2021
Генеральна конференція як компас для людства
Березень 2021


Генеральна конференція як компас для людства

Протистояння, яке розпочалося у доземному житті, триває і зараз. Господь сказав: “Мир буде забрано з землі, і диявол матиме владу над своїм власним володінням”11.

Навіть сьогодні ми можемо почути волання душ про допомогу. У Біблії нас навчають:“Спротивляйтесь дияволові, то й утече він від вас”22.

“Ця епоха сповнена нескінченною кількістю небезпек, а також незліченними можливостями”3.

Світ потребує Небесної допомоги більше, ніж будь-коли.

В усі часи Бог звертався до людей через пророків. Він знає про наші випробування і підтримує нас. Його Слово—найпотужніша зброя. Постійно Він проголошує в одкровеннях, які даються вустами Його вибраних посланців, що ми повинні бути сильними, щоб протистояти впливу диявола.

Генеральна конференція є компасом безцінного скерування для нас, ми не тільки отримуємо доктрину, а й справжній, натхнений провід Бога, який допомагає зрозуміти потреби наших душ і того, куди ми повинні рухатися.

Хоча важко запам’ятати все сказане під час конференції, ми можемо відкрити наше серце і розум та розмірковувати. Результати можуть бути далекосяжними, аж до відкриття вікон небесних.

Господь сказав: “Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду”4.

Він обрав чоловіків, щоб попереджати нас про небезпеку. Якщо ми будемо уважними, супротивник не зможе нас обманути.

Пророки—“вповноважені представники Господа, яким доручено говорити від Його імені”5.

“Здається, немає кінця бажанню Спасителя привести нас у безпеку. І він незмінно показує нам шлях. Він застосовує різні засоби, щоб зворушити тих, хто готовий прийняти запрошення. І ці засоби завжди включають у себе послання, передане вустами Його пророків у ті часи, коли люди гідні мати у своєму осередку пророків Бога. Ці вповноважені служителі завжди попереджають людей, вказуючи їм шлях до безпеки”6.

“Ті, хто прислухається до слова Бога, і буде міцно триматися за нього, ті ніколи не загинуть; і ніякі спокуси і вогненні стріли супротивника не зможуть узяти верх над ними і засліпити, щоб привести їх до знищення”7.

Нам також потрібне особисте одкровення.

“Особисте одкровення доступне всім, хто смиренно шукає скерування від Господа. Воно настільки ж важливе, як і одкровення, яке дається пророкам”8.

Вдячність за підбадьорення і скерування, що міститься у посланнях із генеральної конференції.

Нещодавно я розмірковувала над таким висловом:

“Молитва віри є ключем до одкровення від Бога”9.

Коли моє тіло страждало від сильного болю, що його завдавав мені псоріаз, і не було перспективи зцілитися, я запитала Бога, чого я можу навчитися з цього досвіду і чому Він все ще тримає мене тут на землі. Відповідь прийшла як одкровення, рядок за рядком. Хвороба була необхідна для мого духовного зростання. Я довіряла Богу, дотримувалася Його настанов та отримала силу. Я зрозуміла, що наш люблячий Небесний Батько перебуває від нас на відстані лише однієї молитви, промовленої з вірою. Я вдячна за випробування, а також за послання з генеральної конференції, які відкрили вікна небесні.

М. Рассел Баллард сказав: “У своєму служінні я виявив, що ті, хто заблукав і заплутався, як правило, це ті, хто найчастіше … забуває, що коли Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох говорять єдиним голосом, це голос Господа для того часу. Господь нагадує нам: “Чи Моїм власним голосом, чи голосом Моїх слуг, все одно”10.

Ще не все було відкрито. Тож бенкетуймо Його словом. Якщо ми втратимо зв’язок з Богом та Його духовний захист, то потрапимо у вічну небезпеку.

Посилання

  1. УЗ 1:35.

  2. Якова 4:7.

  3. David O. McKay, in Conference Report, Oct. 1966, 4.

  4. Об’явлення 3:20.

  5. Hugh B. Brown, “Joseph Smith among the Prophets”, (Sixteenth Annual Joseph Smith Memorial Sermon, Logan Institute of Religion, Dec. 7, 1958), 7.

  6. Henry B. Eyring. Finding Safety in Counsel, — Ensign, May 1997, 24.

  7. 1 Нефій 15:23–24.

  8. Квентін Л. Кук, “Яке це благословення, що безперервне одкровення пророкам і особисте одкровення скеровують наше життя”, Ліягона, трав. 2020.

  9. Генрі Б. Айрінг, “Молитви віри”, Ліягона, трав. 2020.

  10. УЗ 1:38, М. Рассел Баллард, “Залишайтеся у човні і тримайтеся!”, Ліягона, лист. 2014.

Роздрукувати