Заради зміцнення молоді
Ваш Пастир, що проводить вас долинами страху
Березень 2024


“Ваш Пастир, що проводить вас долинами страху”, Заради зміцнення молоді, бер. 2024.

Сила для подолання тривожності і страху

Ваш Пастир, що проводить вас долинами страху

У моменти тривожності ми можемо прислухатися до голосу нашого Пастиря.

Зображення
Ісус Христос як Добрий Пастир

Господь — то мій Пастир, художник Йонгсунг Кім

Одним із найвідоміших розділів з Писань є 23 псалом. Віруючі люди з усього світу і багатьох релігій продовжують знаходити розраду у цих віршах, написаних так багато років тому.

Господь то мій Пастир, тому в недостатку не буду,

на пасовиськах зелених оселить мене, на тихую воду мене запровадить!

Він душу мою відживляє, провадить мене ради Ймення Свого по стежках справедливости.

Коли я піду хоча б навіть долиною смертної темряви, то не буду боятися злого, бо Ти при мені, Твоє жезло й Твій посох вони мене втішать!

Ти передо мною трапезу зготовив при моїх ворогах, мою голову Ти намастив був оливою, моя чаша то надмір пиття!

Тільки добро й милосердя мене супроводити будуть по всі дні мого життя, а я пробуватиму в домі Господньому довгі часи!

Зображення
ягня

Чи бували ви коли-небудь серед овець? Вони трохи лякливі і починають тікати від голосних звуків чи різких рухів. Їх точно не вважають сміливими тваринами! І, мабуть, з цієї метафори ми можемо засвоїти таку істину — Господь знає, що іноді кожен з нас буде чогось боятися. У цьому немає нічого ганебного! Це складова випробувань земного життя. У такі моменти тривожності ми можемо прислухатися до голосу нашого Пастиря. Він намагається скерувати нас до “зелених пасовиськ” миру й безпеки, яких ми маємо зрештою дістатись. Ось кілька способів, якими Він ніжно запрошує нас іти за Ним.

  • Зображення
    молода жінка читає Писання

    Вивчайте слова нашого Пастиря — наприклад, Його вчення у Новому Завіті, у книзі 3 Нефій або в Ученні і Завітах. Коли ми будемо це робити, ми отримаємо духовне живлення і станемо більш здатні розпізнавати Його голос у майбутньому.

  • Зображення
    юнак молиться

    Моліться Небесному Батькові в ім’я Ісуса Христа у будь-який момент, щоб попросити про розраду і спокій у вашому житті.

  • Зображення
    матір обнімає дочку

    Прийміть той факт, що допомога Спасителя може приходити з різних джерел, у тому числі від батьків, церковних провідників, друзів і навіть лікарів та інших професіоналів.

  • Зображення
    молоді чоловіки в церкві

    Збирайтеся з іншими, хто люблять Спасителя, наприклад, у церкві чи на семінарії. Це може поєднати нас зі спільнотою сповнених любові святих, які працюють разом над тим, аби наслідувати Спасителя і подолати з Його допомогою проблеми, які викликають страх.

Зображення
молодий чоловік

Іноді подолання страху це шлях, подібний до подорожі через долину темряви, як про це згадується у 23 псалмі. Ніколас Ф., з Бразилії, може свідчити, що якщо ви продовжуєте рухатися вперед, зцілення прийде. Довгий час він боровся зі страхом і думками, що він невдаха.

“Я багато молився, просячи Бога забрати з мого розуму погані думки, просячи Його забрати неприємні почуття”, — каже він. Він пройшов через часи, коли відчував збентеження і неможливість відкинути думки про свої помилки.

“Я намагався знайти силу Бога, але все ще не відчував Його зцілення”, — каже Ніколас. Він шукав у Писаннях вірші про подолання страху і знайшов силу у словах з тих уривків. Його підтримувала його матір та інші люди.

Зрештою, одного дня він відчув особливе зцілення і вдячність. Він зрозумів, наскільки великий шлях він подолав.

“До цього я почувався наче у в’язниці, — каже він. — Але зараз я відчуваю, немов можу перемагати у тих битвах. Коли я прагну допомоги Господа, я відчуваю надію”.

Яким би не здавався вам нинішній період вашого життя, сонячним, чи схожим на темну долину, з вами поруч Добрий Пастир, і Він ходитиме з вами. Він любить вас! Він допоможе вам пройти через це. Залишайтеся біля Нього і Він приведе вас до спокою.

Роздрукувати