2022
Віра в Ісуса Христа—нещодавні послання пророків та апостолів
Грудень 2022


Лише в цифровому форматі

Віра в Ісуса Христа—нещодавні послання пророків та апостолів

Подивіться, чого нещодавно навчали сучасні пророки в соціальних медіа про віру в Ісуса Христа.

Зображення
Христос спілкується з нефійцями

Один за одним”, художник Уолтер Рейн

Як навчав Президент Нельсон: “Віра в Ісуса Христа є основою всього вірування і каналом божественної сили”.1 Також він сказав:

“Усе хороше в житті—усі можливі благословення вічного значення—починається з віри. Якщо ми хочемо, аби в нашому житті Бог був понад усе, то починаємо з віри в те, що Він хоче нас вести”. Справжнє покаяння починається з віри в те, що Ісус Христос має силу очищувати, зцілювати і зміцнювати нас.

“Не заперечу[йте] силу Бога,—проголошував пророк Мороній,—бо Він діє силою, згідно з вірою дітей людських” [Moроній 10:7; курсив додано]. Саме наша віра вивільняє силу Бога у нашому житті”2.

Як ми можемо зміцнити нашу віру в Небесного Батька та Ісуса Христа і якими благословеннями вони освятять наше життя після цього? У цих нещодавніх вченнях пророків і апостолів містяться деякі міркування.

Справжній мир, що вищий від усякого розуму

“За останній рік усі ми стали свідками визначних та несподіваних подій.

Серед цієї невизначеності існує лише один спосіб знайти мир—справжній мир, що вищий від усякого розуму. Цей мир—у вірі в Господа Ісуса Христа”.

Президент Рассел М. Нельсон, Фейсбук, 28 березня 2021 р., facebook.com/russell.m.nelson.

Ключ до отримання одкровень

“У Книзі Мормона говориться, що давній пророк Нефій навчав нас: віра в Ісуса Христа—це ключ до отримання одкровень про істину і ключ до впевненості в тому, що ми слідуємо за спрямуванням Спасителя.

Здатність чути цей голос прийде завдяки нашій вірі в Нього. З достатньою вірою ми попросимо вказати нам напрямок, маючи намір піти і виконати все, що Він накаже. У нас розвинеться віра, аби знати, що усе, про що Він просить, благословить інших, і що нас у цьому процесі може бути очищено завдяки Його любові до нас”.

Президент Генрі Б. Айрінг, Фейсбук, 17 листопада 2021 р., facebook.com/henry.b.eyring.

Ваші стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом

“Я часто кажу дорослій молоді, що кожен із них є дорогоцінним. Я повторюю це послання, бо знаю, що це правда. Запевняю вас, ви надзвичайно цінні для вашого Небесного Батька та Господа Ісуса Христа.

Я розумію, що сучасний світ сповнений великого тиску. Сьогодні через соціальні мережі транслюється велика кількість голосів.

Але мені хотілося б, щоб ви знали, що найважливіший голос, найважливіше, що має бути у вашому житті,—це можливість виділити спокійний час, коли ви можете просто побути в тиші і справді зрозуміти, що наш Небесний Батько любить вас, що ви Його син або Його дочка, і що Господь Ісус Христос є вашим Спасителем і Викупителем”.

Президент М. Рассел Баллард, Фейсбук, 8 січня 2021 р., facebook.com/mrussell.ballard.

Життя Спасителя

“Вивчення життя нашого Спасителя наближає нас до Нього. … Я запрошую вас виділити час щоб більше дізнатися про Ісуса Христа—Його народження, життя, послання та воскресіння. Що більше ми дізнаємося про Нього і наслідуємо Його приклад, тим більше миру ми можемо відчути в буремні часи”.

Старійшина Джеффрі Р. Холланд, Фейсбук, 20 грудня 2021 р., facebook.com/jeffreyr.holland.

Більше радості, щастя і миру

“Ми обмірковуємо все, що Спаситель зробив для нас та радіємо цьому. Він віддав Своє життя як вікарну Спокуту, подолав смерть і викупив гріхи всього людства. Слідуйте за Його світлом, наслідуйте його приклад, і я обіцяю, що це принесе нам у цьому житті більше радості, щастя та миру, ніж будь-що інше”.

Старійшина Квентін Л. Кук, Фейсбук, 17 квітня 2022 р., facebook.com/quentin.lcook.

Приклад Спасителя

“Що ми можемо дізнатися з життя Спасителя, що зміцнить нашу віру?

Ісус Христос Своїм народженням показав нам, що цінність душі не залежить від обставин чи оточення людини. Він, великий Творець землі, народився в бідності, у стайні серед тварин, бо в заїзді не було місця для Нього, Йосипа та Марії. Ми можемо вірити в Нього, знаючи, що ким би ми не були й у яких обставинах не перебували б, Він дивиться на наше серце, і кожен із нас має для Нього велику цінність.

Своїм життям Ісус показав нам, що кожна душа може рости і розвиватися. Любов Батька і Сина—це основа для нашої радості зараз і в майбутньому, але наш Небесний Батько очікує, що ми розбудовуватимемо цю основу і зростатимемо як Ісус. З Його допомогою ми можемо розвиватися крок за кроком.

Страждання і смерть Ісуса показали нам, що любов означає служіння та жертву. Якщо ми служимо й допомагаємо іншим так, як Він, наша віра в Спасителя може стати досконалою. Він віддав Своє життя за нас і тепер Він володіє силою для нашого захисту й благословення як Своїх друзів.

Я запевняю вас, що Воскресіння Ісуса Христа є фактом. Ви можете покластися на Христа і щиро надіятися на допомогу, яка вам потрібна зараз, і на майбутнє вічне життя”.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон, Фейсбук, 16 березня 2021 р., facebook.com/dtodd.christofferson.

Що таке віра

“На духовному вечорі для франкомовної дорослої молоді ми з Кеті поділилися своїми думками та почуттями щодо принципу вірування. Апостол Павло казав: “Віра—то підстава сподіваного, доказ небаченого” [Євреям 11:1]. Підстава. Доказ. Ось що є вірою. Ось що є віруванням. Вона реальна. Вона невіддільна від нашої внутрішньої сутності.

Я закликав цих молодих людей вірити в шість важливих тверджень:

1. Віруйте в Бога.

2. Віруйте, що ви дочка або син Бога, і що Він знає вас особисто та беззастережно любить вас.

3. Вірте, що ви можете звернутися до свого Небесного Батька, і Він пошле до вас Свого Духа.

4. Вірте, що царство Боже поширюється на весь світ, і кожен з нас є важливим елементом підготовки до Другого пришестя Спасителя.

5. Вірте, що ваші знайомі приймуть євангелію Ісуса Христа.

6. Вірте, що Ісус Христос є Спасителем світу.

Як ваш друг і товариш в учнівстві, яким рухає лише любов та повага до вас, я запевняю вас, що ваша віра в Ісуса Христа не марна. Ви знову побачите Його. Весь світ знатиме, що Він—Син Божий. Я пізнав Його і відчув Його присутність. Я з упевненістю свідчу, що Він існує, що Він воскрес і що Його любов до нас неможливо описати”.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, 21 лютого 2021 р., facebook.com/neill.andersen.

Інша сила

“Докладаючи наполегливих зусиль, ми зміцнюємо нашу віру в Ісуса Христа. І зміцнюючи її, ми отримуємо небесні дари, силу та здатність робити те, чого не зробили б без віри. Зміцнюючи свою віру, ми раптом усвідомлюємо присутність іншої сили: сили Христа та Його Спокути. Ви починаєте відчувати Його схвалення, Його любов і Його благодать”.

Старійшина Ніл Л. Андерсен, 13 лютого 2022 р., facebook.com/neill.andersen.

Зв’язок із Богом

“Зв’язок сповнює життя сенсом.

Зв’язок із Богом, сім’єю та зв’язок одне з одним (те, що я називаю належністю до завіту) надає нашому життю найбільшого, найчутливішого, найглибшого сенсу”.

Старійшина Герріт У. Гонг, Фейсбук, 3 березня 2022 р., facebook.com/gerritw.gong.

Роздрукувати