуміла повну силу, яку ця книга може принести у наше життя.

Я багато разів читала розділи Моронія у Книзі Мормона, але цього року я дуже відчула зв’язок з ним. Зрештою, його було розлучено з усіма, кого він любив. Він мав бути дуже самотнім у його останні дні. Однак під час самотності він пам’ятав, чого навчав його батько стосовно роботи, яку треба виконувати (див. Мороній 9:6). Саме тоді, коли його майбутнє було незрозумілим, він укладав літописи яредійців та написав натхненні послання до нас про віру, надію і милосердя.

Мене надихнула Моронієва хоробрість, бо цього року у світі було багато випробувань, зокрема пандемія COVID-19. Цього року багато хто з нас по всьому світу мав знаходитися у соціальній ізоляції, а декому треба було ізолювати себе навіть від людей, яких ми любимо більше за все. Мені теж потрібно було прийняти таке важке рішення.

Я---лікарка-педіатр і працюю на передовій, надаючи екстрену допомогу дітям у Мараньян, Бразилія. Під час цієї пандемії я прийняла важке рішення---уникати близького контакту з моїм улюбленим чоловіком, дворічною донькою, свекрухою та племінниками (які всі живуть у моєму домі), а також з рештою моєї родини і друзями, які живуть в інших місцях. Я ізолювала себе, щоб уникнути можливого поширення хвороби.

Соціальна ізоляція була важкою, тому що моя сім’я дуже близька. Щонеділі ми збираємося разом обідати. Ми також проводимо регулярні сімейні вечори. Дуже швидко я зрозуміла, що без них мені було сумно й самотньо. Однак я вирішила проводити багато часу, читаючи Книгу Мормона, щоб запросити у своє життя Духа. Я дізналася, що коли маю Святого Духа за постійного напарника, це допомагає мені зосередитися на вдячності та доброті, показує мені, як служити іншим та оточує мене любов’ю Спасителя у важкі часи.

Іноді я обмірковувала, наскільки заспокійливим було для Моронія читати слова його батька, Мормона, коли того вже не було. Я намагалася застосувати його слова до себе: “[Доню моя], будь вірн[ою] у Христі; … нехай Христос підносить тебе” (Мороній 9:25). Я дізналася, що Він завжди так робитиме! Спаситель може дати нам силу, за допомогою якої ми зможемо впоратися з усіма проблемами, з якими можемо стикнутися у цьому неспокійному світі, і завдяки цій силі ми будемо мати надію.

Незважаючи на те, наскільки важким був цей рік, я дуже вдячна за цей досвід, який зміцнив моє свідчення про Ісуса Христа і навчив мене повністю довіряти Йому, як робив це Мороній. Читаючи історію про Ісуса Христа в Америці, я зрозуміла, що до Його пришестя земля нефійців пройшла через великі і чудові перетворення (див. З Нефій 11:1). Напевно перед поверненням Спасителя ми зможемо змінитися, готуючись зустріти Його знову. Я знаю, що всі випробування стануть для нас можливостями, завдяки яким ми підготуємося, щоб зустріти Його.

Я знаю, що Ісус Христос---мій Спаситель. Він---світло, яке потрібне для мого спрямування у часи невпевненості. І я знаю, що Книга Мормона---це свідчення про Нього. Істини, що знаходяться у цій книзі, можуть по-справжньому допомогти нам навернутися до Нього і мати силу, хоробрість і віру у важкі часи. Я знаю це з власного досвіду.

Роздрукувати