2019
Як ми можемо підтримувати наших провідників?
Липень 2019


Як ми можемо підтримувати наших провідників?

Зображення
family watching conference and sustaining leaders

У сумні дні жовтня 2017 року, коли лісові пожежі спустошили великі райони в окрузі Сонора, шт. Каліфорнія, старійшина Рональд А. Разбанд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, поїхав, щоб зустрітися зі святими останніх днів у тих містах, які постраждали від вогню.

Він виконував місію церковного служіння. Разом із сестрою Мелані Разбанд вони втішали постраждалих від пожежі членів Церкви у будинках зборів та на згарищах їхніх будинків.

І де б він не був, члени Церкви підходили, щоб потиснути йому руку. То був жест вдячності. Вони дякували апостолу за підтримку. Однак кожен потиск передавав те, що відчували всі: “Я вас підтримую”.

Вияв віри

Підтримка—це священна дія, яка, за словами старійшини Гарі Е. Стівенсона, пов’язує членів Церкви з провідниками Церкви. Оскільки Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів нараховує понад 16 млн. членів Церкви, відносно невелика їх кількість коли-небудь розмовлятиме з апостолом віч-на-віч або потисне одному з них руку. Однак, за словами президента М. Рассела Балларда, діючого президента Кворуму дванадцятьох, кожен член Церкви має можливість встановити особистий зв’язок з цими та іншими провідниками Церкви, офіційно виявляючи свою підтримку та за допомогою щоденних вчинків.

“Ми підтримуємо піднятою рукою, але також серцем і вчинками,—каже старійшина Герріт У. Гонг.— Ми підтримуємо провідників Церкви так само, як і підтримуємо один одного. Ми знаємо, що пов’язані завітом”.

За словами Уліссеса Соареса, молитва за апостолів залишається безцінною складовою підтримки. “Ми—звичайні люди, і Господь покликав нас до того, що перевищує наші здібності. Однак ми відчуваємо, що можемо збільшувати свої здібності завдяки людям, які моляться за нас”.

Старійшина Соарес додає, що віра передує підтримці й виявляється після неї. “Підтримуючи апостолів, ви допомагаєте Спасителю виконувати Його роботу. Ваша віра допомагає Господу здійснювати те, що Він повідомляє через Своїх пророків та одкровителів”.

“Мені подобається бачити підняті руки і значення цього жесту”,—каже старійшина Джеффрі Р. Холланд. Він додає, що для апостолів підтримка членів Церкви—це духовний символ отримання життєво необхідного живлення. “Має значення кожен голос, і кожен, хто захоче допомогти, буде мати нагоду. Ніхто не повинен служити самотньо у Церкві, яким би не було покликання”.

Давня практика

Підтримка апостолів—це практика святих останніх днів, яка сягає своїм корінням Відновлення євангелії Ісуса Христа. Із днів заснування Церкви перші святі мали можливість висловлювати згоду під час покликання провідників Церкви і підтримувати їх у тому покликанні.

6 квітня 1830 року Джозеф Сміт і його щойно охрищені послідовники зібралися у маленькому дерев’яному сільському будиночку, який належав Пітеру Уітмеру старшому у Фейєтті, округ Сенека, шт. Нью-Йорк.

Джозеф підвівся і запитав присутніх, чи підтримують вони організацію Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Застосовуючи принцип загальної згоди, нові члени Церкви підняли руки й погодилися одноголосно. Після того вони ухвалили призначення Джозефа Сміта і Олівера Каудері своїми вчителями та духовними порадниками.

“Членство у Церкві—це дуже особисте питання,—каже старійшина Холланд.— Кожна людина має значення. Ось чому ми діємо за принципом загальної згоди. Ми хочемо, щоб кожна людина мала думку, могла висловитися і приєднатися до спільного руху вперед”.

Дія, яка підносить нас усіх

Старійшина Дейл Г. Ренлунд каже, що коли члени Кворуму Дванадцятьох Апостолів приймають покликання апостола, вони “налаштовані” виконувати Господню волю. Приймаючи рішення підтримувати Дванадцятьох, члени Церкви виявляють свою впевненість у обіцянні кожного з апостолів слухатися Спасителя.

Старійшина Квентін Л. Кук каже, що святі останніх днів, які віддають свій голос на підтримку кожного апостола, в той же час підтримують увесь кворум.

Старійшина Кук додає, що те священне голосування надихає і благословляє апостолів—але воно також надихає тих, хто виявляє свою підтримку. “Воно дає їм силу, благословляє і скеровує”.

Це означає, що так само, як члени Церкви, які постраждали від пожеж у Санта-Роса, виявляли підтримку старійшині Разбанду, члени Церкви по всьому світу можуть відчувати підйом, піднімаючи руку на підтримку апостолів.

Роздрукувати