Заради зміцнення молоді
Просто і переконливо допомагайте людям приходити до Христа
Березень 2024


“Просто і переконливо допомагайте людям приходити до Христа”, Заради зміцнення молоді, Березень 2024.

Просто і переконливо допомагайте людям приходити до Христа

У вас є величезна кількість способів виявляти любов, ділитися віруваннями і запрошувати інших приходити до Ісуса Христа.

Зображення
Ісус Христос

Одного дня, у перший рік мого навчання у старших класах, моя подруга, Недра, запитала мене: “Рассе, чому ти не ходиш до семінарії?”

У той час мої батьки не ходили до церкви. Я приходив лише іноді з друзями і не відвідував семінарію. Наступного дня я був на семінарії о 6:30. З того часу я ходив кожного ранку, навіть зимою, у морози і снігопад.

Те, про що я дізнавався на семінарії, торкнулося мого серця. Моє свідчення зміцнювалося, коли я все більше дізнавався про Ісуса Христа і Його відновлену євангелію. Це підготувало мене до служіння на місії в Англії і до служіння Господу і Його Церкві протягом усього свого життя.

Цей випадок, коли Недра запросила мене на уроки семінарії, допоміг мені побачити на власному досвіді, як багато є можливостей допомагати іншим приходити до Господа Ісуса Христа. Просто і переконливо ви можете виявляти любов, ділитися віруваннями і запрошувати людей навколо вас відчувати радість і спокій, які дають Спаситель і Його євангелія.

Пізнавайте Спасителя

Для того, аби справді допомагати людям приходити до Христа, вам спочатку потрібно зрозуміти, Хто Він. Ісус Христос — це Син Бога і Єдиний, Хто міг бути Спасителем і Викупителем світу.

Лише Він міг прожити досконале життя, викупити ваші гріхи, перенести усі ваші “муки, і страждання і спокуси” (Aлма 7:11), і потім віддати Своє життя і знову повернути його. Завдяки Ісусу Христу всі діти Бога воскреснуть і можуть отримати Його найсвященніші і найславетніші благословення.

Якщо ви розумієте, Хто такий Спаситель, і якою завдяки Йому може бути ваша вічна доля, ви захочете прожити своє життя так, щоб догодити Йому. І ви обов’язково догодите Йому, проповідуючи Його євангелію словом і ділом людям, з якими спілкуєтесь щодня.

Допомагайте з любов’ю

Коли ви полюбите Спасителя і пізнаєте Його, у вас буде бажання йти за Ним і більш старанно жити за Його вченнями, включно з його заповіддю “любіть один одного” (Іван 13:34).

Коли Аммон пішов проповідувати євангелію ламанійцям, він сказав царю Ламонію, що буде його слугою. Аммон виявив щиру любов і відданість, захищаючи овець царя. Вчинки Аммона пом’якшили серце царя Ламонія. Коли Аммон навчав євангелії, на царя Ламонія зійшов Дух, і він навернувся (див. Aлма 17–19).

Якщо ви щирі учні Ісуса Христа, то ви любите своїх ближніх як самих себе (див. Maтвій 22:36–40). Якщо вони відчують, що ви любите їх і турбуєтесь про них, вони з більшою вірогідністю прислухаються до вашої розповіді про те, що, як ви знаєте, є істинним.

Знайдіть сміливість поділитися

Через пророка Джозефа Сміта Спаситель відновив на землі священство з усіма обрядами і завітами, необхідними для нашого вічного розвитку. Коли славетне послання Відновлення торкається вашого серця, вам хочеться усюди проголошувати його. Ви маєте завзято ділитися дорогоцінним знанням відновленої євангелії з усіма. Я дуже люблю робити це!

Хтось із вас може побоюватись, що людям буде нецікаво те, чим ви ділитесь, або вони відкинуть це. Так, це може статися. Після того, як Авіш бігла від будинку до будинку, щоб розповісти людям, що сила Бога зійшла на царя Ламонія і його дім, дехто повірив, але багато інших вирішили не прислухатися (див. Aлма 19:17–31).

Незалежно від того, приймуть вони це чи ні, найбільший дар, який ви будь-коли можете дати другові або члену сім’ї — або навіть ворогу — це євангелія Ісуса Христа. Моліться про сміливість, а потім, коли настане слушна нагода, поділіться тим, що, як ви знаєте, є істинним.

Запрошуйте від щирого серця

Коли я служив президентом Канадської Торонтської місії, я допомагав кільком своїм місіонерам навчати успішного бізнесмена. Після одного з уроків я попросив його помолитися і запитати Небесного Батька, чи істинним було наше послання.

“Я не знаю, як молитися”, — сказав він.

Я пояснив йому, що все, що йому потрібно було зробити, це стати на коліна і просто попросити Небесного Батька підтвердити йому істину.

“Ви зможете!” — заохочував я його.

Ми разом стали на коліна, і чоловік почав молитися. Коли він закінчив, він сказав: “Що сталося? Я ніколи нічого подібного не відчував”.

“Це так Небесний Батько відповідає на молитви, — сказав я. — Ви запитали, а Він відповів”.

Я завжди навчаю місіонерів і членів Церкви по всьому світу, що навернення починається з того, що люди відчувають. Коли ви запрошуєте людей послухати євангелію, запрошуйте їх також молитися і просити, щоб відчути істину у своїх серцях. Якщо вони попросять у Бога (див. Якова 1:5) зі щирим серцем і справжнім наміром і вірою у Христа, вони можуть отримати підтвердження істини силою Святого Духа (див. Moроній 10:4–5). Це захоплююче і радісно — допомагати людям, щоб вони могли самі відкрити для себе істину.

Пам’ятайте, що кожна душа дорогоцінна

Ви ніколи не знаєте, що станеться, якщо ви будете допомагати людям прийти до Христа, люблячи їх, ділячись з ними і запрошуючи їх. Ламанійці, наприклад, здавалися людьми найменш схильними до прийняття євангелії, але їх навернення було настільки сильним, що вони більше “ніколи не відпали” (Aлма 23:6–7).

Вам не треба очікувати на такий результат щоразу, коли ви ділитеся євангелією. Але просто і переконливо ви можете свідчити про істину і допомагати знайомити більше дітей Небесного Батька з відновленою євангелією.

Коли ви просто зрозумієте, наскільки дорогоцінною є для Небесного Батька кожна Його дитина, ви захочете зробити усе можливе, аби допомогти іншим прийти до Христа, увійти у світло Його євангелії і ступити на шлях безсмертя і вічного життя.

Хіба може бути у цьому житті щось величніше?

Роздрукувати