2022
Навчати про Божі обіцяння
Лютий, 2022


Для батьків

Навчати про Божі обіцяння

Зображення
dad with son sitting on his shoulders

Шановні батьки!

Ми всі можемо наближатися до Бога, укладаючи з Ним завіти. За допомогою вмісту журналу за цей місяць ви зможете навчати дітей про завіти, які Бог уклав зі своїм народом у давні часи, а також завіти, які ми укладаємо з Ним сьогодні. Подані нижче ідеї можуть допомогти вам провести обговорення з дітьми про завіти і те, як залишатися сильними у важкі часи.

Обговорення євангелії

Стати завітним народом

Щоб навчати ідей з рубрики “Основи євангелії” на с. 10, ви можете намалювати шлях, що веде у небеса. На шляху помістіть орієнтири, які будуть символізувати важливі обряди, наприклад, хрищення, та завіти, які ми під час нього укладаємо. Що можуть робити ваші діти, аби підготуватися до наступного обряду? Як дотримання завітів, які ми вже уклали, підготувало нас до укладання наступних завітів? Як наші обіцяння Богові допомагають нам не віддалятися від Нього?

Ви також можете поділитися принципами, запропонованими у статті старійшини Ніла Л. Андерсена на с. 6. Які благословення і обов’язки ми маємо завдяки тому, що належимо до Божого завітного народу?

Долати випробування з вірою

Прочитайте кілька цитат зі статті, присвяченої зміцненню витривалості (с. 16). Запропонуйте членам сім’ї розповісти про випадки, коли вони отримали благословення за те, що були витривалими, долаючи певну трудність. Потім обговоріть такі запитання: Як Бог допомагав вам у той важкий час? Що з того, що ми засвоїли з цієї статті, допоможе нам рухатися вперед, незважаючи на труднощі, помилки або невдачі? Що ще ми можемо зробити, аби підготуватися всією сім’єю до труднощів, які можуть настати?

Ви також можете прочитати статтю старійшини Оджедірана на с. 42, аби дізнатися про те, що означає мати “скрушене серце” (3 Нефій 9:20). Як смирення допомагає нам долати наші труднощі?

За Мною йдіть, додаткові матеріали

Зверніться до сс. 46–48, аби більше дізнатися про Ноїв ковчег та знайти інші матеріали, які допоможуть вашій сім’ї кожного тижня навчатися за посібником За Мною йдіть.

Як зробити сімейне навчання за програмою За Мною йдіть цікавим

Десятина приносить вдячність

У книзі Буття 14:20 ми читаємо, що Авраам платив десятину. Старійшина Девід А. Беднар навчав, що духовні благословення “приходять у наше життя, якщо ми живемо за законом десятини” (“Небесні отвори”, Ліягона, лист. 2013, с. 18).

  1. Обговоріть сім’єю благословення, які прийшли у ваше життя завдяки виконанню закону десятини.

  2. Попросіть когось записувати ці благословення.

  3. Разом знову прогляньте цей перелік і обговоріть, яким чином ці благословення покращили ваше життя.

Старійшина Беднар навчав, що “приховане, але важливе благословення, яке ми отримуємо, [коли дотримуємося закону десятини],—це духовний дар вдячності, бо ціну[ємо], що ми маємо. … Вдячна особа є багатою завдяки своєму вдоволенню” (“Небесні отвори”, с. 18). Чи вважає ваша сім’я вдячність благословенням за сплату десятини?

Тварини Ноя—20 запитань

Буття 6–11; Мойсей 8

Господь дав Ноєві конкретні настанови щодо того, як підготуватися самому й підготувати свою сім’ю до майбутнього потопу. “Зробив Ной усе, як звелів був Господь” (Буття 7:5). Хоча не було жодних ознак дощу, Ной послухався і зібрав у ковчег тварин.

  1. Коротко розкажіть історію про Ноя і ковчег (див. Буття 6–8). Обговоріть, як Ной отримав наказ допомогти тваринам увійти до ковчега (див. Буття 6:20; 7:14).

  2. Назвіть різні види тварин, яких Ной міг взяти до ковчега.

  3. Потім пограйте сім’єю у гру “20 запитань”. Попросіть одну особу подумати про якусь тварину, яка була в ковчезі. Кожен по черзі ставить запитання, які вимагають відповіді “так” або “ні”, намагаючись угадати назву тварини.

  4. Продовжуйте ставити запитання, поки хтось не вгадає, про яку тварину йдеться, або поки не буде поставлено 20 запитань.

  5. Повторюйте гру, поки кожному не випаде черга задумати тварину.

Обговорення: Яким чином Ной виявляв віру? Що Господь просив нас робити? Які благословення наша сім’я може отримати, якщо ми будемо жити за вченнями Ісуса Христа?

Роздрукувати