2008
Картки із запитаннями й уривками з буклету Заради зміцнення молоді
Жовтень 2008 р.


Картки із запитаннями й уривками з буклету Заради зміцнення молоді

ЧОМУ МИ НЕ ВЖИВАЄМО АЛОКОГОЛЬ І НЕ ПАЛИМО?

Небесний Батько заповідав Своїм дітям добре піклуватися про свої тіла. Ми повинні споживати корисну їжу, регулярно займатися фізичними вправами і достатньо спати. Коли ми так робимо, то не набуваємо згубних звичок і самі контролюємо своє життя. В нагороду ми отримуємо здорове тіло, бадьорий розум і провід Святого Духа.

Алкоголь і тютюн завдають шкоди нашому тілу й духу. Вони викликають залежність і завдадуть шкоди тілу, послаблять здатність тверезо мислити, контролювати себе й скорочують життя. Оскільки ми хочемо бути фізично, розумово і духовно сильними, то не повинні пити каву або чай, а також вживати наркотики або інші хімічні речовини.

ЧОМУ НЕ СЛІД ВЖИВАТИ БРУДНІ СЛОВА?

В одній з Десяти заповідей ідеться про те, що Господь не визнає невинним того, хто надаремно називає Його ім’я. Тому ми завжди називаємо імена Бога та Ісуса Христа з благоговінням і повагою. Груба, вульгарна чи непристойна мова або жести, а також брудні жарти є образливими для Господа й інших людей.

Ваша мова показує, ким ви є. Чиста й культурна мова є відображенням ясних і чистих думок. Ми використовуємо таку мову, яка буде підбадьорювати й хвалити інших людей, щоб ми могли виконувати заповідь любити одне одного. Ми закликаємо всіх людей вживати чисту мову.

ЧОМУ МИ НЕ ХОДИМО НА ПОБАЧЕННЯ ДО 16 РОКІВ?

Чудово, якщо у вас є друзі, але побачення у надто ранньому віці можуть призвести до аморальності, обмежити кількість інших молодих людей, з якими ви можете познайомитися, і позбавити вас досвіду, що згодом допоможе знайти людину, з якою ви укладете шлюб. Не всім підліткам потрібно ходити на побачення і навіть не всі цього хочуть. Однак ми можемо й повинні розвивати дружні стосунки у будь-якому віці.

Коли ми починаємо ходити на побачення, то робимо це групами або кількома парами. Ми плануємо такі заходи, які є позитивними, недорогими й допомагають нам більше дізнатися одне про одного. Молоді чоловіки й молоді жінки, які ходять на побачення, повинні допомагати одне одному дотримуватися норм і захищати честь і чеснотність одне одного.

ЧИ Є МОРМОНИ ХРИСТИЯНАМИ?

Ми віримо, що Ісус Христос є Сином Божим і Творцем. Коли Ісус жив на землі, Він прожив досконале життя й навчав словом і прикладом, як нам жити разом у любові. Ми віримо, що завдяки Спокуті Христа ми можемо бути спасенними від наших гріхів, якщо будемо Його наслідувати.

Кожного тижня, приймаючи у церкві причастя, ми поновлюємо свої обіцяння завжди пам’ятати Його і дотримуватися Його заповідей.

Ми любимо Ісуса Христа. Ми поклоняємося Ісусу Христу. Він—наш Спаситель і Викупитель.

Роздрукувати