2020
Деякі з моїх друзів не показують гарний приклад. Чи можемо ми залишатися друзями?
Грудень 2020


Запитання і відповіді

Деякі з моїх друзів не показують гарний приклад. Чи можемо ми залишатися друзями?

Зображення
girl with friends in background

Фотографія від Getty Images, позують моделі

Діліться тим, що є хорошим

Якщо вони мої друзі, то мій обов’язок допомогти їм стати кращими, розповідати їм про євангелію та всі благословення, які я отримав, живучи за нею. Якщо друзів не цікавить усе те хороше, що я маю, то поступово вони будуть відходити від мене. Хоча це й важко, але іноді—найкраще, що можна зробити.

Матеус Т., 16 років, Мінас-Жерайс, Бразилія

Зображення
Matheus

Говоріть без страху

Мої друзі знають, що я—член Церкви. Ми поговорили про те, що є правильним, а що—ні. Тепер, коли мій друг поруч зі мною, він поводиться зразково, і це приносить мені радість. Це навчило мене, що я маю говорити без страху.

Дієго Р., 16 років, Мехіко, Мексика

Показувати кращий приклад

У мене є друзі, які показують не дуже гарний приклад, але це не означає, що я з ними не розмовляю. Я ставлюся до них з повагою і добротою. Я не засуджую їх і не критикую. Я знаю, що друзі можуть впливати на наше мислення та вчинки і це навіть може позначитися на тому, якими людьми ми станемо в майбутньому. При кожній нагоді я ділюся з ними євангелією та запрошую на церковні заходи.

Сайерет В., 18 років, шт. Морелос, Мексика

Зображення
Saireth

Ставити Бога на перше місце

Не занепадайте духом, якщо ваші друзі не сприймають ваш хороший приклад. Існує дуже тонка грань між егоїзмом і турботою про себе. Вам не слід занижувати свої норми або зраджувати свої вірування заради інших людей; ми маємо жити так, щоб нами був задоволений Небесний Батько, а не хтось інший. Моліться і вивчайте Писання, щоб мати провід; дослухайтеся до спонукань Святого Духа і, що найважливіше, не дозволяйте мирському відвести вас з прямої і вузької путі.

Райлі Е., 15 років, Маніла, Філіппіни

Зображення
Riley

Стійте у святих місцях

Від своїх провідників Церкви я дізнався, що ми маємо стояти у святих місцях, навіть якщо ми єдині члени Церкви. Продовжуйте жити за стандартами, встановленими у вашому житті та у вашому серці. Спробуйте запросити друзів на урок або причасні збори. Ви можете нести світло євангелії скрізь, куди б ви не пішли! І перш за все, проявляйте любов Спасителя до кожного з них.

Алланіс О., 18 років, Сетубал, Португалія

Роздрукувати