2020
Різдвяні подарунки чи десятина?
Грудень 2020


Різдвяні подарунки чи десятина?

Я вірила, що євангелія істинна, але чи могла я собі дозволити сплатити десятину?

Зображення
a hand with an envelope that has money inside

Ілюстрація Аллена Гарнса

Я досліджувала різні церкви, поки сестри-місіонерки не познайомили мене з Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Через півтора місяця після цього мене охристили і конфірмували. Серед принципів, яких навчали місіонерки, був принцип десятини.

“Ви отримаєте благословення, якщо будете платити десятину”,—сказали вони мені.

Я була матір’ю-одиначкою. У мене ледь вистачало грошей на продукти й на сплату рахунків. Часто доводилося вибирати між тим, щоб сплатити десятину чи придбати продукти, оплатити рахунки за комунальні послуги або зробити внесок за машину.

Упродовж років мені то вдавалося, то не вдавалося платити десятину. Зрештою я сказала: “Якщо ти віриш, що євангелія істинна, тоді треба зробити цей крок. Якщо ти зробиш цей крок, Бог тебе благословить”.

Мені потрібно було заплатити 500 доларів десятини, але мені також потрібно було 503 долари, щоб оплатити деякі рахунки. Я не знала, як це може бути, однак сказала: “Я просто спробую”. Я сплатила десятину. Ніхто не знав, що мені не вистачало 503 долари, але хтось анонімно прислав мені поштою п’ять 100-доларових банкнот.

Це стало для мене поворотним моментом. Це змінило мене духовно. Я зрозуміла, що Бог любить мене, що Він про мене дбає і що Він хоче, щоб я була успішною. З того часу й надалі я платила десятину. Але робити це не завжди було легко.

Моя найстарша донька згадує, як багато років тому на Різдво почула, як я казала, що не в змозі сплатити десятину і в той же час купити для неї та її братів і сестер Різдвяні подарунки.

“Ми знали, що нічого не отримаємо, але нас це не засмучувало,—казала вона мені пізніше.— Ми вирішили, що хочемо, аби ти сплатила десятину”.

Як завжди, Господь попіклувався, і вони не залишилися без Різдвяних подарунків.

Матері-одиначці дуже нелегко забезпечувати дітей і платити десятину. Але з того часу як я прийняла рішення платити десятину, Господь мене благословляв. Я не багачка, але Господь завжди допомагає мені.

Він мене благословляє і в іншому. Хороший приклад членів Церкви та родичів допоміг моїм дітям і мені залишатися активними в Церкві. Я казала їм, що це благословення, обіцяне Господом,—для нас буде відкрито отвори небесні.

Роздрукувати