Заради зміцнення молоді
Ви і Спаситель проти світу
Березень 2024


“Ви і Спаситель проти світу”, Заради зміцнення молоді, бер. 2024.

Сила подолати світ

Ви і Спаситель проти світу

Відволікання, спокуси, переслідування — Ісус Христос подолав те, що від цього світу, і може зміцнити вас, щоб ви теж подолали світ.

Зображення
жінка тримає світ на своїх плечах, а Ісус простягає до неї Свої руки

Ілюстрація Алекса Набаума

Ісус Христос подолав світ, і Він запрошує нас, щоб ми зробили так само. Але що таке “світ”, і що для нас означає подолати його?

Президент Рассел М. Нельсон пояснив це так: “[Подолати світ] означає подолати спокусу більше дбати про те, що від цього світу, ніж про те, що від Бога”1.

“Те, що від цього світу”, може означати майно, популярність, силу, похвалу, задоволення чи будь-що інше, що подобається тілесній людині у земному житті. Навіть якщо дещо з цього саме по собі не завжди погане, але коли ми втрачаємо нашу зосередженість на Богові, приділяючи більше уваги тому, що від світу, у нас починає виникати довготермінова проблема.

Ісус Христос навчав, що у процесі подолання світу ми зіткнемося з протистоянням і переслідуванням (див. Іван 15:18–21). Але ми все ще можемо мати спокій і “бу[ти] відважн[ими]”, оскільки Він першим подолав світ (Іван 16:33).

Ця молодь знайшла в Ісусі Христі силу подолати земні перепони, і ви зможете теж.

Мирські відволікання

Зображення
молода жінка

Я роками щодня проводила багато годин за комп’ютерними іграми. Я знаходила друзів і почувалася важливою. Але коли я переставала грати, то відчувала порожнечу, наче мені чогось не вистачало. Я не була повністю щасливою.

Я хотіла зосередитись на тому, що дійсно зробить мене щасливою і допоможе покращитись. Я почала часто молитись. Коли я висловила Небесному Батькові почуття свого серця, я відчула сильну любов.

Я хотіла робити те, що наблизить мене до Христа, тому зосередилась на такому простому, як щоденне вивчення Писань, як молитва, як спілкування з людьми, які зберігали Духа, і намагалася не відволікатись на те, що змусило би Святого Духа піти. Моє життя змінилося. Тепер у ньому більше радості.

Коли я наближаюся до Христа, я знаю, що на світі є щось більш важливе, ніж комп’ютерні ігри, якщо дійсно хочу бути щасливою. Існує те, що є вічним.

Аліна У., 18 років, Литва

Мирські обставини

Зображення
молода жінка

У школі з мене глузували і висміювали мої вірування. Через це та інші випробування я відчувала, наче навколо мене руйнувався світ. Але моя мама заохочувала мене покладатися на Спокуту Ісуса Христа, оскільки Він розуміє мій біль і може дати мені мир і спокій (див. Учення і Завіти 19:23).

Я вирішила пообіцяти Небесному Батькові, що буду регулярно поститися. Я попросила Його допомогти мені у моїх слабкостях і труднощах, і з тих пір Він мені допомає.

Піст наблизив мене до Небесного Батька та Ісуса Христа. Я знаю, що Вони завжди біля мене, дають мені силу подолати мої випробування і знайти справжнє щастя. Ісус Христос зцілює мої рани і допомагає мені повернутися до Небесного Батька.

Вера Р., 17 років, Бразіліа, Бразилія

Роздрукувати