Генеральна конференція
Йти за Ісусом Христом з вірою в кожному кроці
Жовтнева генеральна конференція 2022 р.


Йти за Ісусом Христом з вірою в кожному кроці

Ісус Христос може провести нас сьогодні крізь важкі часи. Він зробив це для перших піонерів, і Він зробить це зараз для кожного з нас.

Дякую вам, учасники хору, за спів гімну “Faith in Every Footstep (Віра у кожному кроці)”. Музика і слова до цього гімну були написані у 1996 р. братом Ньюеллом Дейлі1 під час підготовки до святкування 150-річчя прибуття перших піонерів у Долину Солоного озера.

Хоча цей гімн було написано під час підготовки до святкування, його послання стосується всього світу.

Мені завжди подобався приспів:

З вірою у кожному кроці, ми йдемо за Господом Христом;

Сповнені надією через Його чисту любов, ми співаємо разом2.

Брати і сестри, я свідчу, що якщо ми йдемо за Ісусом Христом з вірою у кожному кроці, то є надія. Є надія в Господі Ісусі Христі. Для всіх у цьому житті є надія. Є надія виправити наші помилки, подолати наш сум і наші страждання, наші випробування і наші проблеми. Є надія у покаянні, у тому, аби бути прощеними і пробачати інших. Я свідчу, що є надія і мир у Христі. Він може провести нас сьогодні крізь важкі часи. Він зробив це для перших піонерів і Він зробить це зараз для кожного з нас.

Цього року відзначається 175-та річниця прибуття піонерів у Долину Солоного озера, що викликало у мене спогади про моїх предків. Деякі з них пройшли від Наву до Долини Солоного озера. Мої прадіди і прабабусі пройшли рівнинами, коли ще були молодими. Генрі Балларду було 20 років3, Маргарет Мак-Ніл було 13 років4, а Джозефу Ф. Сміту, який пізніше став шостим Президентом Церкви, було всього 9 років, коли він прибув у Долину Солоного озера5.

Під час подорожі вони переносили багато страждань від холодних зим, хвороб, через брак відповідного одягу та їжі. Наприклад, коли Генрі Баллард увійшов у Долину Солоного озера, він зрадів, побачивши “Обіцяну землю”, але боявся, що його хтось побачить, бо його одяг був настільки зношеним, що не прикривав його тіла повністю. Він заховався за кущі і був там до сутінок. Потім він підійшов до якогось будинку й попросив одяг, щоб він зміг продовжувати подорож і знайти своїх батьків. Він був вдячний Богу, що дійшов до свого майбутнього дому в безпеці6.

Мої прадіди і прабабусі йшли за Ісусом Христом з вірою в кожному кроці крізь усі свої випробування. Я вдячний їм за те, що вони не здалися. Їхні кроки віри благословили мене і наступні покоління, так само як ваші кроки віри сьогодні благословлять ваших нащадків.

В англійській мові слово pioneer (піонер) є як іменником, так і дієсловом. Коли це іменник, воно може означати людину, яка однією з перших досліджує територію й оселяється на ній. Коли це дієслово, воно може означати відкриття або підготовку шляху, яким підуть інші7.

Коли я думаю про піонерів, які підготували шлях для інших, першим мені спадає на думку пророк Джозеф Сміт. Джозеф був піонером, бо його кроки віри привели його до гаю, де він став навколішки у молитві і відкрив шлях для нас, щоб ми мали повноту євангелії Ісуса Христа. Віра Джозефа, коли він “проси[в] від Бога”8 того весняного ранку 1820 року, відкрила шлях для Відновлення повноти євангелії Ісуса Христа разом з пророками та апостолами, знову покликаними служити на землі9. Я знаю, що Джозеф Сміт є пророком Бога. Я знаю, що його сповнені віри кроки привели його до того, що він стояв на колінах у присутності Бога Батька і Його Улюбленого Сина Ісуса Христа.

Кроки віри пророка Джозефа допомогли йому стати знаряддям Господа у появі Книги Мормона, яка є ще одним свідченням про Ісуса Христа і Його викупну благодать.

Завдяки вірі Джозефа та його стійкості під час великих випробувань та протистоянь він міг стати знаряддям у руках Господа у встановленні Церкви Ісуса Христа знову на землі.

Під час минулої генеральної конференції я говорив про те, як моє служіння на місії повного дня благословило мене. Я був благословенний, коли навчав про славетний план спасіння нашого Небесного Батька, Перше видіння Джозефа Сміта та його переклад Книги Мормона. Ці відновлені вчення і доктрини спрямовували мої кроки віри у навчанні тих, хто хотів почути послання про Відновлення євангелії.

