Заради зміцнення молоді
Заради зміцнення молоді: Спасителеве послання до вас
Березень 2024


“Заради зміцнення молоді: Спасителеве послання до вас”, Заради зміцнення молоді, бер. 2024.

Путівник доступу до Його сили

Заради зміцнення молоді: Спасителеве послання до вас

Цей путівник допоможе вам пов’язати свій вибір з Ісусом Христом і Його вченням.

Зображення
Ісус Христос

Я стою під дверима та стукаю, художник Дж. Кірк Річардс

Уявіть, що ви живете у давній Галілеї 2000 років тому. Вас і ваших друзів було запрошено на молодіжний духовний вечір у місцевій синагозі за участю особливого запрошеного промовця — Ісуса з Назарета. І в певний момент Свого послання Ісус запрошує присутню молодь ставити Йому запитання.

Які запитання, на вашу думку, ви могли би почути?

Я припускаю, що деякі запитання відображали б культуру й обставини того часу. Але я дійсно вірю, що багато з них були би подібними до запитань, які ми маємо сьогодні.

Наприклад, у Новому Завіті люди ставили Спасителю такі запитання:

  • Що мені робити, щоб успадкувати вічне життя?1

  • Чи прийнято мене? Чи я належу?2

  • Скільки разів мій брат може згрішити проти мене, а я маю прощати йому?3

  • Що чекає на цей світ у майбутньому? Чи буду я в безпеці?4

  • Чи можеш Ти зцілити близьку мені людину?5

  • Що таке істина?6

  • Як мені дізнатися, що я йду правильним шляхом?7

Чи не ставимо ми час від часу собі такі самі запитання? Упродовж століть ці запитання не дуже змінилися. Як і милосердя Спасителя до тих, хто їх ставить. Він знає, наскільки тривожним і заплутаним може бути життя. Він знає, як легко загубити свій шлях. Він знає, що ми іноді хвилюємося про майбутнє. І Він говорить вам і мені те саме, що говорив Своїм послідовникам дуже давно:

  • “Нехай серце вам не тривожиться”8.

  • “Я — дорога, і правда”9.

  • “Іди вслід за Мною”10.

Якщо вам потрібно приймати важливі рішення, найкращим вибором є Ісус Христос і Його відновлена євангелія. Якщо у вас є запитання, найкращою відповіддю є Ісус Христос і Його відновлена євангелія.

Ось чому я люблю путівник Заради зміцнення молоді: Путівник з прийняття рішень. Він спрямовує нас до Ісуса Христа, щоб ми могли бути зміцнені в Ньому. Я завжди ношу примірник цієї брошури у себе в кишені. Коли я зустрічаюся з людьми по всьому світу, які хочуть знати, чому ми, члени Церкви Ісуса Христа, робимо те, що робимо, я ділюся з ними цим путівником.

Путівник Заради зміцнення молоді навчає вічних істин про Спасителя і Його шлях. Він запрошує вас робити вибір на основі цих істин. І в ньому вказано, які благословення обіцяно тим, хто йде за Ним. Будь ласка, читайте, обмірковуйте і діліться цим путівником!

Запросіть Його в своє життя

Ісус Христос хоче бути частиною вашого життя — постійно, щоденно, у хороші й погані часи. Він не просто стоїть у кінці шляху, чекаючи, коли ви наздоженете Його. Він ітиме з вами кожен крок на цьому шляху. Він і є шлях!

Але Він не буде силою входити у ваше життя. Ви запрошуєте Його у своє життя вашими вчинками. Ось чому путівник з прийняття рішень Заради зміцнення молоді є таким цінним. Кожного разу, коли ви робите праведний вибір на основі вічних істин Спасителя, ви засвідчуєте, що прагнете Його у своєму житті. Цей вибір відмикає ворота небес, і Його сила вливається у ваше життя11.

Встановіть надійний зв’язок

Ви, мабуть, пам’ятаєте, що Спаситель порівняв тих, хто слухає і виконує Його слова, з мудрим чоловіком, що “свій дім збудував на камені”. Він пояснив:

“І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася, і на дім отой кинулась, — та не впав, бо на камені був він заснований”12.

Дім вистояв під час бурі не тому, що будинок був міцний. Він також вистояв не лише тому, що скеля міцна. Дім вистояв під час бурі, бо був надійно прикріплений до тієї міцної скелі. Важливим є саме надійний зв’язок зі скелею.

Подібним чином, коли ми будуємо своє життя важливо робити правильний вибір. І важливо розуміти вічну істину Спасителя. Але сила, яка нам буде потрібна, щоб протистояти життєвим бурям, приходить, коли ми пов’язуємо наш вибір з Ісусом Христом і Його вченням. Саме в цьому нам допомагає брошура Заради зміцнення молоді.

Наприклад, ваші друзі можуть знати, що ви намагаєтеся не вживати образливі або нецензурні слова. Вони можуть бачити, як ви спілкуєтеся з тим підлітком у школі, якого більшість людей ігнорують або навіть ображають. Але чи знають вони, що ви робите цей вибір, оскільки Ісус Христос навчав, що “усі люди — ваші брати і сестри, зокрема й ті люди, які відрізняються від вас”?13

Ваші друзі можуть знати, що ви ходите до церкви кожної неділі. Вони можуть помітити, що ви вимикаєте якусь пісню або відмовляєтеся дивитися певний фільм. Але чи знають вони, що ви робите цей вибір, оскільки у вас є “радісні завітні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом” і що в рамках цього зобов’язання йти за Спасителем ви вдячні “мати Святого Духа вашим постійним супутником”?14

Люди можуть знати, що ви не п’єте, не курите і не вживаєте інші шкідливі речовини. Але чи знають вони, що ви робите цей вибір, оскільки Ісус Христос навчав, що “ваше тіло — священне”, “вражаючий дар від нашого Небесного Батька”, створене за образом Божим?15

Ваші друзі можуть знати, що ви не станете списувати або обманювати і що ви серйозно ставитеся до освіти. Але чи знають вони, що це тому, що Ісус Христос навчав, що “правда вас вільними зробить”?16

А головне, чи знають ваші друзі, що ви робите цей іноді непопулярний вибір залишатися вірними нормам Христа, оскільки знаєте, що “Ісус Христос є вашою силою”?17

Він є вашою силою

Я даю вам своє певне свідчення, що Ісус Христос є шляхом до яскравого і славетного майбутнього — вашого майбутнього. І Він також є шляхом до яскравого і славетного теперішнього. Йдіть Його шляхом, і Він буде йти з вами. Ви це можете!

Мої дорогі юні друзі, Ісус Христос є вашою силою. Продовжуйте йти з Ним, і Він допоможе вам злетіти “немов ті орли”18 до вічної радості, яку Він приготував для вас.

Роздрукувати