Ліягона
Як мені підготуватися, щоб прийняти Спасителя?
Вересень 2024


“Як мені підготуватися, щоб прийняти Спасителя?” Ліягона, вер. 2024.

За Мною йдіть

Геламан10; 3 Нефій

Як мені підготуватися, щоб прийняти Спасителя?

Ось чотири способи того, як ви можете приймати Спасителя в своє життя.

Нефійцям необхідно було підготуватися, щоб фізично прийняти Спасителя в свою присутність. Чого ми можемо навчитися з їхнього прикладу, щоб це допомогло нам духовно прийняти Спасителя в своє життя?

Зображення
люди читають Писання

Обдумувати Божі діяння

Тоді: коли пророк Нефій почувався “пригніченим”, він обдумував “те, що Господь показав йому” (Геламан 10:2–3).

Тепер: пам’ятаючи про те, що Бог робив для нас як у хороші, так і в скрутні часи, ми будемо мати силу й сміливість залишатися поруч з Ним і дивитися в майбутнє з вірою.

Президент Генрі Б. Айрінг, другий радник у Першому Президентстві, пропонує нам щодня обмірковувати і записувати свої враження. Він сказав: “Ви можете помолитися і подумати, поставивши такі запитання: “Чи Бог передав послання, яке адресувалося тільки мені?”, “Чи бачив я Його руку в моєму житті або в житті моїх дітей?”

Як цього дня проявилися Божа любов, натхнення чи благословення у вашому житті?

Узяти на себе ім’я Христа

Тоді: Мормон сміливо проголошував, що він — “учень Ісуса Христа” (3 Нефій 5:13).

Тепер: старійшина Джонатан С. Шміт, сімдесятник, висунув ідею, що ми можемо зосереджуватися на Ісусі Христі, застосовуючи до себе різні його титули. Наприклад Ісус “є Той Самий учора, сьогодні і навіки” (1 Нефій 10:18). Старійшина Шміт пропонує, щоб ми взяли на себе цей титул і незмінно жили за євангелією.

Які інші імена або титули Ісуса Христа спадають вам на думку і які з них ви можете застосувати до себе?

Зображення
Фото Спасителя з біблійного відео

Дозволити Спасителю зібрати вас біля Себе

Тоді: у 3 Нефій 10:4–6 Ісус Христос порівнює Себе з квочкою, яка збирає своїх курчат. Це — прекрасний образ, бо Він завжди кличе нас прийти до Нього, аби Він міг захищати й живити нас. Однак ми маємо зробити вибір, щоб прийти до Нього. Він казав: “Скільки разів Я хотів зібрати вас, як квочка збирає своїх курчаток, а ви не хотіли” (вірш 5).

Тепер: Ісус продовжує збирати нас сьогодні, але ми повинні дати Йому зібрати нас. Чи дозволяєте ви собі бути зібраними біля Спасителя і знаходити в Ньому захист? Або ви відмовляєтеся і піддаєте себе небезпеці?

З яким запрошенням Спаситель звертається до вас і що вам необхідно, аби прийняти його?

Дивитися в небеса

Тоді: нефійцям знадобилося три спроби, щоб почути голос Бога. “Втретє, вони почули голос, і відкрили свої вуха, щоб почути Його; і їхні очі повернулися в напрямі цього звуку; і вони пильно дивилися в небеса” (3 Нефій 11:5).

Тепер: один зі способів “пильно диви[тися] в небеса” — це, згідно з висловлюванням Президента Рассела М. Нельсона, “мисл[ити] целестіально”. Він пояснює, що один із аспектів целестіального мислення — це “мислити духовно”.

Що ми можемо робити, аби мислити духовно і “пильно диви[тися] в небеса”?

Роздрукувати