Наші місіонери сьогодні є сучасними піонерами, оскільки вони діляться цим славетним посланням з людьми по всьому світу, відкриваючи шлях для дітей нашого Небесного Батька, щоб вони могли пізнати Його та Його Сина, Ісуса Христа. Прийняття євангелії Ісуса Христа відкриває шлях для кожного—підготуватися й отримати обряди і благословення Церкви і храму.

На останній генеральній конференції Президент Рассел М. Нельсон ще раз наголосив, “що Господь закликав кожного з гідних, здатних до служіння молодих чоловіків підготуватися і служити на місії” і що для “молод[их] сест[ер], здатн[их] до служіння, місія є чудовою нагодою, але скористатися нею [вони можуть] за бажанням”10.

Дорогі молоді чоловіки та молоді жінки, ваші кроки віри допоможуть вам прийняти Господнє запрошення служити на місії—бути сучасними піонерами,—відкриваючи для Божих дітей можливість знайти шлях завітів, який веде назад до Його славетної присутності, і залишатися на ньому.

Президент Нельсон є піонером у Церкві. Як апостол він подорожував до різних країн і відкрив багато з них для проповідування євангелії. Невдовзі після того, як він став пророком і Президентом Церкви, він закликав нас “зміцнити [нашу] духовну здатність отримувати одкровення”11. Він продовжує навчати нас, щоб ми зміцнювали наші свідчення. На духовному вечорі для дорослої молоді він сказав:

“Я благаю вас взяти на себе відповідальність за своє свідчення. Працюйте над ним. Набувайте його. Дбайте про нього. Зміцнюйте його, щоб воно зростало. …

[Потім] звертайте увагу на чудеса, які відбуваються у вашому житті”12.

Він навчає нас, як стати більш духовно самозабезпеченими. Він сказав, що “в майбутньому буде неможливо вижити духовно без скеровуючого, спрямовуючого, втішаючого й постійного впливу Святого Духа”13.

Я свідчу, що Президент Рассел М. Нельсон—пророк Бога на землі в наш час.

Наш Спаситель, Ісус Христос,—головний піонер у підготовці шляху. Насправді, Він“дорога”14 для виконання плану спасіння, аби ми могли покаятися і через віру в Нього повернутися до нашого Небесного Батька.

Ісус сказав: “Я—дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене”15. Він обіцяв, що не залишить нас безутішними; Він прийде до нас у наших випробуваннях16. Він запросив нас прийти до Нього зі щирими намірами в серці, і Він зцілить нас17.

Я свідчу, що Ісус Христос—наш Спаситель і наш Викупитель, наш Заступник перед Батьком. Наш Небесний Батько відкрив шлях для нас, щоб ми повернулися до Нього, йдучи за Його Улюбленим Сином Ісусом Христом з вірою у кожному кроці.

Мої предки та інші перші піонери подолали багато перешкод, коли їхали на візках, тягнули ручні візки і просто йшли пішки до Долини Солоного озера. Перед нами також постануть випробування у нашій особистій подорожі життям. Ми не тягнемо ручні візки і не їдемо на критих візках крутими гірськими схилами та через засніжені долини, ми намагаємося, як це робили і вони, духовно подолати спокуси та випробування наших днів. У нас є шляхи, які нам слід подолати. У нас є пагорби, а іноді й гори, на які нам слід піднятися. Хоча випробування сьогодні й інші, ніж ті, що були у перших піонерів, вони від того не менш складні для нас.

Важливо йти за пророком і неухильно триматися шляху завітів і віри, як це робили перші піонери.

Давайте йти за Ісусом Христом з вірою у кожному кроці. Нам потрібно служити Господу й одне одному. Нам потрібно зміцнювати себе духовно, дотримуючись наших завітів і шануючи їх. Нам не слід втрачати відчуття невідкладності у дотриманні заповідей. Сатана намагається притупити наші зобов’язання і нашу любов до Бога і Господа Ісуса Христа. Будь ласка, пам’ятайте, що якщо хтось загубить свій шлях, ця людина ніколи не буде загубленою для Спасителя. Завдяки благословенню покаяння ми можемо повернутися до Нього. Він допомагає нам навчатися, зростати і змінюватися, коли ми намагаємося залишитися на шляху завітів.

Давайте завжди йти кроками Ісуса Христа і з вірою у кожному нашому кроці зосереджуватися на Ньому, неухильно тримаючись шляху завітів. Про це моя смиренна молитва, в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати