Посібники для Початкового товариства та проведення спільних заходів
Грудень: Я знаю, що Ісус Христос прийде знову


Грудень

Я знаю, що Ісус Христос прийде знову

“Та я знаю, що мій Викупитель живий, і останнього дня Він підійме із пороху [мене]” (Йов 19:25–26).

Доповнюйте наведені тут ідеї своїми власними. Кожного тижня плануйте, яким способом ви будете: (1) визначати суть вчення; (2) допомагати дітям зрозуміти вчення та (3) допомагати застосовувати вчення в їхньому житті. Запитайте себе: “Які вправи допоможуть дітям засвоїти вчення, і як я можу допомогти їм відчути Духа?”

Тиждень 1: Пророки передвіщали, що Ісус Христос прийде на землю.

Допоможіть зрозуміти вчення (читання Писань): Покажіть ілюстрації із зображенням Ісаї, Нефія, царя Веніямина, Авінадія, Алми і Самуїла Ламанійця з Альбому “Євангелія в мистецтві” та пакету ілюстрацій до посібника Початкове товариство 4. Розділіть дітей на групи і дайте кожній групі прочитати один з наведених далі уривків з Писань: (1) Ісая 7:14; 9:6; (2) 1 Нефій 11:14–15, 20–21; (3) Мосія 3:5–8; (4) Мосія 15:1; (5) Алма 7:10–12 та (6) Геламан 14:1–3. Попросіть дітей звернути увагу на те, хто з пророків говорить і про кого він пророкує. Нехай кожна група покаже ілюстрацію із зображенням пророка і розкаже іншим дітям, хто це такий і що він сказав. (Для дітей молодшого віку: допоможіть шістьом дітям одягнутися в прості костюми, щоб представити шістьох пророків. Стисло розкажіть про кожного пророка і те, що кожен із них казав стосовно народження і місії Ісуса Христа). Скажіть, що кожен із цих пророків передвіщав, що Ісус Христос прийде на землю. Свідчіть, що Ісус Христос прийшов на землю, як і провіщали пророки.

Тиждень 2: Ісус Христос знову прийде на землю.

Визначте суть вчення: Покажіть ілюстрацію Другого Пришестя (ЄвМ, № 66). Нагадайте дітям, що Ісус Христос вперше прийшов на землю як немовля (це сталося у місті Віфлеєм). Скажіть, що з Писань ми дізнаємося, що Він знову прийде на землю.

Допоможіть зрозуміти вчення (гра “знайди пару”): Зробіть два однакові набори таких посилань на Писання (кожне з посилань напишіть на окремому аркуші паперу): Матвій 16:27; Матвій 24:30, 36, 42; Дії 1:9–11; УЗ 36:8; УЗ 45:57–59; УЗ 88:95–98. Прикріпіть аркуші на дошку зображенням всередину. Нехай діти по черзі вибирають два будь-які аркуші паперу. Оберніть аркуші і подивіться, чи вони співпадають. Якщо вони не співпадають, оберніть їх знову. Якщо ж вони співпадають, більше не обертайте їх і попросіть дітей прочитати вказане посилання й дізнатися, чого воно навчає стосовно Другого пришестя Христа. Продовжуйте, доки не будуть знайдені всі пари.

Тиждень 3: Я буду готуватися, щоб знову жити з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Визначте суть вчення (гра на відгадування): Попросіть двох-трьох дітей представити у вигляді пантоміми те, як ми готуємося до сну, до церкви або до далекої подорожі. Нехай інші діти вгадають, що вони роблять. Обговоріть з дітьми, що станеться, якщо ми не підготуємося до цих подій. Скажіть, що є щось важливе, до чого нам слід готуватися,—це життя з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Зображення
дитина показує, що вона йде спати

Вправи на привернення уваги, такі як пантоміми, можна проводити, щоб викликати зацікавленість і допомогти дітям зосередити увагу на темі уроку. Ті, хто не братимуть безпосередньої участі у вправі, будуть уважно спостерігати.

Допоможіть зрозуміти вчення (спів): Заспівайте третій куплет гімну “Я Божеє дитя” (ЗДП, с. 2) і попросіть дітей намагатися почути способи, якими ми можемо підготуватися, щоб знову жити з Небесним Батьком. Попросіть дітей встати і знову заспівати фразу “Якщо служить Йому навчусь”. Скажіть, що деякі пісні Початкового товариства нагадують нам про те, як саме ми можемо підготуватися, аби знову жити з Небесним Батьком та Ісусом Христом (наприклад, “Буду я за Божим планом жити” [ЗДП, сс. 86–87], “Вірність завітам” [Гімни, № 188], “За мною перший крок” [ЗДП, с. 83] та “Я хочу бути чистим” [ЗДП, с. 53]). Нехай піаніст зіграє кілька нот однієї з цих пісень, і попросіть дітей вгадати, що це за пісня. Запропонуйте дітям заспівати цю пісню і вставати, коли вони співатимуть про те, як можуть підготуватися до життя з Небесним Батьком. Повторіть те ж саме з іншими піснями.

Допоможіть застосувати вчення (малювання): Нехай діти подумають про те, як вони можуть підготуватися до життя з Небесним Батьком та Ісусом Христом. Дайте кожній дитині аркуш паперу і попросіть їх намалювати контур своєї долоні. Потім нехай вони напишуть або намалюють на кожному “пальці” намальованої долоні один з прикладів того, як вони можуть підготуватися. Попросіть дітей вибрати якийсь один приклад і працювати над ним наступного тижня. Скажіть, що наступної неділі ви попросите їх розповісти про те, що вони робили.

Зображення
діти зібралися співати навколо піаніно

Тиждень 4: У мене є свідчення, що я—дитя Бога.

Визначте суть вчення (гра на відгадування): Напишіть на дошці: “У мене є ____________.” Попросіть дітей прослухати дані підказки, а тоді скласти руки і встати, коли, на їхню думку, вони можуть заповнити пропуск:

  • Це дає нам приємне відчуття внутрішнього щастя або теплоти.

  • Це приходить від Святого Духа.

  • Це допомагає нам мати бажання робити правильний вибір.

  • Ми можемо ділитися цим з іншими, коли виступаємо в Початковому товаристві, під час домашнього сімейного вечора та на зборах свідчень у пісну неділю.

Запитайте: “Що є цим прекрасним словом?” Впишіть слово свідчення і скажіть дітям, що вони можуть мати свідчення про те, що вони діти Бога.

Коли діти будуть записувати принцип євангелії, це допоможе їм краще його запам’ятати.

Допоможіть зрозуміти вчення (спів): Попросіть дітей заспівати пісню “Я Божеє дитя” (ЗДП, сс. 2–3), і нехай вони звернуть увагу на внутрішні почуття, які виникають у них під час співу. Попросіть кількох дітей розповісти про те, що вони відчували. Поясніть, що гарні почуття, які вони могли відчувати, були від Святого Духа. Ці почуття говорили їм, що вони дійсно діти Бога. Скажіть, що знати про те, що це істина, і означає мати свідчення. Розкажіть, що існує багато способів пізнати те, що ми діти Бога. Запитайте: “Звідки ви знаєте, що ви—дитя Бога?”

Допоможіть застосувати вчення (свідчення): Запитайте дітей: “Чому важливо—мати свідчення, що ми діти Бога? Як наше свідчення допомагає нам робити правильний вибір?” Поділіться вашим свідченням і попросіть кількох дітей і дорослих поділитися своїми свідченнями, що ми всі діти Бога.

Роздрукувати