Ліягона
Зцілення завдяки Спокуті Ісуса Христа
Вересень 2024


Лише у цифровому форматі: вчення церковних провідників у соціальних мережах

Зцілення завдяки Спокуті Ісуса Христа

Дізнайтеся, чого сучасні пророки, апостоли та інші церковні провідники навчали в соціальних мережах про зцілення.

Зображення
Христос обіймає Марію і Марту

Хоча кожен з нас безсумнівно матиме багато випробувань у земному житті, Спасителеве обіцяння зцілення може дати нам розраду, мир і радість, необхідні для подолання цих труднощів. Ми можемо зцілити наші духовні, розумові, емоційні і фізичні рани, якщо приймемо запрошення Ісуса Христа прийти до Нього.

Президент Нельсон навчав:

“Знову перечита[йте] розповідь про явлення Спасителя нефійцям на Американському континенті, як про це написано в книзі 3 Нефій. Незадовго до того явлення Його голос донісся до людей з такими словами прохання:

“Чи повернетеся ви тепер до Мене, і покаєтеся у ваших гріхах, і навернетеся, щоб Я міг зцілити вас?…

Дивіться, Моя рука милості простерта до вас, і хто прийде, того Я прийму” [3 Нефій 9:13–14].

Дорогі брати і сестри, Ісус Христос звертається з цим самим запрошенням до вас сьогодні. Я благаю вас прийти до Нього, щоб Він міг зцілити вас! Він зцілить вас від гріха, якщо ви покаєтеся. Він зцілить вас від смутку і страху. Він зцілить вас від ран цього світу”.

Провідники Церкви говорили на генеральній конференції про зцілення. Вони також публікували звернення на цю тему в соціальних медіа, зокрема такі:

Знайти розраду у Спокуті Ісуса Христа

Зображення
Даллін Х. Оукс

“Під час моєї недавньої зустрічі з кількома молодими членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів одна молода жінка попросила поради, як справлятися з емоційними проблемами, будучи залученими до Господньої роботи.

Я вдячний своїй новій подрузі Керол, яка поділилася тим, як її розуміння Спокути Ісуса Христа давало їй розраду під час її тривожності”.

Відео:

Президент Оукс: “Коли помер мій батько, моя мати перевезла трьох своїх дітей… жити з нашими дідусем і бабусею, тому що вона перенесла дуже серйозний психічний зрив і була неспроможна сама про себе піклуватися. Або, що дуже важливо, не мала змоги продовжити навчання в магістратурі, яке вона розпочала на той час. І їй знадобилося майже два роки отримувати допомогу лікарів, аби лише функціонувати. То була досить серйозна форма психічної нестабільності. І я виріс із цим, оскільки моя мама чудесним чином одужала від свого нервового зриву і стала людиною надзвичайних розумових здібностей, ведучи професійне життя, допомагаючи організовувати академічні програми для догляду за людьми з психічною нестабільністю, й у цьому вона була провідним професіоналом усе своє життя. Деякі люди обдаровані більшою психічною стабільністю, ніж інші. Декому важко протягом усього їхнього життя. У когось може статися серйозна травма, і ця людина зможе подолати її наслідки, як це сталося з моєю матір’ю. Але які є способи досягнення психічної стабільності?”

Керол: “У своєму житті я дуже багато потерпала від тривожності. І тому я відчуваю, що це було питання, яке мене часто турбувало, і яке мені було важко зрозуміти. Та протягом кількох останніх тижнів у семінарії ми багато часу присвятили вивченню Спокути. І коли я дізналася про Ісуса Христа і про те, що Він переніс усе, що відчуваю я, це принесло мені велику розраду, бо я зрозуміла, що будь-яку мою психічну нестабільність, яка виникла з будь-якої причини, Він відчував також. І це мене дуже втішило — просте знання, що я не самотня”.

Президент Оукс: “Це прекрасне описання складової Спокути, якої багато хто не помічає. Він не лише постраждав за наші гріхи. Він страждав за наші болі, наші невідповідності, включно з нашими депресіями і тривогами. Він усе це відчував”.

Президент Даллін Х. Оукс, Фейсбук, 6 серпня 2023 р., facebook.com/dallin.h.oaks.

Христос зціляє душу

Зображення
Дітер Ф. Ухтдорф

“Через проблеми зі здоров’ям одного з дорогих членів нашої сім’ї ми з Гаррієт знову отримали нагадування про необхідність завжди довіряти Господу і силі зцілення, яку може надати лише Ісус Христос.

