Семінарія
Алма 5–7: Огляд


“Алма 5–7: Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Алма 5–7”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Алма 5–7

Огляд

Алма поставив членам Церкви в Зарагемлі ряд запитань, які спонукали їх задуматися про те, на чому зосереджені їхні серця, і про їхнє положення перед Богом. Він запросив їх прийти до Христа, використовуючи ніжні образи, як-от “[Його] руки милості простерті” (Алма 5:33), “Покайтеся, і Я прийму вас” (Алма 5:33) і “добрий пастир кличе вас” (Алма 5:38). Він навчав, що Спаситель добровільно перестраждав все заради нас, “щоб Він міг знати, будучи у плоті, як допомогти Своєму народові в його недугах” (Алма 7:12). Він також навчав, як залишатися “на стежці, що веде до царства Бога” (Алма 7:19).

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів щодо того, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Алма 5:1–32

Мета уроку: цей урок має на меті допомогти студентам оцінити їхній духовний прогрес і зміцнити їхнє навернення до Ісуса Христа.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам переглянути Алма 5 і позначити всі знаки запитання в розділі. Студенти також можуть поставити собі певні запитання з тих, які Алма ставив своєму народові в цьому розділі.

  • Відео:Повернутися і отримати” (16:10; перегляньте відео з часового коду 8:14 до 8:58).

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: основна мета цього уроку — дати студентам можливість прочитати Алма 5 та поміркувати над низкою запитань щодо цього розділу. Один із способів зробити це — приділити трохи часу упродовж уроку, коли студенти зможуть вимкнути мікрофони та камери, вивчити інформацію, поміркувати над нею та записати свої відповіді на запитання в щоденники для навчання. Корисно буде повідомити їм, коли в них залишиться дві хвилини з виділеного часу, а потім, коли 30 секунд.

Алма 5:33–62

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам у їхніх зусиллях прийти до Ісуса Христа та отримати благословення, які Він їм пропонує.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів вивчити Алма 5:33–34 і прийти на урок підготовленими, щоб поділитися тим, що вони дізналися про Спасителя з цих віршів.

  • Зображення: кілька зображень, на які було б цікаво подивитися студентам; кілька зображень Ісуса Христа з розпростертими руками.

  • Відео:Серця, скріплені у єдності” (15:10; перегляньте відео з часового коду 13:56 до 14:51).

Алма 7:1–13

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам покладатися на Спасителя й відчути велику любов до Нього.

  • Підготовка студентів: можна запропонувати студентам вивчити Алма 7:11–13 і знайти в цих віршах те, як Ісус Христос страждав під час здійснення Спокути й чому Він перестраждав усе це.

  • Матеріали для демонстрації: показана, або перемальована на дошку таблиця про страждання Спасителя, щоб студенти могли перенести її у свої щоденники.

  • Відео: Зміцнені Спокутою Ісуса Христа” (15:54; перегляньте відео з часового коду 3:13 до 4:01).

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: розгляньте можливість використання цифрової білої дошки або спільного документа, щоб студенти могли заповнити таблицю разом.

Опанування доктрини: Алма 7:11–13

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для Алма 7:11–13, пояснити вчення та застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: можна запропонувати студентам з молитвою обміркувати, що вони можуть зробити, щоб отримати допомогу й силу, яку Ісус Христос дає через Його Спокуту.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: щоб допомогти студентам запам’ятати посилання на Писання та ключову фразу з Писань, можна запропонувати їм написати в чат стільки посилань і фраз, скільки вони зможуть згадати. Потім повторіть посилання та фразу кілька разів і запропонуйте студентам знову написати посилання та фразу в чат, щоб побачити, наскільки більше вони запам’ятали. Продовжуйте виконувати цю вправу, доки більшість студентів не зможе правильно вимовити посилання та фразу напам’ять.

Алма 7:14–27

Мета уроку: цей урок має на меті допомогти студентам у їхніх зусиллях набути риси характеру, подібного до Христового, коли вони йдуть шляхом, що веде назад до Бога.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про риси характеру, подібного до Христового, які вони хотіли б розвинути повніше, і прийти готовими розповісти, чому.

  • Матеріали для демонстрації: настанови для завдання з рисами характеру, подібного до Христового, у кінці уроку

  • Зображення: шлях; зображення шляху, що веде в Царство Бога; різні зображення Ісуса Христа

  • Відео:Щоденне відновлення” (13:43; дивіться з 1:40 до 3:25)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: можна використати функцію білої дошки у вашій програмі для відеоконференцій. Розмістіть на дошці зображення шляху та запропонуйте студентам під час уроку написати дії, риси характеру та моделі поведінки довкола зображення відповідно до інструкцій.

Роздрукувати