Семінарія
Перевірка опанування доктрини 2


Перевірка опанування доктрини 2

Вивчення напам’ять посилань і ключових фраз з Писань

Зображення
Teen girl talking to two other teens.

Запам’ятовування уривків з Писань і чого вони навчають може допомогти вам різними способами. Цей урок призначений допомогти вам запам’ятати посилання на Писання та ключові фрази з Писань для деяких доктринальних уривків з Нового Завіту для опанування.

Підготовка студентів: Запропонуйте студентам обдумати, як знання посилань на Писання і того, про що вони навчають, може допомогти їм у житті.

Можливі навчальні завдання

Можливо, замість цього уроку з перевірки слід провести урок, присвячений доктринальному уривку для опанування. Розгляньте розклад, наданий територіальним чи регіональним директором або координатором, щоб переконатися, що всі уроки, присвячені доктринальним уривкам для опанування, будуть проведені під час занять у семінарії.

Використання Писань, щоб ділитися євангелією

У цій частині уроку запропонуйте студентам поділитися своїми думками після виконання завдання з розділу підготовки студентів.

Уявіть, що ви обговорюєте релігійні вірування зі своєю подругою Світланою. Вона відвідує місцеву християнську церкву, сумлінно вивчає Біблію і навчається з неї. Світлана запитує вас про ваші вірування в Ісуса Христа, хрищення і священство.

  • Наскільки впевнено ви зможете відповісти на питання Світлани? Чому?

  • Як знання доктринальних уривків для опанування та їхніх ключових фраз могло б допомогти вам у цій ситуації?

  • Які у вас траплялися ситуації, коли було б корисно знати і використовувати уривки з Писань?

Цей урок може допомогти вам підготуватися до таких ситуацій і поміркувати про істини, які можна почерпнути з наведених далі доктринальних уривків з Писань для опанування. Ви можете позначити ці уривки і їхні ключові фрази, якщо досі цього не зробили.

Орієнтуйтеся на потреби студентів, щоб визначити скільки доктринальних уривків для опанування варто розглянути на цьому уроці. Покажіть наведену далі таблицю, щоб студенти могли посилатися на неї, доки не завершать роботу зі своїми картками.

Посилання на Писання

Ключова фраза з Писань

Лука 2:10–12

“Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь”.

Іван 3:5

“Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже”.

Іван 3:16

“Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого”.

Матвій 5:14–16

“Отак ваше світло нехай світить перед людьми”.

Матвій 11:28–30

“Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!”

Матвій 16:15–19

Ісус сказав: “І ключі тобі дам від Царства Небесного”.

Іван 7:17

“Коли хто хоче волю чинити Його, той довідається про науку”.

Матвій 22:36–39

“Люби Господа Бога свого. … Люби свого ближнього”.

Лука 22:19–20

Ісус Христос заповів приймати причастя “на спомин про [Нього]”.

Іван 17:3

“Життя ж вічне—це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа”.

Лука 24:36–39

“Бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите, маю”.

Зображення
Doctrinal Master - Matthew - John

Картки для запам’ятовування

Підлаштуйте наступні інструкції відповідно до того, які з доктринальних уривків для опанування будуть вивчатися на цьому уроці. Студенти, які мають доступ до електронних пристроїв, можуть використовувати додаток або програму, щоб створити картки на своїх пристроях. В іншому разі роздайте кожному студенту чисті аркуші паперу для виконання цього завдання.

Подальші інструкції розраховані на шість обраних вами посилань та ключових фраз для вивчення. Якщо ви хочете вивчати більше, то можете підлаштувати інструкції так, аби студенти мали змогу створити достатню кількість карток.

На одній стороні аркушу (використайте весь простір) намалюйте таблицю з двома колонками, кожну з яких поділіть на три однакові за розміром прямокутника. На іншій стороні аркушу зробіть те саме. Оберіть один з наведених далі способів створення картки для запам’ятовування, який може допомогти вам запам’ятати ці посилання на Писання і ключові фрази.

Варіант А: Картки для запам’ятовування з малюнками

  1. На одній стороні аркушу в одному з прямокутничків напишіть посилання на Писання, яке ви обрали.

  2. Переверніть аркуш. У тому ж прямокутнику на зворотній стороні намалюйте простий малюнок, який допоможе вам запам’ятати ключову фразу з Писання для посилання. Наприклад, для Матвій 5:14–16 ви можете намалювати щось схоже на те, що зображено нижче, аби запам’ятати ключову фразу “Отак ваше світло нехай світить перед людьми”.

    Зображення
    Illustration of people with a lightbulb. One person is alone representing letting your light shine.

    Повторіть ці кроки для кожного доктринального уривку для опанування, які ви обрали для цього уроку.

Варіант Б: Картки для запам’ятовування з посиланнями і ключовими фразами

У своєму щоденнику для навчання перефразуйте кожен з обраних вами доктринальних уривків для опанування так, аби краще зрозуміти основне послання уривку. Наприклад, ви можете перефразувати Іван 3:5 таким чином: “Ісус пояснив, що не можна увійти в царство небесне, не будучи хрищеним і не отримавши дар Святого Духа”.

  1. На одній стороні аркушу в кожному прямокутнику напишіть посилання на Писання.

  2. Переверніть аркуш і напишіть ключові фрази з Писань (відображені в таблиці) в тих прямокутниках, в яких на зворотній стороні написане відповідне посилання. Повторіть цю дію для кожного прямокутника.

Розріжте секції на картки і використовуйте їх для запам’ятовування цих посилань на Писання і ключових фраз. Ви можете попросити членів родини і друзів допомогти вам із запам’ятовуванням.

Розділіть студентів на пари, щоб вони почали запам’ятовувати уривки і фрази з допомогою цих карток. Виділіть студентам достатньо часу на виконання цього завдання. Кожні кілька хвилин ви можете пропонувати студентам змінити партнера. Нагадайте студентам про ситуацію зі Світланою і дайте їм час на обдумування наступних питань.

  • Які уривки і ключові фрази, на вашу думку, можуть бути найбільш корисними для Світлани? Чому?

  • Якими істинами про Спасителя ви можете поділитися з нею, використовуючи ці уривки?

  • Яким чином запам’ятовування посилань та істин з Писань може допомогти вам?

Роздрукувати