Семінарія
3 Нефій 12–16: огляд


“3 Нефій 12–16. Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“3 Нефій 12–16”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

3 Нефій 12–16

Огляд

Навчаючи людей у землі Щедрій, Ісус проголосив багато благословень, які ми можемо отримати, і те, як ми можемо стати більше схожими на Нього, у проповіді, подібній до Його Проповіді на горі. Потім Він допоміг людям зрозуміти Його любов і бажання зібрати всіх Божих дітей.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

3 Нефій 12:1–16

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам підготуватися отримати благословення, про які говорив Спаситель, якщо вони намагатимуться виконувати Його поради.

  • Підготовка студентів: щоб підготувати серця студентів до вивчення проповіді Спасителя у 3 Нефій, яка дуже схожа на Його Проповідь на горі, запропонуйте їм поміркувати над наведеним далі висловлюванням Президента Джозефа Філдінга Сміта (1876–1972). Він сказав, що Проповідь на горі — це “найвеличніш[а проповідь] з усіх, що будь-коли звучали, наскільки це нам відомо” (Учення Президентів Церкви: Джозеф Філдінг Сміт [2013], с. 244).

  • Матеріали для демонстрації: простий малюнок обкладинки уявного журналу з назвою, як-от Журнал мирського успіху; простий малюнок обкладинки журналу Ліягона

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: якщо студенти вивчають виступи церковних провідників з генеральних конференцій, ви можете дозволити їм поділитися екранами своїх комп’ютерів, щоб указати на певні частини виступів, які були для них важливими.

3 Нефій 12:17–48

Мета уроку: цей урок має на меті допомогти студентам зрозуміти їхній потенціал стати досконалими, як наш Небесний Батько та Ісус Христос.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам вивчити перший абзац статті “Довершений, Досконалий” у Путівнику по Писаннях і підготуватися, щоб поділитися тим, що, на їхню думку, було найважливішим у визначенні цього терміну і чому.

  • Зображення для демонстрації: зображення насіння, цуценяти й немовляти

  • Матеріали для студентів: невеликі смужки паперу, на яких студенти писатимуть

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: на початку уроку, крім зображень насіння, цуценяти й немовляти, ви можете показати зображення великого дерева, дорослого собаки, а також Ісуса або Небесного Батька. Після демонстрації перших трьох зображень ви можете допомогти студентам уявити їхній потенціал, показавши додаткові зображення.

Опанування доктрини. 3 Нефій 12:48

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання та ключову фразу для 3 Нефій 12:48, пояснити вчення, викладене в цьому уривку, і застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам вивчити напам’ять 3 Нефій 12:48 перед тим, як прийти на урок. Ви можете попросити їх потренуватися розказати цей уривок з пам’яті іншим членам класу під час підготовки до уроку: особисто, через повідомлення або в інший спосіб.

  • Матеріали для студентів: половинки аркушів паперу

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: для частини уроку “Поясніть і запам’ятайте” ви можете підготувати документ, на різних куточках якого буде написано фрази з Писань, як це пояснено в уроці. Потім ви можете поділитися своїм екраном, щоб показати цей документ, і попросити студентів торкатися цих фраз у певному порядку. Видаляйте по одній фразі за раз і запропонуйте студентам повторити процес торкання екрана й промовляння слів, доки документ не стане порожнім. Ви також можете підготувати кілька документів із фразами з Писань, написаними в різних куточках, і показувати один документ за іншим, даючи студентам змогу знайти порядок слів і повторити ключову фразу.

3 Нефій 13–14

Мета уроку: мета цього уроку — допомогти студентам визначити принципи з вчень Спасителя й побачити, як їх можна застосувати в їхньому повсякденному житті у наш час.

  • Підготовка студентів: ви можете запропонувати студентам пошукати під час особистого вивчення Писань твердження про причини та наслідки й прийти в клас готовими поділитися ними. Ці твердження можуть мати слова якщо й тоді, або ж уривок може просто описувати, який вибір призводить до тих чи інших наслідків.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: надавши студентам достатньо часу для того, щоб сформувати причинно-наслідкові зв’язки на основі вчення Спасителя, запропонуйте їм розмістити створені твердження в чаті. Так студенти зможуть побачити всі твердження, коли обговорюватимуть, наскільки вчення Спасителя все ще актуальні у наш час.

3 Нефій 15–16

Мета уроку: цей урок покликаний допомогти студентам відчути бажання Спасителя зібрати всіх до Себе.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам поміркувати над тим, як би вони відповіли на це запитання: “Які докази того, що Спаситель хоче зібрати всіх до Себе, ви бачили?”

  • Зображення: два зображення Христа (на одному з них Він зображений як пастир); зображення кошари

  • Матеріали для демонстрації: уривки з Іван 10 і 3 Нефій 15, 16 із відповідними запитаннями

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: перед початком уроку дайте студентам кілька хвилин, щоб вони знайшли їхнє улюблене зображення Спасителя в образі пастира. Дозвольте студентам поділитися своїми екранами, коли вони пояснюватимуть, що їм подобається в обраному ними зображенні й чого воно вчить їх про Христа.

Роздрукувати