2022
Нехай Бог буде понад усе у наших випробуваннях
Серпень 2022


“Нехай Бог буде понад усе у наших випробуваннях”, Ліягона, серп. 2022.

Вітаємо вас у цьому номері журналу

Нехай Бог буде понад усе у наших випробуваннях

Зображення
жінка дивиться у вікно

У цьому номері старійшина Дейл Г. Ренлунд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, пише про Йова і травматичні випробування, які змінили його життя, незважаючи на те, що він був хорошою людиною. Один з ключових уроків книги Йова полягає в тому, що його довіра до Бога допомагала йому, аж поки не настало Господнє зцілення. Старійшина Ренлунд свідчить: “Ісус Христос любить відновлювати те, що неможливо відновити; зцілювати рани, які ми не можемо зцілити; виправити те, що здається невиправно зламаним і відшкодувати за всі несправедливості, які ми пережили” (с. 7).

Серед тих, хто найбільше потребує цієї обіцяної допомоги,—жертви сексуального насильства. У своєму професійному спілкуванні з жертвами під час сеансів терапії ми часто спостерігаємо неприємну ситуацію, коли людина зазнала травми або через застосування сили і примусу, або через те, що неправильними були припущення чи недостатнє розуміння таких понять, як свобода волі, повага і згода на вияв фізичної прихильності й на сексуальні стосунки.

Оскільки Спаситель зцілює і дає потерпілим надію, ми також можемо підтримувати, підбадьорювати і виявляти співчуття тим, хто постраждав від несправедливості сексуального насильства. У цьому номері ми розмістили дві статті, які стануть у нагоді:

  • На с. 12 ми розповідаємо про важливі принципи здорових стосунків, що основуються на євангельському фундаменті.

  • На с. 16 ми відповідаємо на запитання про сексуальне насильство і даємо надію й допомогу жертвам.

Оскільки ми бачили, якими є біль і травма викликані насильством, ми молимося, щоб настав час, коли ніхто не відчує на собі небажаного сексуального контакту в будь-якій формі. Це станеться тоді, коли Божі діти дозволять, аби Його воля була понад усе у їхньому житті й стосунках.

Мелісса К. Гоатс-Джоунс і Бенджамін М. Оглз

Відділ психології

Університет Бригама Янга

Роздрукувати