2009
Ти вже знаєш
Червень 2009


Ти вже знаєш

Я ніколи не сумнівався в тому, що євангелія істинна. Але я не був упевнений, чи цього достатньо.

Як і Нефій, я народився у батьків, які навчали мене євангелії. Ми щодня сім’єю вивчали Писання і разом молилися. Я чув, як мої батьки свідчили про Джозефа Сміта, Книгу Мормона і кожен євангельський принцип. Завдяки цьому я ніколи не сумнівався, що Церква істинна.

Але в певний момент, незважаючи на те, що мене навчали євангелії і я навчався на гарному прикладі батьків, прийшло усвідомлення, що хоча я і не сумніваюся в істинності Церкви, у мене, в той же час, немає яскравого свідчення про її істинність. І хоча все своє життя я мріяв поїхати на місію, я знав, що мені потрібно мати тверде знання про те, що євангелія істинна.

Невдовзі перед тим як мені мало виповнитися 18 років, я почав ходити на заняття з підготовки до місії, що проводилися в нашому приході. Я також почав вести щоденник.

На одному з занять у нас був урок, якого я ніколи не забуду. Його тема була така: “Книга Мормона—серце місіонерської роботи”. Учитель показав нам відеофільм, у якому молоді люди з усього світу свідчили про Книгу Мормона. У фільмі також ішлося про одного юнака, який не був упевнений у тому, чи їхати йому на місію, поки не звернувся до Бога.

Потім учитель попросив нас свідчити. Ніщо не стримувало Дух. Я усвідомив, що Книга Мормона благословила моє життя. Однак я також зрозумів, що ніколи не молився і не запитував у Бога про істинність Книги Мормона чи про Перше видіння Джозефа Сміта.

Минуло кілька днів. Я читав Книгу Мормона і вирішив випробувати обіцяння Моронія (див.Мороній 10:3–5). Я став на коліна і вилив душу Богові. Я не знав, яким чином надійде відповідь чи коли я її отримаю, але довіряв тому, що Він дасть мені це знання у належний час.

Коли я встав, то відчув бажання зробити запис у щоденнику. Я відкрив щоденник і прочитав останній запис, зроблений попередньої неділі після уроку з підготовки до місії. Після того як я прочитав власні слова, які описували мої почуття, на мене зійшов спокій і огорнув усе моє єство. Серцем я з великою переконаністю відчув слова: “Ти вже знаєш. Ти вже знаєш”.

Я знову став на коліна і подякував Небесному Батькові за відповідь на молитву. Я отримав відповідь, що підтвердила те, у що я вірив усе своє життя.

Зараз я можу сміливо свідчити, що Джозеф Сміт бачив Батька і Сина і що Книга Мормона—істинна. Завдяки цьому знанню я відслужив місію повного дня в Перуанській Піурській місії. Під час місії я бачив, як Господь відповідає на молитви всіх тих, хто смиренно шукає істину. І я завжди буду вдячним за це.

Ілюстрація Дена Бурра

Щоденник

Роздрукувати