Інститут
Урок 11 Матеріал для вчителя: Насолоджуватися благословеннями Господньої Церкви


“Урок 11 Матеріал для вчителя: Насолоджуватися благословеннями Господньої Церкви”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 11 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 11 Матеріал для вчителя

Насолоджуватися благословеннями Господньої Церкви

Під час Свого священнослужіння у земному житті та знову в останні дні Ісус Христос покликав апостолів і організував Свою Церкву. На цьому уроці у студентів буде можливість обміркувати благословення, доступні їм завдяки Господній Церкві. Вони також подумають, що вони можуть робити, аби їхній і чийсь досвід у Церкві став кращим.

Рекомендації для навчання

Ми можемо зрозуміти мету існування Господньої Церкви.

Покращення нашого навчання і вивчення

Поважайте інші релігії. Під час обговорення унікальних благословень, які є можливими завдяки Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів, переконайтеся, що говорите про інші релігії з повагою. Може бути важливим наголосити на значному і позитивному внеску, який зробили впродовж історії та продовжують і сьогодні робити інші релігії.

Ви можете почати урок, розказавши про таку навчальну ситуацію:

Ізабелла недавно припинила ходити до церкви. Вона стала вважати, що може залишатися духовною людиною, не відвідуючи церкву. Розповівши вам про деякі свої духовні переживання, вона запитує вас, чому, на вашу думку, важливо відвідувати церкву.

  • Наскільки така точка зору є розповсюдженою серед ваших знайомих з дорослої молоді?

  • Як би ви відповіли на запитання Ізабелли?

Після того як студенти дадуть свої відповіді, ви можете написати на дошці такий заголовок: Благословення, які приходять внаслідок активної участі у діяльності Господньої Церкви. Потім попросіть студентів назвати й написати їхні ідеї під цим заголовком на дошці.

Студенти можуть назвати деякі з таких благословень: отримання і використання влади і ключів священства, отримання обрядів і укладання завітів, вивчення чистої і ясної доктрини, отримання допомоги для покаяння, наявність можливостей збирати Ізраїль, можливість допомагати бідним і робити внесок для задоволення гуманітарних потреб, участь у храмовій роботі за померлих, наявність можливостей служити і товаришувати з іншими, а також зміцнення сімей.

  • Які з цих благословень, на вашу думку, можна отримати тільки завдяки Господній Церкві?

Проводячи це обговорення, подумайте, які з наступних заходів і запитань можуть бути корисними для того, щоб підкреслити унікальні благословення, які є досяжними завдяки Церкві. (Вам може не вистачити часу на обговорення усіх цих тем. Ви також можете вибрати, що саме обговорити детальніше).

Влада і ключі священства

Ви можете попросити студентів розіграти у парах наступну навчальну ситуацію:

Ваш друг, який зацікавився Церквою, каже: “Я розумію, що вашу Церкву очолюють апостоли. Чим вони відрізняються від провідників інших церков?”

Перед виконанням цього завдання студенти можуть прочитати разом Ефесянам 2:19–20; Maтвій 10:1, 7–8; 16:19; Дії 1:21–22 та Учення і Завіти 107:23. (У вас, можливо, виникне бажання визначити, наскільки добре студенти розуміють, що таке ключі священства, і, якщо потрібно, ви можете розширити їхні знання про це. Див. виступ Президента Рассела М. Нельсона “Ключі священства” [Ліягона, жовт. 2005, сс. 40–44], який також згадується у розділі “Прагнете дізнатися більше?” підготовчого матеріалу).

Обряди і завіти священства

  • Які у вас виникають почуття, коли мова йде про отримання священних обрядів та укладання священних завітів з Богом? (Ви можете запропонувати студентам обміркувати благословення, які вони отримають, якщо й далі йтимуть шляхом завітів).

Ясність Господнього вчення

  • Як ми захищені від “усякого вітру науки” (Eфесянам 4:14), беручи участь у діяльності Церкви? (Прочитайте разом Eфесянам 4:11–14). Як генеральна конференція допомогла вам вивчати і розуміти учення Христа?

Храмова робота

  • Як храмова та сімейно-історична робота благословила вас особисто?

Збирання Ізраїля

  • У які способи Господня Церква допомогла вам збирати Ізраїль по обидва боки завіси? Як ці дії благословили ваше життя?

Попросіть студентів вибрати одне з благословень, перелічених на дошці, яким би вони хотіли більше насолоджуватися у своєму житті. Виділіть студентам час, щоб скласти план, вказавши і кроки, які вони можуть зробити для отримання названих благословень.

Ми можемо зробити наші приходи і філії місцями, де привітно приймають людей.

Ви можете запитати студентів, що вони б робили, якби їх попросили служити у їхньому приході чи їхній філії з людиною, чиї думки дуже відрізняються від їхніх або з якою важко співпрацювати.

Ви можете розглянути разом Moроній 6:4–5 і запитати студентів, чи відчували вони у церкві, що їх пам’ятають, підтримують або зміцнюють. Вони можуть також згадати про випадки, коли вони почувалися у церкві самотніми.

Нагадайте студентам, що під час підготовки до уроку ви просили їх подумати про когось, кого вони могли би благословити своєю дружньою підтримкою. Виділіть студентам час на те, аби поміркувати, що вони можуть зробити, аби допомогти людині відчути любов і привітність у церкві.

До наступного уроку

Щоб надихнути студентів підготуватися до наступного уроку, ви можете надіслати на цьому тижні таке повідомлення: Що ви б відчували, якби сиділи біля ніг Спасителя і слухали, як Він навчає? Читаючи підготовчий матеріал для уроку 12, ви можете поміркувати про вплив, який мають учення Христа на ваше життя.

Роздрукувати