2021
Знати як і чому ми поклоняємося
Серпень 2021


“За Мною йдіть”

Знати як і чому ми поклоняємося

Учення і Завіти 93

У 93-му розділі книги Учення і Завіти Бог відкриває певні істини про Ісуса Христа, щоб ми могли “знати, як вклонятися, і знати, чому [ми] вклоняє[мося]” (вірш19). У житті є багато чого, що заважає нам по-справжньому поклонятися нашому Небесному Батькові та Ісусу Христу.

“На чому б людина найбільше не зосереджувала свого серця і своєї довіри—це є її богом,—писав Президент Спенсер В. Кімбол (1895–1985) членам Церкви в 1976 році.—І якщо її бог не є істинним і живим Богом Ізраїля, ця людина займається ідолопоклонством”.

Далі подано короткий уривок з послання Президента Кімбола, яке досі є актуальним:

Зображення
young man leaning against a pedestal on which a car sits

Ілюстрація Кеті Пейн

“Один юнак, коли його покликали на місію, відповів, що у нього до такої справи замало хисту. Що він добре вмів, так це підтримувати в ідеальному стані свій новий потужний автомобіль. …

Його батько весь час спокійно дивився на це, кажучи: “Йому подобається працювати руками. Це те, що треба для нього”.

Те, що треба, для сина Бога? Цей юнак не усвідомлював, що потужність його автомобіля є безкінечно малою в порівнянні із силою моря або сонця; і є багато сонць, усі керовані силою закону і, головне, священством—силою священства, яку б він міг розвивати в служінні Господу. Він задовольнився нікчемним богом, конструкцією зі сталі, гуми і блискучого хрому. …

Наше завдання зрозуміле: зректися мирського як самоцілі, покинути ідолопоклонство і йти вперед з вірою. …

Коли людина починає схоплювати бачення істинної роботи, коли вона починає бачити щось вічне в його справжній перспективі, благословення починають суттєво переважати над ціною, сплаченою за полишення “світу”1.

Посилання

  1. Учення Президентів Церкви: Спенсер В. Кімбол (2006), с. 156, 161–163.

Роздрукувати