2021
Князь миру
грудень 2021


Послання президентства території

Князь миру

Георг Фрідріх Гендель у своїй ораторії “Месія” поклав на піднесену музику провісницькі слова давнього пророка Ісаї. “Бо Дитя народилося нам, даний нам Син, і влада на раменах Його, і кликнуть ім’я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру” (Ісая 9:5). Навряд чи хтось може уявити собі святкування народження Ісуса Христа без звучання цього величного гімну.

В цьому уривку з Писань Ісая називає нам кілька ймень Ісуса Христа, за якими Він відомий у Писаннях і у світі. Однак саме останнє назване тут ймення, Князь миру, по-справжньому знаходило відгук у моїй душі упродовж двох останніх років.

Можливо, ми найчастіше думаємо про мир як про стан, коли немає збройних конфліктів чи політичних негараздів. Для багатьох у світі цей стан є скороминущим і нестабільним, і ми всі з молитвою прагнемо такого миру. Однак коли ми думаємо про Князя миру, слід мати на увазі, що існує глибше значення цього ймення—мир означає більше, ніж припинення збройного конфлікту. Про це глибше значення ми читаємо у Новому Завіті у словах: “Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!” (Іван 14:27)

Усі ми на собі відчули вплив пандемії: наше життя порушилось, хтось втратив життя, було накладено обмеження на пересування та збирання людей і тимчасово було припинено проведення наших церковних зборів, на яких ми особисто присутні. Хтось міг би сказати, що пророцтво про те, що “все буде у сум’ятті; і неминуче людські серця завмиратимуть; бо страх зійде на всіх людей”, певною мірою починає збуватися (УЗ 88:91).

Я дізнаюся, що ми, стикаючись з життєвими труднощами й випробуваннями, можемо покладатися на Князя миру, аби Він дав нам Свій мир через Свої вчення і Свою Спокутну жертву. Я дізнаюся, що Князь миру може принести нам радість у найважчі часи. Президент Рассел М. Нельсон навчав, що “святі можуть бути щасливими за будь-яких обставин. Ми можемо відчувати радість навіть тоді, коли у нас поганий день, поганий тиждень, або навіть поганий рік! Мої дорогі брати та сестри, радість, яку ми відчуваємо, не має майже нічого спільного з обставинами нашого життя, і цілком залежить від того, на чому зосереджене наше життя” (Рассел М. Нельсон, “Радість і духовне виживання,” Ліягона, листопад 2016).

У цю Різдвяну пору я молюся про те, щоб ваше життя було зосереджене на Князеві миру. Я молюся, щоб ви вчилися від Нього, розмірковували над Його вченнями і дозволили Його спокутній жертві принести вам обіцяний Ним внутрішній мир. Я молюся про те, щоб ви дізналися, що Він знає й любить вас, і щоб це знання заспокоїло вашу душу й допомогло вам долати життєві випробування й труднощі.

Роздрукувати