Семінарія
Матвій 28; Марк 16; Лука 24; Іван 20–21


Матвій 28; Марк 16; Лука 24; Іван 20–21

Огляд

Після поховання Спасителя, вірні учні виявили порожню гробницю. Ангели проголосили, що Господь воскрес. Після Свого Воскресіння Ісус являвся багатьом людям та групам людей. На березі Тіверіядського моря (у Галілеї) Він поїв зі Своїми учнями та закликав Петра продемонструвати свою любов до Нього, пасучи Його овець.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є ідеї для вчителів щодо того, як їм заздалегідь готуватися до кожного уроку.

Лука 24:1–12, 36–48

Мета уроку: цей урок допоможе студентам поглибити своє розуміння вчення про Воскресіння Спасителя та те, як воно вплинуло на їхнє життя.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам поміркувати й розказати, що вони знають про воскресіння й те, чому Воскресіння Спасителя важливе для них особисто.

  • Матеріал для демонстрації: зображення порожньої гробниці воскреслого Спасителя

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію:студенти можуть скористатися функцією чату, щоб відповідати на різноманітні запитання. Наприклад, студенти можуть розповісти, що вони знають про воскресіння або чому Воскресіння Спасителя важливе для них.

Опанування доктрини: Лука 24:36–39

Мета уроку: цей урок допоможе студентам краще опанувати учення про воскресіння, запам’ятовуючи посилання і ключову фразу з Писань, пояснюючи це вчення, і застосовуючи принципи набуття духовного знання в реальній життєвій ситуації.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам поміркувати про те, що вони дізналися та відчули, вивчаючи події воскресіння Спасителя у Лука 24:1–9, 36–48 .

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію:ви можете розділити студентів на пари у кімнатах для обговорень, аби вони могли обговорити, як принципи набуття духовного знання допомогли їм у житті.

Матвій 28; Лука 24; Іван 20

Мета уроку: цей урок може допомогти зміцнити свідчення студентів про те, що Спаситель живий.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати Етер 12:5–9 , пам’ятаючи про таке запитання: Як ви можете знати, що Ісус Христос живий, не бачачи Його?

  • Матеріал для демонстрації: зображення воскреслого Ісуса Христа

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: можна запросити кількох осіб відвідати урок та зіграти роль когось із свідків, згаданих на уроці. Вони можуть поділитися своїм досвідом з класом, граючи роль однієї з описаних у розповіді осіб. Буде неприйнятним, якщо хтось з людей буде зображати Спасителя.

Іван 21:1–17

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам виявляти свою любов до Спасителя, намагаючись служити іншим так само, як це робив Він.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам вдома з членами сім’ї чи друзями прочитати Іван 21:15–17 та обговорити, що означає пасти овець Господа.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію:Розгляньте можливість використання функції чату зі студентами як частини цього уроку. Наприклад, можна запропонувати студентам зробити допис про те, як по-різному можна пасти овець Господа.

Оцініть підсумки навчання 6

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам оцінити цілі, які вони встановили, та особистий розвиток, якого досягли під час вивчення Нового Завіту.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам поміркувати про свій досвід вивчення першої половини Нового Завіту та священнослужіння Ісуса Христа. Заохотьте студентів прийти підготовленими, щоб розказати про те, що вони відчули чи чого навчилися зчотирьох євангелій (Матвій, Марк, Лука та Іван) такого, що було для них значимим.

  • Матеріал для показу: контур серця, намальований на дошці для першого завдання оцінювання; фраза “Завдяки Йому…”, записана на дошці для другого завдання оцінювання

  • Відео: Завдяки Йому—Великоднє відео” (2:36)

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: для виконання першого завдання оцінювання ви можете запропонувати кожному студенту намалювати контури власного серця та перерахувати, за що вони люблять Спасителя. Після чого попросіть кількох студентів одночасно піднести свої аркуші до камери, аби всі змогли їх побачити. Для виконання третього завдання оцінювання ви можете запропонувати студентам прийти на урок зі своїми готовими дописами у соцмережах. Час на уроці можна використати, щоб запропонувати студентам поділитися тим, що вони написали у своїх дописах, та свідчити.

Роздрукувати