Коли ми вперше почули новину про хворобу, ми були вбиті горем, але сповнені надії. Нас запевнили, що медики зроблять усе можливе, щоб вилікувати фізичну хворобу. І ми знали, що благодать Спасителя буде силою, яка принесе божественне зцілення душі.

Ми всі можемо знайти розраду у знанні, що Божий дар усьому людству, саме Його Син Ісус Христос, є активною цілющою силою протягом усього року, а не лише на Різдво та Великдень.

Ми з Гаррієт глибоко вдячні за те, що послання Різдва є посланням радості та зцілення. Цієї Різдвяної пори і кожної пори року ми можемо довіряти Ісусу Христу. Він принесе надію і зцілення в наше життя.

З Різдвом Христовим! Нехай Бог благословить вас усіх”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, Фейсбук, 20 грудня 2023 р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Результатами щирого покаяння є мир, втіха, духовне зцілення і радість

Зображення
Девід А. Беднар

“Для покаяння має бути Викупитель. Відвернення від зла не приносить духовного зцілення, якщо ми не повернемося до Нього.

Езра Тефт Бенсон (1899–1994), Президент Церкви Ісуса Христа Святих Останніх днів, навчав, що покаяння дійсно приводить до змін у ставленні й поведінці, але сама по собі зміна ставлення і поведінки не є покаянням.

Президент Бенсон сказав: “Віра в Господа Ісуса Христа — це та основа, на якій має базуватися щире і свідоме покаяння. Якщо ми справді прагнемо відмовитися від гріха, то маємо спершу шукати Того, Хто є Автором нашого спасіння”.

Відео:

“Визнати гріх і полишити його, відчути докори сумління і відшкодувати збитки, зізнатися в гріхах перед Богом і, якщо потрібно, перед нашими провідниками священства — все це необхідні і важливі складові процесу покаяння. Однак ці важливі кроки не є простим контрольним списком потрібної поведінки, в якому ми можемо механічно, швидко і недбало ставити галочки. Якщо ми робимо це і не визнаємо Викупителя та Його спокутну жертву і не покладаємося на них, тоді навіть найкращі наші особисті зусилля будуть марними. Наслідками щирого покаяння є мир, втіха, духовне зцілення, оновлення та радість”.

Старійшина Девід А. Беднар, Фейсбук, 8 вересня 2023 р., facebook.com/davida.bednar.

Христос поруч — щоб утішати нас, зцілювати нас і допомагати нам ставати схожими на Нього

Зображення
Д. Тодд Крістофферсон

“Прагнучи розвивати в собі Христові риси і керуватися у наших вчинках чистою любов’ю Христа, нам слід розуміти, що розвиток і вдосконалення приходять з часом і з божественною допомогою — від благодаті до благодаті, і благодать за благодаттю.

Звичайно, ми всі незграбні, якщо порівнювати нас із Ісусом Христом. Але Він все ще вважає нас гідними Його уваги, любові та допомоги, і з цією допомогою наші здібності зростають. Христос дивовижним чином цікавиться кожним з нас індивідуально й особисто, так само, як це було в Його стосунках з Його друзями у дні Його земного служіння.

Він все ще з нами, хоч і невидимий. Він все ще може плакати разом з Маріями, які втратили братів, сестер, батьків, подружжя або дітей, і втішати їх. Він досі може випромінювати силу для зцілення жінок і чоловіків, які простягають руку, аби торкнутися краю Його одягу. Ісус не боїться близьких дружніх стосунків”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, Фейсбук, 10 грудня 2023 р., facebook.com/dtodd.christofferson.

Зцілення після втрати близької людини

Зображення
Ніл Л. Андерсен

“Наша зустріч цього тижня [у Бразилії] з губернаторкою штату Пернамбуку, Ракель Лірою, була особливою, і ми з Кеті не забудемо її ще довго.

Губернаторка Ліра виявила надзвичайну люб’язність і доброту. Нам було приємно, що до нас приєднався старійшина Джоні Коч, з президентства Бразильської території, з його дружиною.

Однак те, що починалося як проста, ввічлива зустріч, швидко перетворилося на щось набагато більш значуще для кожного з нас.

На жаль, у губернаторки Ліри лише кілька місяців до цього після обширного серцевого нападу, в жовтні 2022 року, помер чоловік. Як і слід було очікувати, смерть її чоловіка залишила губернаторку Ліру та її двох маленьких дітей з величезним почуттям втрати та смутку.

