2007
Пам’ятати
Червень 2007 року


Спільні заходи

Пам’ятати

“Кажу я тобі, коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже” (Іван 3:5).

Яким, на вашу думку, є головне слово у словнику? Президент Спенсер В. Кімбол (1895–1985) сказав, що, мабуть, найважливішим словом є слово пам’ятати. Він сказав, що найголовніше для нас—пам’ятати (див. “Circles of Exaltation,” виступ перед викладачами релігії, Університет Бригама Янга, 28 червня 1968, с. 8).

Пророк Геламан з Книги Мормона знав, як важливо пам’ятати. Він закликав своїх синів Нефія і Легія пам’ятати, що слід дотримуватися Божих заповідей. Він просив їх пам’ятати тих великих чоловіків, чиїми іменами їх було названо. Він просив їх пам’ятати слова пророків. Більш за все він просив їх пам’ятати, що Ісус Христос прийде викупити світ. Геламан сказав: “Сини мої, пам’ятайте, пам’ятайте, що на камені нашого Викупителя, який є Христос, Син Бога, ви повинні побудувати свій фундамент” (Геламан 5:12; див. також вв. 5–9).

Нефій і Легій дійсно пам’ятали вчення свого батька. Вони були відважними чоловіками, які дотримувалися заповідей Божих протягом усього життя.

Щонеділі ми приходимо на причасні збори, щоб приймати причастя. Це—час пам’ятати про наші завіти хрищення. Коли священик благословляє причастя, ми чуємо, як він каже: “Завжди пам’ятати Його і дотримуватися Його заповідей” (УЗ 20:77; курсив додано).

Ваша віра зростатиме, коли ви будете укладати завіти хрищення. Після того як вас буде хрищено і конфірмовано, ви повинні пам’ятати, що слід дотримуватися тих завітів усе своє життя. Ваша віра буде й далі зростати, якщо ви пам’ятатимете Ісуса Христа.

Вправа

Приклейте сторінку Д4 на цупкий папір і виріжте малюнки. Помістіть їх зображенням вниз. Переверніть два малюнки. Якщо вони відповідають одне одному, покладіть на купку і зробіть ще одну спробу. Якщо вони не відповідають, переверніть їх, і нехай інша людина переверне два малюнки. Спробуйте запам’ятати, де знаходиться кожен малюнок. Продовжуйте грати, поки не буде підібрано пару до всіх малюнків і до слова пам’ятати.

Ідеї для проведення спільних заходів

  1. 1. Напишіть на клаптиках паперу кожне слово з Іван 3:5 і роздайте їх дітям. Попросіть дітей прочитати слова, розташовані навмання, і запитайте, про що може йтися у цьому вірші. Поясніть, що можуть допомогти такі ключові слова, як води, Духа та ввійти. Коли діти правильно вгадають, що у вірші йдеться про хрищення, дайте їм посилання на Писання і допоможіть скласти слова у правильному порядку. Кілька разів повторіть разом цей вірш. За тиждень запросіть кількох дітей дати коротке пояснення того, що означають їхні імена або чому їхні батьки вибрали такі імена. Після їхнього пояснення запитайте дітей, що означає взяти на себе ім’я Христа. Проведіть обговорення про те, що означає взяти на себе ім’я Христа. Підготуйте приклади, наприклад, місіонери мають ім’я Ісуса Христа на їхніх табличках, тому що вони є Його представниками.

  2. 2. Поділіть Початкове товариство на дві групи. Попросіть першу групу пошукати вірш, у якому йдеться про те, хто є третім членом Божества. Попросіть другу групу знайти вірш, де йдеться про те, яким є четвертий принцип і обряд євангелії. Якщо потрібна підказка, нагадайте їм, що Уложення віри—це частина Дорогоцінної Перлини. Прогляньте перше і четверте уложення віри. Скажіть дітям, що важко пояснити точно, як відчувається Дух. Попросіть старшу дитину прочитати Іван 14:26. Попросіть дітей послухати, яке ще ім’я має Святий Дух (Утішитель). Розкажіть, яким саме чином Святий Дух є Утішителем.

Роздрукувати