Ліягона
Коли я хотів скоїти самогубство, Ісус Христос допоміг мені знайти світло
Вересень 2024


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Коли я хотів скоїти самогубство, Ісус Христос допоміг мені знайти світло

У темний період мого життя мені здавалося, що самогубство — це єдиний вихід. Але я зміг знайти спокій завдяки Ісусу Христу.

Зображення
Христос спускається у червоному вбранні

Він прийде знову, щоб правити і царювати, художниця Мері Р. Зауер

Зростаючи в Ірландії, я грав у регбі, і в юності зміг професійно грати в цю гру по всьому світу. Відвідуючи Англію під час змагань із регбі, я зустрів місіонерів і охристився. Потім я відслужив на місії, а після того переїхав до Австралії, де зустрів свою дружину і став батьком.

Коли я навернувся до євангелії Ісуса Христа, усе моє життя за короткий час дуже змінилося! Раптом у мене з’явилися дружина, дім в іншій країні і син. Сім’я, в якій я зростав, не була традиційною, тому все це було для мене новим. Життя за євангелією несло благословення, яких я раніше не отримував, і я був за них дуже вдячний.

І хоча я був благословенний у багатьох сферах свого життя, я все ще почувався приголомшеним.

Відчуття емоційної самотності

Зовні життя виглядало хорошим, але я усвідомлював, що, крім благословень, були певні труднощі. Коли ми з дружиною сперечалися, мені було важко висловлювати свої почуття. Я не вмів добре їх висловлювати. І оскільки мене виростила мати-одиначка, то я почувався дещо розгубленим у шлюбних стосунках.

Обставини змінилися, і я більше не міг грати в регбі. Мені здавалося, що я не був хорошим батьком, хорошим чоловіком або хорошим годувальником. І я дуже сильно хотів забезпечувати свою сім’ю! Я просто не знав, що робити.

Моє відчуття приголомшеності поступово поглиблювалося. Я почав втрачати надію на те, що все покращиться, і впав у глибоку депресію. З часом виникли думки про самогубство. Оскільки я не звернувся по професійну допомогу стосовно моїх думок про самогубство і моєї депресії, я вирішив скоїти самогубство.

Дивовижним чином після тієї спроби самогубства я залишився живим. Я зрозумів, наскільки погіршилося моє психічне здоров’я, і почав відвідувати психотерапевта. Цей психотерапевт допоміг мені сприймати все більш тверезо і навчитися розпізнавати свої справжні почуття і ділитися ними.

Манливе світло євангелії

Зосередившись на надії та отримавши професійну допомогу для зміцнення психічного здоров’я, я вирішив почати працювати над зціленням. Я почав розуміти, що попри мою недосконалість, з допомогою Небесного Батька я зможу зберегти міцний шлюб, бути хорошим батьком і забезпечувати свою сім’ю.

Мій приход також підтримував мене, коли я служив в єпископаті. Можливість служити іншим повернула в моє життя нове відчуття мети.

Ще одним дивовижним благословенням, яке допомогло мені побачити світло, було вивчення мого патріаршого благословення. Його слова нагадали мені про обіцяння, які Небесний Батько дав мені, і допомогли зрозуміти, що я зможу забезпечувати свою сім’ю, якщо поставлю Господа на перше місце.

Я почав більш щиро молитися, щоб запросити євангельське світло у своє життя. Я щодня читав Писання і молився. Я завжди намагаюся запрошувати Духа, щоб мати позитивні думки і покращувати стосунки з дружиною і сином.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав:

“Здається, що час від часу нашого життя може торкатися темрява або навіть поглинати його…

Однак я свідчу, що наша жива надія в Христі Ісусі! Він є істинним, чистим і могутнім входом до божественного просвітлення.

Я свідчу, що там, де Христос, темрява відступить”.

Зараз я розмовляю з Небесним Батьком кожного дня. Коли мені важко, я стаю на коліна і кажу Йому, що я все ще стараюся робити все, що в моїх силах. Тепер я розумію, що яким би приголомшеним я не був, я завжди можу звернутися до Спасителя по допомогу.

Насправді я ніколи не сам. Я дійсно Божа дитина.

І ви теж нею є.

Ви можете знайти мир і надію

Писання навчають нас, що “цінність душ є великою в очах Бога” (Учення і Завіти 18:10). І Небесний Батько дуже любить кожного зі Своїх дітей і знає про наші труднощі. Навіть коли життя складне, ми завжди можемо мати віру, що Він приведе нас до потрібних людей і потрібних ресурсів.

Я повторюю те, чого навчав президент Джеффрі Р. Холланд, діючий президент Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Якими б не були ваші занепокоєння чи труднощі, смерть від самогубства — це явно не вихід… У світі, який так відчайдушно потребує усього світла, яке тільки може отримати, будь ласка, не угашайте того вічного світла, яке Бог помістив у вашій душі до заснування цього світу. Поговоріть з кимось. Попросіть про допомогу… Ви в змозі долати труднощі в цьому земному житті, оскільки ми допоможемо вам їх здолати. Ви сильніші, ніж це собі уявляєте. Вам можуть допомогти інші люди і, особливо, Бог. Вас люблять і цінують, і ви потрібні! Ви потрібні нам!”

Спочатку я не усвідомлював, що у мене були проблеми з психічним здоров’ям, поки воно не стало настільки поганим, що я ледь міг функціонувати. Навчившись говорити про свої почуття і зосередившись на Спасителі та Його зцілюючій силі, я знову зміг відчути мир і надію у своєму житті.

Я знаю, що зосередження на Ньому допоможе знайти зцілення вам також.

Роздрукувати