Коли губернаторка Ліра розповіла нам про її почуття любові та скорботи, ми змогли запевнити її у вічній природі наших душ і в тому, що її чоловік все ще живий.

Ми дали їй Книгу Мормона, і вона прочитала Алма 40:11–12, де чудово сказано про життя, яке буде у тих, хто вірить в Ісуса Христа і йде за Ним. Я поділився з нею своїм особистим свідченням про Спасителя.

На знак взаємної любові та поваги після нашої зустрічі губернаторка Ліра провела нас красивими кам’яними сходами і попрощалася перед губернаторським палацом.

Відчуття втрати, яке ми маємо після смерті, дуже реальне і дуже особисте, так само, як і надія та зцілення, які приходять до нас завдяки Ісусу Христу.

“Де, смерте, твоя перемога? Де твоє, смерте, жало?

А Богові дяка, що Він Господом нашим Ісусом Христом перемогу нам дав” (1 Коринтянам 15:55, 57)”.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, Фейсбук, 9 березня 2023 р., facebook.com/neill.andersen.

Цілительна сила Спасителя наповнює наші душі миром, світлом, розумінням, радістю і любов’ю

Зображення
Уліссес Соарес

“Ми з моєю дружиною Розаною були в захваті від нещодавньої зустрічі зі студентами УБЯ–Гаваї. Ми говорили про те, що віра в Ісуса Христа є найбільшою силою, доступною нам у цьому житті.

Якщо ми вибираємо мати і розвивати віру в Ісуса Христа, це збільшує наш доступ до божественної сили попри розчарування і непевність життя. Це є джерелом життя з божественною метою та вічною перспективою.

Якщо ми зосереджуємо своє життя на Спасителі, то знайдемо відповіді на глибокі й важливі запитання, які непокоять нашу душу. Я запевняю вас, що віра в нашого Спасителя, Ісуса Христа, і впевненість у Ньому зміцнять нас, щоб ми продовжували йти вперед всупереч нашим випробуванням. Це дає нам основу для твердої надії і забезпечує міцний якір для наших душ, даючи нам тривалий внутрішній мир, потрібний, щоб жити в цей час і знаходити спокій у Ньому.

Завдяки Спасителю Ісусу Христу і Його зцілюючій спокутній жертві ми можемо упевнено й твердо стояти перед лицем негараздів. Зцілююча сила Спасителя наповнює наші душі миром, світлом, розумінням, радістю і любов’ю”.

Старійшина Уліссес Соарес, Фейсбук, 21 березня 2023 р., facebook.com/soares.u.

Спаситель, як умілий Цілитель, надає емоційну допомогу

Зображення
Дж. Анетт Денніс

“Минулого місяця наше президентство мало нагоду виступати на жіночій конференції УБЯ на тему “Ісус Христос — це допомога”. Я зосередилася на емоційному полегшенні, яке надає Спаситель як головний Цілитель. Я розповіла про те, як моя молодша донька мала проблеми з емоційним здоров’ям, які почалися, коли вона була ще зовсім маленькою дівчинкою. За останні п’ять років на її шляху до зцілення вона зрозуміла, що Спаситель був з нею все її життя, навіть у часи, коли вона відчувала, що Він її зовсім покинув, і вона не могла відчувати Духа. Вона почала розуміти, що Ісус Христос був поруч у всьому хорошому, що приходило в її життя, і в кожній хорошій людині, яка простягала їй руку допомоги.

Мільйони людей потерпають від проблем із психічним та емоційним здоров’ям. Одними з найважчих складових цих випробувань є пов’язані з ними стигматизація і суворе засудження тими людьми, хто вважає, що ці проблеми є недоліком характеру або ознакою слабкості чи лінощів. Наслідки психічних та емоційних захворювань такі ж реальні і такі ж руйнівні, як фізична хвороба або травма, але наслідки можуть бути менш помітними зовні, ніж перелом ноги або рак. Наслідки психічних та емоційних захворювань часто можуть заважати людині функціонувати або знаходити радість. Дехто радить людям, які мають проблеми з психічним здоров’ям, просто “подолати це”, “старанніше намагатися” або “виявляти більше віри”. Ми б не казали такого людині хворій на рак або зі зламаною ногою.

