2020
Як ми можемо протистояти хибним ученням?
Липень 2020


За Мною йдіть: Книга Мормона

Як ми можемо протистояти хибним ученням?

Алма 30–31

6–12 липня

Зображення
How Can We Withstand False Teachings?

Коригор був антихристом, який проповідував “проти пророцтв, які було сказано пророками, про пришестя Христа” (Aлма 30:6). Він проповідував інші хибні вчення, “відводячи серця багатьох” (Aлма 30:18).

Хоча це й відбувалося понад 2000 років тому, багато людей у наш час проповідує щось подібне. Що ми можемо робити, аби захиститися від лжевчень в наші дні?

Ми можемо здобути власне свідчення

Коригор навчав людей, що “не повинно бути ніякого Христа”, “не може бути Спокути”, і він заперечував існування Бога (див. Aлма 30:12, 17, 28).

Як ми можемо знати, що Бог та Ісус Христос живуть? Які уривки з Писань та особистий досвід зміцнили ваше свідчення про Них?

Ми можемо покладатися на одкровення

Коригор заперечував дух пророцтва і одкровення. Він намагався змусити людей повірити, що “жодна людина не може знати про те, що має статися” і “ви не можете знати про те, чого не бачите” (Aлма 30:13, 15).

Ми можемо звертатися до пророків і апостолів, щоб отримати слово Бога для нашого часу. Як ви можете бути захищені від лжевчень завдяки тому, що дослухаєтеся до пророків?

Ми можемо пам’ятати, що істина є істиною

Коригор сказав людям, що немає способу дізнатися, що є істиною (див. Алма 30:24), але Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Деякі речі є просто істинними. …

… Істина основується на законах, встановлених Богом. … Вічні закони діють і впливають на життя кожного з нас незалежно від того, віримо в них, чи ні (“The Love and Laws of God” [Brigham Young University devotional, Sept. 17, 2019], speeches.byu.edu). Як ми можемо відкривати для себе Божі істини і як вони благословляють наше життя?

Роздрукувати