Наш Спаситель, Ісус Христос, є нашим найбільшим джерелом допомоги. Яке це благословення, що ми можемо співпрацювати з Ним, надаючи людям навколо нас емоційну, духовну і фізичну допомогу. Будьмо знаряддям допомоги в Його руках для оточуючих, включно з членами наших сімей. Є так багато тих, хто потребує допомоги Спасителя!”

Сестра Дж. Анетт Денніс, Фейсбук, 20 червня 2023 р., https://www.facebook.com/RS1stCounselor.

Зцілююча сила вдячності

Зображення
Дж. Анетт Денніс

“Президент Нельсон сказав: “Не існує ліків або операцій, які могли б вилікувати багато духовних бід і хвороб, з якими ми стикаємося.

Однак є один засіб — і він вас може здивувати, оскільки суперечить нашому природному способу мислення. Втім результати його впливу були підтверджені і науковцями, і віруючими чоловіками та жінками.

Я маю на увазі силу вдячності…

Набагато краще рахувати наші благословення, ніж перераховувати наші проблеми. Якою б не була наша ситуація, вияв вдячності за наші благословення є швидкодіючими і довготривалими духовними ліками…

Чи врятує нас вдячність від смутку, печалі, горя й болю? Ні, але вона принесе заспокоєння. Вона розширить наше бачення самої мети і радості життя” (Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів, “Президент Рассел М. Нельсон про цілющу силу вдячності”, 20 листопада 2020 р., відео на YouTube).

Як сказав Президент Нельсон, наука підтверджує його слова. На вебсайті клініки Мейо зазначено: “Вияви вдячності пов’язані з безліччю психічних і фізичних переваг. Дослідження показали, що почуття вдячності може покращити сон, настрій та імунітет. Вдячність може зменшити депресію, тривогу, труднощі з хронічним болем і ризик захворювань” (“Can Expressing Gratitude Improve Your Mental, Physical Health?”, Mayo Clinic Health System, Dec. 6, 2022).

Дослідження УБЯ виявило, що вдячність Богу і відчуття, що ми Йому заборгували, є набагато важливішими та ефективнішими, ніж просто вдячність. Інакше кажучи, усвідомлення своїх благословень і джерела, з якого вони походять, може мати навіть більший вплив у нашому житті.

Президент Джеймс Е. Фауст назвав вдячність “виявом віри” і “спасительним принципом” (квітнева генеральна конференція 1990 р.).

Мені подобається вірш в Ученні і Завітах 78:19: “І того, хто сприйматиме все з вдячністю, буде уславлено; і те, що від цієї землі, буде додано йому стократ і більше”.

“Все” означає навіть складні речі.

Розпізнаймо джерело, з якого витікають усі наші благословення. Розвиваймо “почуття вдячності”, як назвав це Президент Томас С. Монсон. Воно дійсно може змінити життя!”

Сестра Дж. Анетт Денніс, Фейсбук, 23 листопада 2023 р., facebook.com/RS1stCounselor.

Цілюща істина: ми — діти Бога

Зображення
Трейсі Ю. Браунінг

“Як знання про те, що ви дитя Бога, врятувало вас?

Нещодавно ми (президентка Камілл Н. Джонсон, сестра Трейсі Ю. Браунінг і сестра Андреа Вероніка Муньос Спаннаус) мали нагоду відвідати Нешвілл, штат Теннессі. Перебуваючи там, ми мали привілей відвідати Thistle Farms (“Ферми Будяків”), місце зцілення та порятунку. Місія Thistle Farms відображає глибоке розуміння того, що наша вічна, істинна сутність виходить за рамки обставин, які, можливо, визначили нас.

Під час нашого візиту ми згадали слова Президента Рассела М. Нельсона: “Мої дорогі друзі, ви буквально духовні діти Бога. Ви співали про цю істину відтоді, як вивчили слова пісні “Я Божеє дитя”. Але чи ця вічна істина закарбувалась у вашому серці? Чи ця істина рятувала вас, коли ви стикалися зі спокусою?” (“Рішення для вічності” [всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 15 травня 2022], “Євангельська бібліотека”).

На Thistle Farms люди не просто є тими, хто врятувалися, але їх сприймають як гідних і цінних членів спільноти, в якій розуміють, як сказано в їхній мантрі, що “любов зцілює”. Ця любов, вкорінена в розумінні того, що нас любить Бог, стає каталізатором глибокого особистого відновлення”.

Сестра Трейсі Ю. Браунінг, Фейсбук, 3 грудня 2023 р., facebook.com/Primary2ndCounselor.

Роздрукувати